19 de juny de 2016: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de juny de 2016, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, com a Mare de l’Església i Mare vostra, somric veient com veniu cap a mi, com us reuniu al meu voltant i em busqueu. Les meves vingudes entre vosaltres són una prova de quant us estima el Cel. Us mostren el camí cap a la vida eterna, cap a la salvació. Apòstols meus, vosaltres que us esforceu per tenir un cor pur i al meu Fill en ell, esteu en el bon camí. Els qui busqueu el meu Fill esteu cercant el bon camí. Ell va deixar molts signes del seu amor. Va deixar l’esperança. És fàcil trobar-lo si esteu disposats al sacrifici i a la penitència, si teniu paciència, misericòrdia i amor envers el vostre proïsme. Molts dels meus fills no veuen i no senten perquè no volen. No accepten les meves paraules ni les meves obres, però el meu Fill, a través meu, els convida a tots. El seu Esperit il·lumina tots els meus fills a la llum del Pare Celestial, en la comunió del Cel i la terra, en l’amor recíproc, perquè l’amor crida l’amor i fa que les obres siguin més importants que les paraules. Per tant, apòstols meus, pregueu per la vostra Església, estimeu-la i feu obres d’amor. Malgrat que hagi estat traïda i ferida, l’Església és aquí perquè prové del Pare Celestial. Pregueu pels vostres pastors, perquè pugueu veure en ells la grandesa de l’amor del meu Fill. Us en dono gràcies!”.

2. Tornada del meu viatge a l’Àsia: Us demano perdó pel retard en l’enviament d’aquest butlletí; tot just acabo d’arribar d’un llarg viatge a l’Àsia, on he visitat Mongòlia (al nord de la Xina) i Indonesia. Vull compartir amb vosaltres alguns flashos del meu viatge a Mongòlia:

La primera nit ens trobàvem en un poble molt humil on vam ser acollits amb tant d’amor que se m’humitejaven els ulls. Aquelles persones no tenien res i no obstant això ens van rebre amb tanta festa!

Estàvem allotjades en una caseta molt senzilla de dues habitacions petites. Buscàvem els llits, però no els trobàvem. En una de les habitacions hi havia una espècie de tarima i a sota hi havia l’estri de la calefacció de carbó per a l’hivern. Aquella tarima va ser el nostre llit per totes tres! Això va resultar força normal per a les meves dues assistents xineses, però molt dur per a mi, francesa acostumada a dormir sobre un matalàs … Al matí, com que no hi havia aigua corrent i menys encara bany, ens higienitzàvem a fora amb una palangana i una mica d’aigua. Els “banys” disposats al pati no tenien portes, cosa habitual a la Xina, especialment al camp.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enmig de tanta precarietat, em va meravellar la bondat i la profunda alegria de la nostra amfitriona. Amb els seus recursos magres havia confeccionat unes mantes noves per a nosaltres. Les imatges que tenia penjades a la paret eren els seus tresors: un Sagrat Cor de Jesús i un Cor Immaculat de Maria, els seus millors amics! Enfosquides i una mica bombades degut al fum durant l’hivern i la humitat, jo les contemplava dient: “Jesús, si hi ha un lloc al món en el qual estimis residir i fer-te consolar, segurament és aquí!” Allà he tingut una experiència sensible de la primera benaurança: “Feliços els pobres d’esperit perquè d’ells és el Regne del cel”. A la parròquia, el jove sacerdot hi va trobar 12 fidels quan hi va arribar fa dos anys. Avui en té 200. Quan ens van demanar de compartir amb ells les meravelles de la nostra vida, quants d’ells diríeu que van venir a escoltar-nos? Els 200!

Compartiré amb vosaltres, en una altra ocasió, alguna altra experiència d’aquest viatge i la meva visita a l’estimada Indonèsia.

3. L’efecte Medjugorje! Escriure una carta a la Mare de Déu sempre produeix fruits. Com a totes les mares, a la Mare de Déu li agrada molt rebre cartes dels seus fills i com a Mare Celestial, les respon celestialment.

La Martina (de Milà) ens relata:

“Temps després d’haver escrit la meva carta a la Mare de Déu, vaig comprendre que havíem d’anar en família a Medjugorje. Quina gran notícia, els meus pares s’unirien a nosaltres. Per cert, a ells l’aspecte turístic del viatge a la costa adriàtica els entusiasmava. Des de la meva infantesa més tendra havia presenciat baralles entre els meus pares. Els meus germans i jo vam patir molt per això. Les seves emociones, crisis i altercats acabaven sempre malament: l’un marxant de casa i l’altra plorant. Encara pitjor, la reputació d’estar barallats constantment els seguia per tot arreu i els nostres amics ens ho feien sentir. No coneixíem el que era estar en pau. L’amenaça del divorci era sempre una moneda corrent. Essent nena, em deia: “I tant, que es divorciïn, això els farà més feliços!” No obstant això, durant 40 anys de matrimoni, aquest divorci mai no es va produir, gràcies a Déu.

Arribem a Medjugorje l’octubre de 2015. Com va penetrar la gràcia al cor dels meus pares? El primer dia, la meva mare, tot i que a contracor, accepta anar-se a confessar. Es col·loca en una llarga fila davant d’un confessionari, però al cap d’una estona, cansada d’esperar, abandona el seu lloc i me la trobo asseguda en una cafeteria. Em vaig dir a mi mateixa que aquest pelegrinatge començava malament. Ella em bombardeja a preguntes: “Déu, si, existeix, però què vol de mi? ‘La meva vida està molt bé! Vull estar bé amb Déu però m’estimo la meva vida. Tampoc no vull entrar en un convent. I a més la confessió … mai sé què li he de dir al capellà i tampoc estic segura que això serveixi per alguna cosa. Fa set anys que em vaig confessar per última vegada”.

De totes maneres l’endemà ho tornar a intentar. Sorpresa! De seguida va trobar un confessionari lliure. Què va passar allà dins? No en tinc ni idea! Però unes quantes setmanes després del nostre viatge a Medjugorje vaig tenir l’ocasió de passar uns dies a casa dels meus pares, desconfiant bastant de l’ambient que trobaria- Em preparava per patir com era habitual. No obstant això, per sorpresa meva, no hi va haver cap discussió entre ells. Ni una de sola! Millor encara, els meus pares em van convidar a participar de la seva pregària del matí, rosari i altres pregàries, de genolls davant d’un petit altar ben arreglat – vaja novetat! – I la meva mare acabava aquestes pregàries cantant un Ave Maria amb la seva magnifica veu.

Aquesta pau i reconciliació retrobades després de 40 anys de baralles era un dels regals que li havia demanat a la meva carta a la Mare de Déu. Des de llavors, amb els seus el 65 anys d’edat, els meus pares s’han convertit en la parella model de la meva fe cristiana i m’alegra pensar que el canvi radical a la pau i l’amor que s’ha operat en ells, inspirarà moltes altres persones.

4. Gràcies Martina per haver compartit amb nosaltres aquest preciós testimoni! Ens revela coses que a molta gent li costen de creure:

– Que amb Déu, mai no és massa tard, i que “la paciència tot ho aconsegueix” (Teresa d’Àvila).

– Que tot el que li confiem amb fe a la nostra Mare del Cel, ella ho té en compte i treballa sense defallir fins a acabar guanyant aquesta causa en algun moment.

– Que el divorci no és una bona solució. “Per Déu, ens diu la Mare de Déu, el divorci no existeix”. Si per a Déu és així, és perquè Ell té preparada una solució millor per a nosaltres que ens l’anirà revelant durant la pregària.

Si us topeu amb un obstacle important a les vostres vides, humanament impossible de superar, recordeu que no hi res impossible per a Déu, ja ha realitzat innombrables prodigis al llarg dels segles! Pregueu i cregueu!

Tal com ho va fer la Martina, escriviu-li una carta a la Mare de Déu: són molt nombrosos els casos en què ha respost positivament. No ens visita quasi diàriament justament per ajudar-nos? Recordeu-vos d’encapçalar la carta amb una acció de gràcies, perquè segons la Vicka “les pregàries d’agraïment són les que arriben més aviat al Cel”.

El 25 de juny celebrarem el 35è aniversari de les aparicions a Medjugorje. ‘Preparem-nos per celebrar aquell dia beneït mitjançant la pregària! Cada un de nosaltres buscarem en el nostre cor quin regal podem oferir-li per a l’ocasió. Per exemple, rellegir alguns missatges clau i trobar quin és el que encara no n’hem fet vida en nosaltres. Podem parlar d’això a la nostra carta! D’aquesta manera consolarem el seu “Cor Immaculat que sagna davant tant pecat i costums pecaminosos” en el món.

5. La Mare Teresa serà canonitzada a Roma el diumenge 4 de setembre. Aprofitem aquests mesos per llegir o rellegir els seus escrits perquè la seva veu pugui ressonar en els nostres cors. Ella ens donarà consells clars i lluminosos per al temps actual tan necessitat de direcció espiritual enmig de tanta confusió. Feliços els qui sàpiguen portar a la pràctica la saviesa d’aquesta gran santa! El camí que ella ens mostra és dur, gens a gust dels amants de la vida fàcil. El seu sender és el de l’Evangeli i Jesús ens diu que la porta que duu al Regne del cel és estreta! Quan un sant és canonitzat envia gràcies excepcionals, sapiguem acollir-les (Veure PS 1).

Vaig tenir l’oportunitat de conèixer personalment la Mare Teresa a Calcuta. Em va beneir fixant intensament els seus ulls en mi. Una mirada de foc! Us prego, demaneu-li que intercedeixi per mi. Vaig extreure algunes frases de la seva autoria que segurament seran inspiradores en el camí cap a la santedat de qui Maria diu “els meus apòstols” i també els “apòstols de la Revelació” (Veure PS 2):

“Molt freqüentment la gent està centrada en si mateixa. De tota manera, perdona’ls.

Si ets bo, alguns potser t’acusaran de tenir segones intencions. De totes maneres, sigues bo.

Si ets honest, alguns potser t’enganyaran. De totes maneres, sigues honest.

Si ets feliç, alguns potser t’envejaran. De totes maneres, sigues feliç.

El bé que facis avui potser serà oblidat demà. De tota manera, fes el bé.

Dóna a tots el millor que tinguis, això mai no els serà suficient. De tota manera dóna sempre el millor de tu.

Perquè mira, comptat i debatut, tot esdevé entre tu i Déu. I no entre tu i ells.”

6. El 29 de maig vam tenir la sort de fer la primera videoconferència en directe des Medjugorje amb traducció simultània al castellà. Esperem poder tenir una altra trobada virtual, si així Déu ho permet, abans de final d’any, en la que millorarem detalls tècnics, per a major profit de tants fills de la Mare de Déu hispanoparlants.

En podeu veure una part a Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=9oFp22zeWu8

Estimada Gospa, Mare i Reina de la Pau, vine a cadascuna de les nostres llars, a les nostres famílies en risc! La teva sola presència atreu les gràcies; et necessitem més que mai!

Sor Emmanuel +

EXCEL·LENT NOTICIA pels que realitzin dejuni a Amèrica Llatina:

A Argentina s’aconsegueix espelta amb el nom comercial de Dinkel Eco Fauno. Pot comprar-se a Buenos Aires a les Fires MAPO Orgánicos Argentinos que es fan el 1r i el 3r divendres de 10 a16 hs. a la Plaza Juvenilia entre Florida i M. T. de Alvear, davant la Plaza San Martín i els 1rs i 3rs dissabtes a la Plaza Aristóbulo del Valle entre Cuenca i Baigorria a Villa del Parque i el 2n i 4t divendres a Mitre i Reconquista i els 2n i 4t dissabtes al Parque Rivadavia (Av. Rivadavia al 4800). Entrant a facebook/org.mapo o a www.mapo.org.ar trobareu informació complementària.

També podeu contactar amb la Silvia Elena Lafontaine, única productora a tota Amèrica Llatina, a través de la pàgina web www.lamadrecitaorganica.com.ar o del mòbil: 11 5307 9326, trucant des de l’exterior +54 911 5307 9326.

Us recomanem el llibret: L’extraordinari poder del dejuni, de Sor Emmanuel, on trobareu receptes a base d’espelta (Dinkel) per estar ben nodrits els dies de dejuni. També en el llibre La Pau tindrà l’última paraula, Sor Emmanuel tracta extensivament el tema al capítol 19, Una crida d’atenció de la Mare de Déu! Pàg. 84 i cap al final del llibre a l’Annex 2 pàg. 239.

PS 1.No us perdeu el best seller de la Mare Teresa: “Vine, sigues la meva llum”, una recopilació de cartes privades de la santa.

PS 2 Vegeu el Butlletí anterior del mes de maig de 2016 on Sor Emmanuel explica el sentit de les “creus partides”.

PS3 Estem a la recerca d’un bon traductor de l’italià al xinès per traduir 30 pàgines suplementàries per al llibret del dejuni. Us agrairé que pregueu per aquesta intenció.

Contacte: gospa.fr@gmail.com.

PS 4 El proper Direct (en francès) serà el diumenge 26 de juny a les 21 (hora de França), en el que Sor Emmanuel parlarà sobre el 35è aniversari de les aparicions. No hi haurà Direct ni el 3 de juliol ni el 3 d’agost, essent el següent el 3 de setembre. El Direct del 3 de juny (en francès) es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html.

S’ha creat una pàgina pel Direct del 3:https://www.facebook.com/directdu3

PS 5 Entrant a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html trobareu “petits consells espirituals” de 10 minuts de durada (en francès). Igualment s’ha creat una nova pàgina Facebook per Children of Medjugorje (en francès) https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

PS 6 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: https://www.centromedjugorje.org/

PS 7 – Pensem en obsequiar als nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel en diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mob (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mob:098.308.307