18/11/2015 – Va ser educat en la religió musulmana i avui és sacerdot catòlic

El P. John Michael Fillie té 71 anys i tot i que va néixer i va ser educat en la religió islàmica, avui és sacerdot catòlic. Fa uns dies va venir a Medjugorje per primera vegada i va concedir una entrevista a la nostra emissora de ràdio. És sacerdot missioner de la Congregació de l’Esperit Sant. Era el més petit de 17 germans: “Quan tenia deu anys em vaig convertir al cristianisme i en acabar els estudis vaig decidir ordenar-me sacerdot. Des d’aquell moment, la meva gent em va refusar completament ja que els meus pares eren musulmans. La meva mare era la vuitena dona del meu pare i quan vaig decidir fer-me cristià, em va refusar no només la meva família, sinó també el meu poble. Malgrat tot, el 1965 vaig anar a Nigèria on vaig viure uns anys abans de ser destinat a Irlanda”.

En les seves declaracions el P. John va compartir també amb nosaltres quin va ser el primer contacte amb el cristianisme: “Una vegada va venir un missioner al nostre poble a predicar per a tothom. A més, ens va convidar a tres de nosaltres a col·laborar en la seva missió, com a escolans. Jo només tenia sis anys quan me n’hi vaig anar. Després de passar 4 anys amb aquest capellà, vaig decidir rebre el baptisme. Mai no vaig mirar enrere després d’haver pres aquesta decisió. La meva mare era una de les dones més joves del meu pare. Va ser durant la meva època de missions quan em vaig adonar que el meu pare mai no m’havia tractat com als altres fills seus. És com si ell només hagués estimat una de les seves esposes i a les demés només ocasionalment. A mida que vaig anar aprenent la fe cristiana, em vaig anar adonant que per a mi era la millor religió i que em sentia millor essent cristià”.

Quan li vaig preguntar sobre la relació amb la seva família en la actualitat, el P. John ens va confessar: “Em respecten, respecten la meva decisió i els vaig a visitar de tant en tant. He construït una escola infantil al poble on vaig néixer, tot i que no em permeten parlar als nens sobre el cristianisme”.

Aquesta és la primera visita del P. John a Medjugorje. El primer cop que va sentir parlar d’aquest lloc va ser a un sacerdot de la seva ordre qui, tornant de les missions del 2012, li va parlar molt de Medjugorje, però ell li deia que no tenia temps per venir-hi: “Fa un mes, el Michael, un home amb qui treballo a Dublín, em va convidar a venir amb el seu grup a Medjugorje. Un cop aquí, vam pujar a la Muntanya de les Aparicions i la guia ens va explicar la història d’aquest lloc. Em va impressionar moltíssim. Em pregunto perquè la Mare de Déu s’apareix aquí. Potser estic equivocat, però pressento que si Ella és aquí és només per una raó: Ella va acotiar Jesús als seus braços i el va portar al món perquè Ell ens donés pau. Hi ha massa violència avui dia al nostre món. Crec que és aquí per destruir aquesta violència que hi ha en nosaltres i portar-nos la pau. Això és el que he rebut aquí i el que m’emporto de Medjugorje. Aquest matí he perdonat als meus per haver-me refusat quan em vaig fer cristià. Per a mi, així comença la veritable pau: perdonant els qui ens han ferit.”

Font: www.centromedjugorje.org