20/10/2013- Crònica de la X trobada de pelegrins de l’Amor de Déu a Matadepera

El diumenge 29 de setembre tingué lloc l’Encontre anual de pelegrins a Matadepera. Cada any l’associació cultural Amor de Déu organitza aquesta trobada a la qual estan convidats tots els pelegrins que han anat a Medjugorje amb els pelegrinatges de la Mari Carmen, el Kike i l’Oriol. De les 1500 persones convocades, n’hi assistiren finalment més de 300.

El dia fou càlid i assolellat. S’inicià la trobada amb el rés del Sant Rosari i a continuació tingué lloc la santa Missa, celebrada pel Mossèn Xavier Vila, sacerdot actualment de missió a Puerto Rico, qui féu vibrar els presents amb la seva homilia. Parlà de l’immens amor que ens tenen Déu i la Seva Mare i de com en som d’afortunats. També digué que el Cel ja el podem viure ara, a la Terra, de la mateixa manera que podem viure l’infern. És a les nostres mans. La nostra vida, malgrat el sofriment, la malaltia, la desgràcia és una benedicció i hem de viure-la com una benedicció; si no la vivim així, tindrem infern ara i després. Si la vivim com una benedicció, tindrem Cel ara i després.

Moltes persones quedaren profundament tocades per les paraules i el to vehement de Mn. Xavier. Gràcies Senyor per donar-nos pastors que ens ajuden en el camí de la vida!

L’Associació agraeix un cop més la generositat i l’hospitalitat de la família Borrell-Vilanova, que any rere any acull aquesta trobada amb esperit de servei. Mil gràcies!

Després de la santa Missa tingué lloc l’aperitiu i el dinar, exquisit com sempre i molt ben organitzat en tots els seus detalls, comptant com sempre amb l’ajuda inestimable de nombrosos col·laboradors.

 

Després del cafè, fou el torn dels testimonis, que com sempre emocionaren i arribaren al cor dels presents.

Finalment es presentà com a novetat l’edició d’un calendari de 2014, en color, en DIN A3, i a cada mes hi ha una fotografia de Medjugorje. Les fotografies han estat seleccionades per un jurat, després que l’Associació Amor de Déu convoqués el mes de juny el I Concurs Fotogràfic de Medjugorje. Al concursant que presentà la fotografia guanyadora se l’ha premiat amb un pelegrinatge a Medjugorje, a qualsevol de les organitzades des de l’Associació. Les tres fotografies finalistes rebran un regal simbòlic. Les fotografies premiades i 8 més, considerades com a molt bones, formen els 12 mesos de l’any.

La Trobada finalitzà amb la distribució de calendaris, regals d’estampes i díptics per donar a conèixer Medjugorje, i també un fulletó amb el calendari de les activitats que l’Associació realitzarà durant el curs 2013-2014.

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 4 d’octubre de 2013

Joana Vives