20/10/2018 – Entrevista del Pare Livio a la Marija amb motiu del Missatge del 25 de setembre de 2018

P.Livio: Estimats amics, ara tenim en directe a la Marija de Medjugorje que ens donarà el missatge de la Reina de la Pau, avui, 25 de setembre del 2018

P.Livio: Bona tarda, Marija!

Marija: Bona tarda, P.Livio! Salutacions a tots els oients de Ràdio Maria. Amb tot el meu cor desitjo transmetre el missatge que la Verge ens ha donat avui:

“Estimats fills, també la natura us ofereix signes del seu amor a través dels fruits que us dóna. També vosaltres, amb la meva vinguda, heu rebut dons i fruits en abundància.
Fills meus, en quina mesura heu respost a la meva crida, Déu ho sap.
Jo us convido: no és massa tard, decidiu-vos per la santedat i la vida amb Déu en la gràcia i la pau! Déu us beneirà i us donarà el cent per u si confieu en Ell. Gràcies per haver respost a la meva crida”

P.Livio: Aquest és un missatge en el qual, com en altres ocasions, la Mare de Déu parla de la natura: de la primavera, de quan desperta la natura, de la seva bellesa, de les flors;També ens va parlar de la natura a l’estiu quan ens va dir: “Observeu la natura i trobareu a Déu”. És a dir, que quan la Mare de Déu parla de la natura, com en el missatge d’avui, és per orientar-nos cap a Déu. Així doncs, avui ens fa veure que els fruits de la tardor també són dons de Déu.

Marija: Sí, és veritat. La Mare de Déu ens està dient que nosaltres també hem rebut abundants fruits amb la seva presència. És a dir, aquí a Medjugorje hi ha moltes vinyes i ara és el moment de la verema: veiem raïms grossos i madurs, de bon color i dolçor que ens atrauen i ens conviden a menjar-ne. D’aquesta manera, també la Mare de Déu vol impulsar en nosaltres el desig, l’abandonament a aquest camí nou que Ella ens està proposant, aquest camí de santedat.

P.Livio: Sí Marija, però a mi em sembla que la Verge vol convidar-nos a reflexionar. Ella és aquí des de fa 37 anys i la seva presència és d’un valor inestimable. Tots els missatges que ens ha donat són, després de l’Evangeli, el més gran que s’ha fet. La nostra generació és molt afortunada de tenir-la aquí com a mare, però sembla voler fer un balanç entre aquells que han respost i els que no, per això diu: “Déu ho sap”.

Marija: Sí, és veritat, perquè només Déu ho sap. La Verge diu: “Queda entre vosaltres i Déu”. És a dir, nosaltres no podem judicar perquè Déu ho sap, Déu ho veu. La Verge també diu: “Amb la meva vinguda heu rebut dons i fruits en abundància”. Són tantes les persones que han començat a viure els seus missatges, a viure la paraula de Déu, han tornat a les seves parròquies, formen part de grups de pregària en la unitat, en la simplicitat, l’adoració, la Santa Missa, els sagraments, la pacificació amb Déu a través de la confessió, començant així una nova vida. De fet, la Mare de Déu sempre ho agraeix, però sempre ens demana de no perdre el rumb i per això ens diu: “Déu us beneirà i us donarà el cent per u, si confieu en Ell”. La nostra brúixola és confiar en Déu. Al principi la Mare de Déu ens va dir: “Déu m’ha permès estar entre vosaltres”, i sempre repeteix que sense Déu no tenim ni futur ni vida eterna i ens insisteix contínuament a tornar a Ell. Així doncs, amb aquest missatge, la Verge vol que reflexionem en els fruits que hem donat, quins fruits hem acollit i com hem respost.

P.Livio: És com la paràbola del bon sembrador.

Marija: Sí, i per no deixar-nos amb mal gust de boca, ens diu: “No és tard, decidiu-vos per la santedat”. La Verge sempre conserva l’esperança, sempre ens dóna ànims i s’omple de felicitat quan veu un dels seus fills perduts tornar a Déu.

P.Livio: Llavors aquest: “No és tard” vol dir que: el qui entre nosaltres no hagi donat fruits per ara, no s’ha de desanimar, perquè sempre hi som a temps per convertir-nos i seguir el camí de la santedat. És a dir, que podem recuperar el temps perdut a través de la decisió del present.

Marija: De fet, la Mare de Déu ens diu: “També la natura us ofereix signes del seu amor”. És a dir, si nosaltres tenim amor, vol dir que tenim a Déu, a la Mare de Déu i als sants, per tant, els nostres fruits seran també amor i a través d’aquest amor, serem amor per als altres.

P.Livio: Marija, la Verge repeteix molt: “decidiu-vos per la santedat”, però també de vegades, fins i tot en els missatges del dia 2 de cada mes, s’ha referit a una santedat en la senzillesa de la vida quotidiana.

Marija: Certament. La Mare de Déu ens crida a coses grans, però amb senzillesa. Aquest és el repte! Jo com a mare, com a esposa, com a amiga, em dic tantes vegades que és fàcil dir sí, però quan estàs enmig de les situacions, es fa difícil. I és aquí quan hem de veure si tenim la força de perdonar, la força d’estimar, la força d’oblidar, la força d’anar més enllà i pensar que Déu estima tothom i perdona tothom.

P.Livio: Marija, et diré unes frases: “decidiu-vos per la santedat”, “Decidiu-vos per la vida amb Déu, per viure en la gràcia i en la pau”. És a dir, que hem de viure en la gràcia de Déu, en la pau de Déu i no en el pecat que fa que siguem com branques seques de l’arbre que és Jesús. Hem de deixar la vida de pecat!

Marija: Pare Livio, aquest estiu, quan arribaven els pelegrins i veia que no sabien què fer, jo els deia que vinguessin amb mi per descobrir Medjugorje “by night”. Els portava al mig dels camps, sense portar-los als turons ni a l’església, només a passejar pels camps. Els ensenyava les nostres cases, sortíem als afores del poble just on comença el camp on una vegada vam tocar la Mare de Déu. Alguns d’ells, estranyats, em preguntaven on els portava. Ens recolzàvem en un petit mur que hi ha davant d’una vinya i si hi havia entre ells un sacerdot li demanava que ens fes una bona homilia sobre les paraules de Jesús: “vosaltres sou els sarments i jo la vinya, qui està en mi, jo em mantinc en ell i donarà molt de fruit. “Aquest missatge m’ha portat a fixar-me en els fruits i aquests raïms eren preciosos. És a dir, si nosaltres romanem en Déu, donem molt de fruit, potser com aquell raïm que hem contemplat com una cosa meravellosa. Moltes vegades ni ens n’adonem d’això, com per exemple, jo tinc a la finestra de la cuina una planta de pebrots vermells que ara mateix estan tan preciosos que semblen flors. Malgrat això, la majoria de les vegades ens oblidem de sorprendre’ns de les coses petites com pot ser un fruit o bé una gràcia. De vegades algú em diu que vol donar gràcies a la Mare de Déu per la conversió que ha rebut i per com ha canviat la seva vida. I tot això no és per mèrit nostre, sinó per la gràcia de Déu a través de la Verge que ens porta a Jesús quan ens enamorem d’Ella. La frescor de Medjugorje és una cosa molt bonica. Quan no hi ha esperança, quan ens sentim cansats, farts de totes les situacions polítiques, econòmiques, materials, familiars … allí hi ha Déu. Déu no ens abandona mai! Això és el que la Mare de Déu ens repeteix contínuament. Ella ens diu que si confiem en Ell, ens beneirà i ens donarà el cent per u.

P.Livio: És clar, perquè si nosaltres li donem l’u, és a dir, la resposta a la crida a la conversió, Ell se’ns dóna a nosaltres, essent això el cent, ja que tenint el seu Amor, ja no podem desitjar res més en la vida.

Marija: Sí, perquè nosaltres veiem que últimament arriben persones que tenen problemes de pànic, d’estrès … no tant problemes materials com espirituals. Són persones que no preguen, que no confien en Déu, no es confessen, no practiquen la seva fe … aquest és el gran problema! Òbviament que després tindrem també problemes espirituals i materials perquè el Senyor ens demana donar-nos completament a Ell. Hem de confiar en el Senyor com els lliris, els ocells … i així, Ell ens donarà tot el que necessitem.

P.Livio: Hem de donar testimoni de totes les nostres vivències perquè una vida amb Jesús i Maria és, veritablement, una vida feliç. És com un trosset de Paradís a la Terra. Un Paradís en el nostre cor.

Marija: Sí. La vida és tan passatgera, tan curta, que hem de viure-la bé, amb qualitat i no amb quantitat. Avui dia hi ha moltes ideologies que ens volen fer creure que només som matèria, en canvi, també som esperit, per això la Mare de Déu ens crida.

P.Livio: Marija, la frase: “Si confieu en Ell”, vol dir si us abandoneu, si teniu aquesta confiança d’un amic, si tenim Jesús com a amic, com a germà. Crec que aquesta confiança ha de ser com la que es té a un pare, a un amic, a un germà …!

Marija: Exactament. Jesús no és un Déu que està al cel, és Déu entre nosaltres! Nosaltres amb Déu som rics, tenim Pare, tenim Mare, tenim Germà, ho tenim tot.
En canvi aquestes noves ideologies ens porten a pensar que nosaltres som déu. Amb tant ioga i gimnàstiques diverses volen que trobem pau, serenitat, equilibri espiritual i mental, però la Mare de Déu ens demana que tornem a Déu, que només Ell és la nostra pau i la nostra vida. Déu ens beneirà i ens donarà el cent per un, si confiem en Ell. Si confiem en el ioga, si confiem en les coses materials, si confiem en les persones i no en Déu, ens haurem equivocat de mig a mig. Per això la Verge insisteix a tornar a Déu, a tornar a la santedat, a acollir la vida de la gràcia i de la pau.

P.Livio: Avui ha dit: “No és tard”. En una altra ocasió va dir: “Encara no estic cansada”. La Mare de Déu és veritablement molt pacient amb la nostra generació doncs ja portem 37 anys.

Marija: Jo crec que la Mare de Déu és una dona d’esperança, és l’estel del matí, és la guia en aquest passatge, en aquest moment tan crític. Ella ens està guiant amb senzillesa i ens diu: “Abandoneu el pecat, comenceu una vida nova i després veureu els fruits”, i nosaltres, els hem vist. Quantes persones han vingut a Medjugorje, han començat a confessar-se, han començat una vida nova … Déu els ha curat! Els ha curat físicament i espiritualment. Hi ha persones que han vingut aquí amb situacions molt difícils, realment penoses i la primera cosa que jo els deia era que havien de començar a resar i a confiar que Déu els guiaria i proveiria en tot. Això és el que la Mare de Déu ens repeteix contínuament i ens dóna la força d’un lleó i així podem dir que tenim Déu com un amic, com un pare, com una mare, un Déu que ens escolta. Jo, amb Déu, ho puc tot!

P.Livio: Marija, com a fi de la nostra xerrada, fins la nostra propera xerrada el mes que ve, et comento que les 78 estacions de Ràdio Maria del món ens trobarem del 12 al 17 d’octubre a Collevalenza per al congrés mundial. Seran 78, més les 19 estacions radiofòniques presents a l’Àfrica. Hem de considerar que aquest és un fruit que ens ha donat la Reina de la Pau.

Marija: Certament. Quan vam començar a fixar-nos en quants voluntaris hi havia, va ser sorprenent. Jo dic sempre que Déu els beneeixi mil vegades, i sé que Ell els donarà el cent per u. La família de Ràdio Maria és un do que fa molt bé a moltes ànimes. També avui la Mare de Déu parla a Ràdio Maria a través de la meva veu, de la teva veu … Nosaltres som pobres instruments, però d’aquesta manera els missatges de la Mare de Déu arriben al cor de les persones, saben que Ella està amb nosaltres, que ens porta el seu Fill Jesús i ens dóna ànims per seguir endavant perquè no estem sols.

P.Livio: Jo t’encomano aquesta gran família mundial de Ràdio Maria, especialment tots els directors, sacerdots, presidents i tots aquells que treballen amb tant d’entusiasme perquè siguin instrument de testimoniatge de fe en aquest temps en què la fe està en crisi .

Marija: Amb tot el meu cor demanaré a la Mare de Déu que guiï, com ha fet fins ara, aquesta obra seva. Nosaltres confiem en Déu. Cada sacerdot de Ràdio Maria és un do i no només per Ràdio Maria, sinó també per a tots nosaltres que no podem estar sense ells. Per això hem de resar, perquè el Senyor ens doni moltes vocacions. Necessitem vocacions santes.

P.Livio: Marija, et faig una última pregunta. L’Església està passant un temps molt difícil per molts motius, sobretot per aquesta onada de apostasia que hi ha al món, d’incredulitat, de deisme, etc. Tu com creus que la gent normal pot ajudar l’Església?

Marija: La Mare de Déu ens demana estar amb Déu, amb santedat, ajudant a l’Església. Ja ho va dir al principi al turó de les aparicions. Aquí, en aquella època hi havia el comunisme i teníem molta por, però només era això. Ara també hi ha molta por, no del comunisme sinó del laïcisme, dels abusos … Però jo sempre dic que quan arriben aquestes situacions és per un bé, perquè convé netejar-les i renovar-les. Quan Monsenyor Hoser va arribar aquí a Medjugorje i va tenir l’entrevista amb mi, li vaig dir: “Benvingut, estic molt contenta de la seva presència aquí. Si hi ha alguna cosa que calgui corregir, si us plau ajudeu-me”. I també us dic a cadascú de vosaltres que busqueu qui us pugui ajudar. On i com? A la vida quotidiana, amb la pregària. La Verge demana sempre que preguem pels sacerdots, que els sostinguem i preguem amb ells. El nostre objectiu ha de ser el Paradís i per arribar-hi hem de fer una elecció, l’elecció per la santedat i després, la resta no importa. És cert que fem servir el cotxe per anar d’un costat a l’altre, però el cotxe no es torna un déu, totes les coses materials que necessitem no es tornen déu, tampoc les persones es tornen déu. És a dir, Déu és Déu! A mi no em sorprèn que la Mare de Déu estigui amb nosaltres tant de temps ja que Ella està fent neteja en el meu cor, en el vostre cor, en l’Església i en la societat. Jo sempre dic que se sent més un arbre que cau que un bosc que creix. Gràcies a Déu, gràcies a Medjugorje, hi ha un bosc que creix en la santedat, en la pregària, en l’Adoració, en els Sagraments, en la Santa Missa esperant que es torni llevat, sal i llum per a tantes altres persones. La Mare de Déu ens ajuda, ens hi anima a través de les aparicions, a través de les diferents trobades que fem.
El dissabte passat n’hi va haver una a la Catedral de Viena amb l’Ivan, on una multitud de persones es van unir en la pregària amb el Cardenal. La cosa més bonica és quan una persona, després d’haver estat a Medjugorje, tornant a casa seva sent la riquesa de la fe. Després d’aquesta trobada a Viena, he rebut unes quantes trucades per dir-me com d’emocionant havia estat i que moltes persones ploraven de felicitat.
Nosaltres hem de pregar, donar testimoni, ser el perfum de Déu per als qui estan allunyats, pels qui no coneixen l’Amor de Déu, com diu la Mare de Déu.

P. Livio: Moltes gràcies, Marija, ara acabem amb la nostra pregària

Traducció: Equip de traductors Associació Amor de Déu