20/11/2018 – Entrevista del Pare Livio a la Marija amb motiu del Missatge del 25 d’octubre de 2018

P. Livio: Estimats amics, aquí tenim en directe a la Marija que ens transmetrà el missatge de la Reina de la Pau d’avui 25 d’octubre 2018.
P. Livio: Hola Marija!

Marija: Hola pare Livio! Saludo a tots els ràdio-oients de Ràdio Maria amb molta alegria i avui, com cada 25 de mes, la Mare de Déu ens ha donat el següent missatge:

“Estimats fills, vosaltres teniu la immensa gràcia de ser cridats a una vida nova a través dels missatges que us dono. Fills, aquest és un temps de gràcia, un temps i una crida a la conversió, per a vosaltres i per a les generacions futures. Per això us convido, fills meus, pregueu més i obriu el cor al meu Fill Jesús. Estic amb vosaltres, us estimo a tots i us beneeixo amb la meva benedicció maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

P. Livio: Marija, pots dir-nos quin és el sentit d’aquest missatge? Et sembla una nova invitació a la conversió?

Marija: Em sembla que últimament la Mare de Déu ens està cridant contínuament a la conversió, a una contínua renovació, a dedicar més temps a la pregària. L’última vegada va dir: “Pregueu més i parleu menys”. Crec que la Mare de Déu ens està cridant d’una manera més concreta cap al camí de la conversió.

P. Livio: És a dir, la conversió és el fet més important de Medjugorje, però també per als qui han respost a la crida, la conversió és un camí quotidià que no acaba mai.

Marija: Exactament. És precisament això el que la Mare de Déu està dient durant tots aquests anys, que ens acostem més i més al seu Fill Jesús. El nostre camí és, segurament, una crida constant a viure més profundament i amb alegria. Jo crec que la Mare de Déu ens demana que no siguem cristians tristos; el cristià ha de ser alegre i estar orgullós de ser cristià, donar testimoni amb valentia, amb alegria, amb amor i amb decisió. Així doncs, la Verge està preparant un poble de persones que responen de manera radical, bonica i profunda.

P. Livio: Marija, m’ha sorprès molt aquesta expressió de la Mare de Déu: “Una crida a la conversió, per a vosaltres i les generacions futures”. Què pot significar això?
Marija: Per a mi, és el que he dit abans. La Mare de Déu vol que ens tornem llevat, sal i llum per als altres. Ella vol que siguem concrets. Jo penso que la Mare de Déu està una mica cansada de repetir-nos sempre que ens convertim, però tot i així ens hi segueix cridant.

P. Livio: Et sembla que això pot indicar el fet que persones que haurien de transmetre la fe als més petits, és a dir que haurien d’instruir els seus fills en la fe, els pares, l’hagin descuidat?

Marija: Jo recordo que, al principi, les persones que es convertien a Medjugorje, quan tornaven a casa sentien una gran necessitat d’involucrar a altres persones i tornaven amb elles perquè redescobrissin la fe i l’amor a la Mare de Déu. Crec que és precisament això el que la Mare de Déu ens vol donar a entendre. Nosaltres hem de ser aquest llevat per a les generacions futures, amb la nostra pregària, amb el nostre exemple i també amb el nostre testimoni.

P. Livio: Sí, és veritat. Marija, també hi ha aquesta expressió que és molt bonica: “Vosaltres teniu la gran gràcia de ser cridats a una vida nova”. És a dir, la conversió és un veritable canvi de vida, un canvi en la manera de pensar i de viure. Una vida nova en el sentit sobrenatural, però també en el sentit natural.

Marija: Ara ja anem de cara a l’hivern, és a dir, a un temps de més intimitat, ens acostem al temps d’Advent i al Nadal. Per això crec que la Mare de Déu ens està preparant a aquesta conversió, a aquesta vida nova. Ella vol que visquem aquest temps nou i nosaltres podem fer-ho. El Senyor ens ha creat i mai no morirem. Morirà el nostre cos, però mai no morirà la nostra ànima. Això és el que la Mare de Déu ens vol transmetre. És un temps nou perquè comença a comptar amb Déu i en Déu i comença quan la teva vida dóna l’exemple.

P. Livio: Sí Marija, és molt bonic el que acabes de dir. També es prepara per a aquesta setmana que ve la festa de Tots Sants i també la de tots els fidels difunts. Això és una invitació a mirar la meta de la vida i de l’eternitat.

Marija: Què és el que la Mare de Déu vol de nosaltres? Que siguem u, nosaltres els de la terra, pobres pecadors, i els sants. La Verge demana que ens unim per mitjà de l’oració i demanem als nostres sants, sants com sant Joan Pau II, que era “Totus tuus”, i molts altres sants que no seran mai als altars. Aquesta renovació comença en tu, en mi, en nosaltres: un pare sant, una mare santa, una família santa. Això és el que la Mare de Déu demana, una família unida en la pregària.

P. Livio: Marija, moltes vegades la Mare de Déu ha dit que el primer pas per a la conversió és la confessió i més ara, que a la festa de Tots Sants era tradició fer una confessió general, ja que la santedat comença precisament amb una vida de gràcia, sense pecat mortal.

Marija: Sí, és veritat, perquè la Mare de Déu ens demana contínuament, no només pregar sinó també preparar-nos espiritualment, sobretot abans de les festes, amb la confessió, amb les novenes … La Verge ens diu que en aquests moments estem vivint un temps de gràcia i si nosaltres volem rebre aquesta gràcia, viure en la gràcia, hem de preparar-nos per rebre-la. La Verge, ja des del principi, es va servir de la parròquia de Medjugorje, de les nostres famílies i després a poc a poc amb els seus missatges ha convidat el món sencer, a tots aquells que volen abraçar el camí de la conversió, a l’escola de la pregària. La Verge ens està cridant al camí de la pregària, al camí de la conversió, al camí de la santedat de manera concreta.

P. Livio: Marija, ja fa dues vegades seguides que la Mare de Déu ens diu que cal pregar més. Es tracta de la quantitat d’oracions o bé de la qualitat d’aquestes oracions, és a dir, de les oracions que es fan amb el cor?

Marija: Sí pare Livio, la Mare de Déu ens crida a pregar de manera especial pels nostres difunts, pels qui de vegades ens oblidem de resar. Oferir misses, assistir-hi i pagar-les. Jo recordo que el meu pare, quan la Mare de Déu ens va demanar de resar pels difunts, ell que era d’una família pobra, sempre donava diners per a les santes misses dels nostres difunts. Hem de ser presents en aquestes misses i resar pels nostres difunts i aquest és especialment un temps dedicat a ells.

P. Livio: De fet, pregar pels difunts és un gran acte de caritat perquè les ànimes del purgatori no poden escurçar el purgatori pel seu compte, en canvi nosaltres, amb les nostres pregàries, sí que podem fer-ho.

Marija: La Mare de Déu demana que resem per ells.

P. Livio: El més important és la missa, oi Marija?

Marija: Exactament, perquè si tornem a la Santa Missa, a Déu, als sagraments, a poc a poc anem sentint més necessitat d’això, de resar més, de canviar de vida, d’assistir a l’Adoració, de llegir la Santa Bíblia, de fer dejuni … és a dir, que una cosa va lligada a l’altra. Per això, quan algú comença el camí de conversió, tot això és com el pa de cada dia, sentint alhora la necessitat de fer sempre més.

P. Livio: Sí, i a més com tu deies, al principi pot ser que la pregària sigui més aviat una obligació, però així que es va resant, la pregària es va convertint en goig.

Marija: Exactament, i arriba el moment en què sense la pregària no podem viure. Ja no es tracta de resar una hora, vint minuts … La pregària ens ocupa les vint-i-quatre hores del dia. La Verge desitja que la pregària sigui vida per a nosaltres, perquè la persona que resa i beneeix, és benedicció per als altres. La Mare de Déu ens crida a ser aquesta frescor que, en aquests temps, tanta falta fa a les nostres esglésies.

P. Livio: Marija, et faig una última pregunta. És veritat que moltes persones perden la fe, però, no et sembla que en són moltes més les que es converteixen?

Marija: Sí, són moltes les persones que es converteixen. Nosaltres hem vist últimament persones, desafortunadament a Europa no, però a Àsia, Xina, Mongòlia, diguem en els països més pobres, que quan vénen a Medjugorje comencen grups de pregària en connexió amb Medjugorje i fan molt bona feina. Això és una gràcia molt gran.

P. Livio: Però jo crec que també hi ha conversions a Europa.

Marija: Sí, gràcies a Déu sí que n’hi ha, però moltes menys i donen menys testimoni que els d’altres llocs del món. Allà hi ha moltíssims grups de pregària amb molta força, són veritables apòstols de la Verge i de Jesús.

P. Livio: Gràcies Marija per aquestes boniques paraules que ens has dit i ara acabarem amb la pregària.

Marija: Sí, acabem convidant a tots els sants que ens vinguin a ajudar esperant el dia de la seva festa i la dels difunts.

P. Livio: Gràcies altra vegada, Marija. T’encomano a totes les persones de Ràdio Maria i he de dir-te que la trobada que vam fer va estar molt bé. La Reina de la Pau ha sembrat a tot el món.

Marija: Hem resat molt pare Livio, us hem ajudat amb la nostra pregària units a tots els oients. Que Déu us beneeixi i seguiu endavant amb l’alegria al cor!

Traducció: Equip de traductors Associació Amor de Déu