03/11/2017 – Mary’s Meals, una solució contra la fam des de fa 25 anys

El 9 d’octubre de 2017, a la Sala Sant Joan Pau II, vam celebrar el 25è Aniversari del treball humanitari dut a terme pel fundador de Mary’s Meals, Magnus Mac Farlane-Barrow. Els feligresos i amics de Medjugorje van coincidir amb la gran família internacional de Mary´s Meals, ja que hi eren en peregrinació com a acció de gràcies per tot el que han rebut a través de Medjugorje.

“Mary’s Meals és un regal preciós que hem rebut de Déu. Ens hem d’endinsar en la pregària i en l’amor de Déu o ens resultaria impossible dur-lo a terme. És per això que hem volgut venir a Medjugorje en aquest gran aniversari. Estic absolutament convençut que Mary’s Meals és fruit de Medjugorje. Quan viatjo arreu, comprovo que la gràcia de Medjugorje transforma i canvia el món. Gràcies a la presència de la Mare de Déu el món s’ha convertit un lloc millor. Sóc conscient de les meves limitacions però també sé que Mary’s Meals és un regal preciós que hem rebut, fet que comporta una gran responsabilitat per part nostra. Aquesta nit vull mostrar el meu agraïment especial a la parròquia de Medjugorje i a tota la gent que ha donat suport al nostre treball durant anys. També voldria donar les gràcies al P. Marinko pel seu suport, clau en la nostra motivació. Gràcies a tots des del fons del meu cor. Us demano que pregueu per la nostra missió i per tots els qui formen part d’aquest projecte. Tots estem compromesos amb un mateix objectiu: honrar a la nostra Mare del Cel perquè ens condueixi cap al Seu Fill. Les xifres són realment sorprenents ja que actualment alimentem a 1.230.171 nens; tot i que el més important és com ho fem, perquè sempre ha de ser un acte d’amor”, declarava el Magnus MacFarlane-Barrow.

L’Alice, l’esposa del Magnus, també va participar al programa, juntament amb l’Ambaixadora de Mary´s Meals, Milona von Hasburg, la fundadora de Mary’s Meals a Croàcia Zeljka Markic, i també Gay Russel i Dalitso Macheka, directors de Mary’s Meals a Malawi.

En començar la tarda, els convidats i el mossèn de Medjugorje van saludar a tots els reunits i van coincidir que “es tracta d’una història d’actes concrets, una història d’amor convertida en pa”.

L’empresa de Correos de Mostar també va participar en la celebració de l’aniversari amb el llançament d’un segell especial per a l’ocasió com a regal, presentat per Zelijka Saravanja, Directora del Departament de Filatèlia. L’autor del segell, que està en vigor des del 9 d’octubre de 2017 és David Swift, i va ser imprès a “Zrinjski” Cakovec. El seu valor nominal és de 3,10 marcs convertibles bosnians (BAM).

El nom de Mary´s Meals ve per María, la Mare de Jesús, i és fruit de Medjugorje. Al 1983 el Magnus, adolescent aleshores, va venir a Medjugorje amb els seus germans i germanes. Aquella peregrinació va canviar les vides de la seva família. Va contemplar escenes dantesques de la guerra de Bòsnia-Hercegovina i al 1992 ell i el seu germà van decidir portar-hi ajuda humanitària. Així és com va començar aquesta història impressionant que amb el temps es convertiria en Mary´s Meals i que ha canviat la vida de milions de nens d’arreu del món.

Mary´s Meals proporciona cada dia un plat de menjar calent a nens desfavorits de les zones més pobres del món. Per a molts nens, aquest és l’únic àpat que fan al dia i al mateix temps és l’aliment que transforma les seves vides, que satisfà la seva necessitat d’aliment i que els permet rebre una educació que contribuirà a treure’ls de la pobresa en el futur. Trenta marcs convertibles bosnians (uns 15,60 euros) és tot el que costa alimentar un nen i donar-li educació durant un any sencer.

Font: www.centromedjugorje.org