26/01/2014 – El Papa Francesc viatjarà a Bòsnia el proper mes de juny

Segons allò publicat per diferents mitjans de comunicació bosnians, el Papa Francesc visitarà Bòsnia i Hercegovina el mes de juny d’enguany.

La Televisió Federal Bòsnia, que és l’ens públic, ha informat que el Sant Pare arribarà a Bòsnia el dia 21 de juny, amb motiu de la celebració del Centenari de l’inici de la I Guerra Mundial, i amb la intenció de donar un missatge de pau per a tot el món.

Tots els historiadors coincideixen a assenyalar que, malgrat la diversitat de causes, l’espurna que va fer esclatar el conflicte va ser l’atemptat mortal contra l’arxiduc Francesc Ferran d’Àustria, hereu de l’imperi Austro-hongarès, i la seva esposa Sofia Chotek, el 28 de juny de 1914 a Sarajevo.

Tot i la manca de confirmació per part del Vaticà, la televisió pública bosniana ha anunciat que ja havia estat enviada a Sa Santedat el Papa la invitació oficial per part de les autoritats.

Després de comprovar la informació donada per la televisió pública bosniana i atès que no hi ha res que ens faci dubtar de la seva professionalitat, comencem a lligar caps i van agafant consistència diferents rumors que prenen forma a passos de gegant.

Tal i com ja va informar “Religión en Libertad” un dia abans de la data, el passat divendres 17 de gener a Roma es va reunir per última vegada la Comissió d’investigació sobre l’assumpte de Medjugorje i va concloure quatre anys de treball dur, recerca incòmoda i declaracions sorprenents.

No s’explicà en aquella informació, doncs es tracta més aviat d’assumptes personals de terceres persones que no pas de la simple i asèptica informació, que el Cardenal Arquebisbe de Sarajevo Monsenyor Vinko Puljic va ser rebut pel Papa en visita privada el dia abans d’aquesta última reunió, és el dir: dijous dia 16. El cardenal Puljic formava part d’aquesta Comissió com a expert en l’assumpte de Medjugorje i en aquella reunió van ser tractats amb el Papa aquest i d’altres temes sobre la complicada situació de l’Església a Bòsnia, un país de majoria musulmana i amb una important població ortodoxa.

Així doncs, després de l’anunci de la TV bosniana, no seria una bestiesa pensar que la invitació formal s’hauria tancat la tarda de dijous dia 16, en el decurs de la trobada amistosa entre el cardenal Puljic i el bisbe de Roma.

Un altre fet que no podia ser explicat en l’àmbit estricte de la informació és que el papa Francesc estava molt molest amb el neocardenal Muller, Prefecte per a la Doctrina de la Fe i li hauria cantat les quaranta per la famosa carta enviada al Nunci Apostòlic als Estats Units d’Amèrica, doncs aquesta carta podria portar a interpretacions equivocades respecte a la postura oficial de Roma (fins a nova ordre) quant a Medjugorje. I així mateix, el seu malestar seria extensiu a les diòcesis que s’han fet ressò d’aquesta carta que, cal dir-ho, va sortir a la llum en un moment candent de l’assumpte Medjugorje, tot just quan la Comissió estava enllestint el seu Informe final, del qual el Papa encara n’ignorava el contingut.

Es dóna el fet que a la votació final dels 17 membres de la Comissió sobre l’assumpte de Medjugorje, només hi va haver un no favorable a que la Santa Seu es pronunciï de manera positiva: va ser el del mateix cardenal Muller, Prefecte per a la Doctrina de la Fe i autor de la polèmica carta que tant d’enrenou ha portat a les diòcesis que li han volgut donar rang de notificació oficial de Roma. Els restants 16 vots van ser favorables a Medjugorje, entre ells el del mateix cardenal Puljic i el del cardenal Julian Herranz, espanyol i membre de l’Opus Dei, entre d’altres.

Però no perdem el fil, un cop que:

1.- La TV pública de Bòsnia ha anunciat la visita del Papa a Bòsnia cap al 21 de juny del 2014, quan encara falta una setmana per a l’aniversari de l’atemptat de l’arxiduc.

2.- La data més significativa a Medjugorje és el 25 de juny, quan se celebra l’aniversari de les aparicions.

3.- A Roma se senten alguna cosa més que rumors i simples comentaris quan es parla de la “pressa” del Papa per beneir, si més no, els fruits bons de Medjugorje (cosa diferent a un pronunciament sobre la veracitat o falsedat de les aparicions).

4.- La intenció del Papa a la seva visita a Bòsnia és donar un important missatge a favor de la Pau a la Humanitat.

5.- La Mare de Déu s’apareix a Medjugorje sota l’advocació de Reina de la Pau, tema central del seu missatge i de les catequesis a Medjugorje.

Si fem una suma de tota aquesta gamma de colors i no perdem de vista el caràcter trencador del nostre Papa, jo començo a veure un quadre amb la imatge d’un pastor, caminant per les vessants d’un turó, pregant per la Pau Mundial a la capital Mundial de la Pau.

Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions i, sobretot, unitat en allò fonamental, llibertat en allò opinable i, per damunt de tot… caritat.

Per acabar, us deixo una preciosa cita:

Ja sam Kraljica Mira

Sóc la Reina de la Pau.

Medjugorje, 25 de juny del 1981.

www.jesusgarciaescritor.es