2 de setembre de 2016: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de setembre de 2016, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava en presència d’una gran quantitat de pelegrins que havien vingut per acabar les vacances amb la Santíssima mare de Déu. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, per voluntat del meu Fill i pel meu amor matern, vinc a vosaltres, fills meus, i especialment per aquells que encara no han conegut l’amor del meu Fill. A vosaltres us dono el meu amor matern i us porto la benedicció del meu Fill. Vinc a vosaltres que penseu en mi, que m’invoqueu. Teniu un cor pur i obert? Veieu els dons, els signes de la meva presència i del meu amor? Fills meus, en la vostra vida terrenal, actueu seguint el meu exemple. La meva vida ha estat dolor, silenci i una immensa fe i confiança en el Pare Celestial. Res no succeeix per casualitat: ni el dolor ni l’alegria, ni el sofriment ni l’amor. Totes aquestes gràcies que el meu Fill us concedeix us condueixen a la vida eterna. El meu Fill espera de vosaltres amor i pregària en Ell. Estimar i pregar en Ell -jo com a Mare us n’ensenyaré-, vol dir: pregar en el silenci de la vostra ànima i no només recitant amb els llavis. Aquest és el gest més petit i bonic que podeu fer en nom del meu Fill: la paciència, la misericòrdia, l’acceptació del dolor i el sacrifici realitzat pels altres. Fills meus, el meu Fill us mira. Pregueu perquè vosaltres també pugueu veure el seu Rostre, perquè us pugui ser revelat. Fills meus, jo us revelo l’única i autèntica veritat; pregueu perquè la pugueu comprendre i perquè pugueu difondre l’amor i l’esperança; perquè pugueu ser apòstols del meu amor. El meu Cor matern estima els pastors d’una manera especial; pregueu per les seves mans beneïdes. Us en dono gràcies!”

2. Sant Charbel està ben actiu!

Continuant amb el bonic testimoni del nostre amic Charbel Marun sobre el viatge de la Vicka a Terra Santa el 2013 que us vaig relatar en el butlletí del mes passat (veure PS 1), vull compartir amb vosaltres un altre testimoni d’ell sobre el gran sant de l’Orient Mitjà: en Charbel Marlouf. A Medjugorje trobareu fotos seves per tot arreu. Això és perquè els nombrosos pelegrins libanesos que vénen aquí (el nombre s’ha duplicat des de l’any passat) estan molt orgullosos del seu sant i ens meravellen amb els seus relats. Charbel Marun va viure a Galilea i ens explica:

“Es va produir un gran miracle a Natzaret fa 3 anys. La Teresa, catòlica, patia d’un terrible càncer al genoll i va anar a consultar un metge, jueu i ateu, de molta anomenada. El professional va declarar que el càncer era molt perillós i que calia operar com més aviat millor. Les anàlisis ho van confirmar sense deixar cap dubte; el mal semblava incurable. Davant d’aquesta notícia, la Teresa va decidir anar a la Muntanya del Carmel on hi ha un gran santuari dedicat a sant Charbel, i prendre una mica de l’oli beneït que prové del santuari d’aquest Sant a Anava, al Líban. Efectivament els monjos recullen l’oli de les espelmes que cremen al costat de la seva tomba, el beneeixen i l’ofereixen després als pelegrins. La Teresa va untar amb aquest oli la cama i el genoll afectats per aquest mal. Uns dies més tard va anar a l’hospital per ser intervinguda.

Fora de tota lògica, el metge va començar a posposar l’operació hora darrere hora. La Teresa no comprenia per què ho feia i es temia el pitjor. Finalment el metge va anar a la seva habitació per parlar amb ella: “M’estic tornant boig, li va dir. “El càncer ha desaparegut completament! Mai no he vist una cosa semblant!”. La Teresa li va dir llavors que era un miracle obtingut per la intercessió de sant Charbel. Aquest metge jueu i ateu no es va acontentar amb la seva explicació i va decidir visitar-la al seu domicili per controlar la seva alimentació i el tipus de vida que portava, però tot era normal. Els exàmens posteriors van confirmar que el càncer havia desaparegut sense deixar rastre. L’única explicació possible era la d’estar davant d’una intervenció sobrenatural.

La Teresa li va explicar al metge tot el que sabia sobre el sant i com s’havia untat amb aquell oli. Aquest testimoni el va commoure tan profundament que va decidir anar ell mateix fins al Mont Carmel, al santuari de sant Charbel. Visita memorable! En efecte, va quedar talment colpit, especialment de la pregària fervorosa de tants joves, que va demanar als mitjans de comunicació que difonguessin aquell increïble miracle. Era el primer miracle cristià publicat per les agències israelians. Avui, després de tres anys, la Teresa segueix gaudint de bona salut”.

Si dono a conèixer aquest fet és perquè la Mare de Déu Santíssima freqüentment ens convida a llegir la vida dels sants i a deixar-nos inspirar per ells en el nostre camí cap a la santedat. La curació de la Teresa és certament una cosa increïble però, igual que cada un de nosaltres, ella un dia haurà d’abandonar aquest món. El que realment importarà en aquell moment, en vistes a l’eternitat, serà l’abundància de l’amor diví que haurà atresorat en el seu cor. Quan a través dels sants s’obté una sanació física, aquesta permet lògicament una salut corporal més bona, però el seu objectiu principal és el de despertar la consciència de la persona perquè s’obri a Déu amb entusiasme i fervor renovats. La persona sanada es familiaritza amb la manera de viure d’aquell sant i medita sobre quines ensenyances pot recollir d’ell que li siguin profitoses pel seu propi camí. És per això que després d’una sanació física també se sol produir una veritable conversió del cor.

Un altre detall afegit sobre sant Charbel: acostuma a visitar les persones en els seus somnis. D’aquesta manera cadascú pren consciència de la seva proximitat. No obstant això, el més sorprenent és que li agrada manifestar-se en els quiròfans! Els metges poden veure a aquest monjo amb el seu hàbit negre que simplement està allà, sense saber ni com ha entrat -i això no només al Líban sinó també a Terra Santa- i que intervé en l’operació. Els metges queden estorats davant la seva perícia i es pregunten: com pot ser que un monjo resulti ser més entès en la matèria que ells que han dedicat tants anys a l’estudi de la medicina?

Amb sant Charbel ens trobem en presència d’un fenomen concedit per Déu per al nostre temps tan atribolat. Per què es manifesta ara? Déu sap per què! I nosaltres, en la pregària, podem intuir el motiu i donar-li gràcies.

3. Hem de parlar de la terrible prova que va passar Itàlia amb el terratrèmol!

He avançat la data d’emissió d’aquest butlletí mensual per fer-vos la següent i urgent proposta. Entre els diferents relats difosos pels mitjans, ja sigui per Internet o bé de manera privada, se’m va gravar aquesta idea lluminosa a partir del que va explicar un habitant d’Amatrice i que segurament també penetrarà profundament als vostres cors:

“Busco a la televisió o a Internet -va dir- les cares de les persones de l’Hospici d’ancians on solia anar a missa. Veig al senyor Savino, el capellà, habitualment tan tímid i mesurat, plorant davant les càmeres. Veig l’Hospici de les dones ensorrat. Sento que 3 religioses, sor Cecília, sor Àgata i sor Anna no han estat trobades. Penso que segurament deuen haver mort. Una d’elles era la que em venia a obrir la porta al matí quan arribava tard a missa.”

Em pregunto què es pot fer en aquests casos. Què és el que jo desitjaria rebre d’un desconegut si em trobés en aquella situació? Pregàries! Si estigués en perill de mort, m’agradaria que preguessin per mi. Però sobretot, si hagués de presentar-me davant Déu pel meu judici individual, suplicaria a tots els desconeguts del món que intercedissin perquè Ell tingués misericòrdia de mi.

En aquest Jubileu de la Misericòrdia, cada un de nosaltres podria adoptar una de les víctimes i oferir per ella la indulgència plenària de la Porta Santa. Podríem triar un nom o deixar que Déu l’apliqui a la víctima més anònima … Què li va passar a la joveneta de 14 anys el pare de la qual va ser entrevistat? Aquest pare es trobava davant de la casa, bocabadat, embargat en un sofriment terrible. Hi ha algú que pregui per la seva filla? Es va salvar? I si no, qui guanyarà la indulgència per ella?

Podem estar al seu costat fent l’acte de caritat més gran pel proïsme presentant al Pare, demanant-li no només el perdó dels seus pecats, sinó també el seu alliberament de les penes temporals que li haguessin correspost. No és aquest l’auxili més gran que li podem oferir? “(Constance Miriano)

4. La Mare Teresa de Calcuta serà canonitzada el 4 de setembre a Roma

Els sants solen concedir gràcies extraordinàries a qui els preguen i els veneren el dia de la seva canonització. Agraïm Déu d’haver-nos donat aquests amics al Cel i tants exemples a la Terra!

Aquestes són algunes màximes que la Mare Teresa ha dit i practicat. Ens ajudaran a elevar les nostres ànimes cap a Déu i a triar la santedat en el dia a dia:

“Sovint, la gent està centrada en si mateixa. Perdona’ls, malgrat això.”

Si ets bo, tal vegada la gent t’acusarà dient que tenies altres intencions ocultes. Sigues bo, malgrat tot.

Si ets honest, tal vegada la gent t’enganyarà. Sigues honest, malgrat tot.

Si ets feliç, tal vegada la gent et tindrà gelosia. Sigues feliç, malgrat tot.

El bé que facis avui tal vegada serà oblidat demà. Fes el bé, malgrat tot.

Dóna a tothom el millor que tinguis; això tal vegada no serà mai suficient. Dóna el millor de tu, malgrat tot.

Perquè, veus?, al darrer dia, tot serà entre tu i Déu; mai entre ells i tu”.

Heus aquí una anècdota que ens revela la forta personalitat de la Mare Teresa. Un sacerdot canadenc havia col·laborat amb ella durant anys al mortuori. Un dia ja no ho va poder suportar més; li repugnava la seva feina. Se’n va anar a veure la mare i li va dir: “Mare, no aguanto més aquesta brutícia, aquestes olors malsanes i aquesta calor aclaparadora … Me’n vull entornar al meu país!” La mare Teresa el va mirar fixament als ulls, amb aquella mirada de foc que la caracteritzava i li etzibà: “Go back to work!” (Torna-te’n a la feina!). Una paraula seva va acabar amb la crisi d’aquell sacerdot!

Estimada Gospa, que n’és de meravellós tenir-te com a Mare i poder-nos refugiar prop del teu cor, sota el teu mantell, en aquests temps tan tempestuosos! Ajuda’ns a romandre fidels al teu Fill enmig de les onades!

Sor Emmanuel +

Sor Emmanuel està a punt de marxar cap a la seva missió a terres espanyoles. Acompanyem-la amb les nostres pregàries. Els que puguin, que no se la perdin i que difonguin la seva vinguda entre els seus amics i compatriotes. Aquest és el programa dels diferents llocs que visitarà durant la seva missió:

15/9 – Sevilla – 19:00 Parròquia de Nuestra Señora del Pilar

16/9 – Murcia – 19:00 Parròquia de San Miguel

17/9 – Benidorm – 18:30 Parròquia de Nuestra Señora del Mar

18/9 – Alicante – 17:30 Parròquia de Nuestra Señora de la Gracia

19/9 – Valencia – 19:00 Parròquia del Buen Pastor

20/9 – Barcelona – 18:30 Monestir de Santa Isabel

21/9 – Madrid – 18:00 Parròquia de Santa María Micaela y San Enrique

22/9 – Valladolid – 17:00 Capilla de la Congregación del Centro de Espiritualidad

23/9 – Salamanca – 10:30 Parròquia de Nuestra Señora de Fátima

24/9 – Logroño – 19:00 Parròquia de San Pablo

25/9 – Bilbao – San José de la Montaña

Contacte per a més info: Tel 629 729 849 y 676 059 594

PS 1 Charbel Maroun va donar aquest testimoni durant el Festival de Joves a Medjugorje l’agost del 2013.

PS 2 El proper Direct (en francès) serà el diumenge 4 de setembre a les 21h (hora de França), on Sor Emmanuel parlarà sobre el missatge del dia 2. Els directes del 3 de juny i del 26 de juny (en francès, amb un rosari d’acció de gràcies) es poden veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html. S’ha creat una pàgina pel Direct del 3:https://www.facebook.com/directdu3

PS 3 Entrant a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html trobareu “petits consells espirituals” de 10 minuts (en francès). Igualment s’ha creat una nova pàgina Facebook per Children of Medjugorje (en francès) :

https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

PS 4 Escriviu-li una carta a la Mare de Déu! Podeu enviar-la a “Reine de la Paix”, BP 2157, F-06103 Nice cedex, França. Serà remesa a un dels vidents i la Mare de Déu respondrà en l’oració.

(NT: ‘Podeu igualment dipositar la vostra carta a qualsevol Santuari Marià, amb la seguretat que Maria s’assabentarà igualment del seu contingut i s’ocuparà personalment de vosaltres, els seus estimats fills!).

PS 5 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: https://www.centromedjugorje.org/

PS 6 Pensem a obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Equador: info@fundacionjesusdelamisericordia.com

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mob:098.308.307