21/07/2019 – Crònica del I Recés Maria Reina de la Pau al Santuari de Lourdes

L’Associació Amor de Déu va celebrar del 5 al 7 de juliol el I Recés Maria Reina de la Pau al Santuari de Lourdes. Una cinquantena de persones vam gaudir d’un cap de setmana que va combinar el programa medjugorjià habitual dels recessos mensuals a Vil·la Gospa amb les celebracions del Santuari.

El P. Josep Maria Janéens va acompanyar en aquest recés per dirigir una part de les activitats programades des de l’associació. Així doncs, el divendres, just després de l’arribada dels peregrins a Lourdes, va presidir l’Adoració al Santíssima l’església de la residència on ens allotjàvem. Al matí següent, el grup va assistir a la primera meditació dels missatges de la Mare de Déu, que va estar relacionada amb els exercicis espirituals de Sant Ignasi de Loyola. En acabar la meditació, hi va haver la Santa Missa.


Després hi hagué temps lliure per fraternitzar, pregar i conèixer el Santuari abans de dinar.

Després de dinar ens va acompanyar Mn. Lluís Ruiz, amic de l’associació i amb qui vam organitzar el GironellaFestl’any 2017. Posteriorment fou enviat a Lourdes i per això, qui millor que ell per parlar-nos sobre la història de la Bernadette i les aparicions de la Mare de Déu en aquest lloc sant. La xerrada fou molt interessant ja que ens va ajudar a reflexionar sobre la grandesa que Déu veu en els més petits i sobre les gràcies que vol vessar al món a través dels més humils, com Santa Bernadeta.Tot seguint ens vam dirigir a la Basílica Sant Pius X per assistir a la processó dels malats i a l’adoració i benedicció del Santíssim.

En acabar, el P. Jané va dirigir el Viacrucis amb meditacions sobre la vida de Santa Bernadette.


El programa del dia va finalitzar amb la processó de las torxes. Fou realment emocionant veure com centenars de malalts, peregrins i voluntaris van seguir amb ciris a la Mare de Déu tot cantant i resant el Rosari.

 

 

 

Després, encara vam tenir una estona de pregària a la càlida nit de Lourdes abans de tornar a la residència.

Al matí següent vam tornar a la Basílica Sant Pius X per participar a la Missa Internacional.


En acabar la missa, vam tenir una segona meditació del P. Josep Maria Jané sobre els missatges de la Mare de Déu. Vam començar amb una pregària a l’Esperit Sant i vam acabar amb l’exercici següent: el P. Jané ens va proposar de contemplar una imatge de la Mare de Déu i després ens va preguntar quins sentiments ens havia transmès. A partir d’aquí ens havíem d’imaginar que estàvem a dins de la Mare de Déu, amb els seus mateixos sentiments, o el que és el mateix, que aquells sentiments que ens transmetia la seva imatge estiguessin en nosaltres. Aquest exercici ens ajuda a apartar els sentiments negatius quan els tenim i fins i tot a curar algunes ferides del nostre cor. Per tal de poder seguir aprofundint un cop tornats a casa, se’ns va fer a mans una carpeta amb les pregàries, meditacions i exercicis realitzats.


El recés es va acabar després de dinar. Donem gràcies a Déu i a la Mare de Déu per haver-nos permès de viure aquesta experiència tan bonica a Lourdes i donem gràcies als peregrins per haver dit sí a Maria a través de l’Amor de Déu!