18 de març de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 de maç, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava envoltada d’un nombrós grup de pelegrins, però més reduït que d’altres vegades a causa del temps hivernal. Un cop finalitzada, ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, el meu cor maternal pateix molt quan veig que preferiu l’humà al que és de Déu. Tot i que contempleu el que us envolta i rebeu els signes que us envio, penseu que podeu caminar sense el meu Fill. ¡No, no podeu! Així camineu vers la perdició eterna. Us reuneixo, doncs, per a què m’obriu aviat el vostre cor i per a què sigueu apòstols del meu amor, és a dir, si viviu en l’amor de Déu podreu donar testimoni a les persones que encara no el coneixen. Que us hi ajudi el dejuni i la pregària. Us beneeixo amb la meva benedicció maternal en el nom del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant. Gràcies.”

El 18 de març, la Mirjana va rebre l’aparició anual a la Creu Blava, tot compartint després amb nosaltres el següent missatge:

“Estimats fills, estic amb vosaltres en el nom de l’Amor més gran: Déu. Se us ha acostat mitjançant el meu Fill i us ha mostrat el seu veritable amor. Desitjo conduir-vos pel camí de Déu i ensenyar-vos l’amor vertader a fi que els altres el contemplin en vosaltres, per a què també vosaltres el pugueu veure en els altres, per a què pugueu ser un germà per a ells i, alhora, us vegin com a un germà compassiu. Fills meus, no tingueu por d’obrir-me els vostres cors. Amb l’amor maternal us mostraré tot allò que espero de cada un de vosaltres. Veniu amb mi. Gràcies.

La Mare de Déu ens va demanar també que preguem pels sacerdots dient: “Insisteixo de nou: triomfaré amb ells”.

2 – Per un temps millor de Quaresma. En el decurs de la meva estada a Itàlia vaig tenir l’experiència d’una nova forma de renúncia quaresmal que desitjo compartir amb vosaltres, tot confiant que serà de gran utilitat per a moltes famílies i comunitats.

A partir del nostre primer dinar a Sassuolo, envoltada d’una desena d’amics, vaig suggerir que no parléssim de menjar entre nosaltres, sinó que miréssim d’evocar diferents temes que incrementessin el nivell de llum de les nostres ànimes, a fi que ens permetés créixer. Òbviament, desitjàvem parlar de Jesús, d’allò que recentment ens havia fet entendre l’Evangeli o algun fet de la nostra vida. Va ser una experiència memorable! Se’ns feia difícil donar per acabades les sobretaules, tots desitjàvem seguir aprofundint aquests temes i els cor ens cremava. Una mica com el cas dels deixebles d’Emaús (marcant distàncies, òbviament), vam experimentar la presència de Jesús d’una manera tangible i sentíem el desig de dir-li “Queda’t amb nosaltres Senyor!”

Només fa falta proposar-ho abans de començar a menjar. Normalment ens asseiem a taula sense ser conscients de la importància d’aquest moment tan estimat per Déu, i aleshores anem comentant tot allò que se’ns passa pel cap, parlem de coses banals o, fins i tot parlem malament del proïsme. I malgrat tot, aquest temps compartit es pot transformar en un moment privilegiat d’intercanvi, on cadascú s’interessa pel creixement del Regne de Déu en el cor dels seus companys de taula. Si ho decidim durant la pregària de benedicció, que fem abans de començar a menjar, comprovarem com ràpidament el Senyor ve a la cita (molt feliç d’haver estat convidat… una vegada!) i l’àpat agafarà un caire completament diferent.

Una àvia croata tenia el costum d’anar a missa cada dia. Quan tornava a casa, compartia amb la seva família tot allò que el sacerdot havia dit durant l’homilia. Un dia, al començament de les aparicions, no va poder anar a l’església per motius de salut, però la seva família va anar a missa. Quan van tornar, ella els va demanar què havia dit el P. Jozo (que en aquell moment era el rector de Sant Jaume Apòstol). El pare els havia demanat d’assumir el compromís davant Déu de no dir una sola paraula en contra del proïsme durant tota la vetllada. En sentir això, l’àvia va exclamar de forma espontània: “I aleshores, de què parlarem?”.

Mentre va romandre a la Terra, Jesús va prioritzar el temps del menjar compartit. Quin bon moment també per a nosaltres per fer-ne un temps de benedicció i no un temps de paraules buides, i menys encara per fer-ne un temps d’ofensa a Déu. Amb freqüència comprovo que Jesús escolta el desig de qui li diu: “Senyor, utilitza’m durant aquest menjar a fi que tot sigui per a glòria teva!”

3 – La tragèdia del Japó. Tots hem quedat esfereïts per les imatges i les notícies que ens arriben des del Japó. Lluny de seguir afegint comentaris a tot allò que ja s’ha publicat, només us vull recordar ara els mitjans que la Gospa ens ha donat, i que són els més eficaços per evitar nous cismes. La Mare de Déu i Mare del Creador ens diu: “Només pel dejuni i la pregària podreu aturar les guerres, impedir les guerres… “. Però, sovint, no fem cas del final d’aquest missatge “… suspendre les lleis naturals! “. (PS 2)

Efectivament, pot semblar que la Terra gemega davant les tenebres que cobreixen aquesta humanitat que vol prescindir de Déu. Però no ens ha dit la Santíssima Mare de Déu recentment que ella no perd l’esperança? No ens ha parlat d’un “temps nou”, d’un temps de pau que el seu cor s’espera amb ànsia? Poder escurçar aquest temps de prova és a les nostres mans. M’he trobat amb molta gent que seguint els desitjos de la Mare de Déu ha començat a fer dejuni, però després desencoratjats pel combat o per d’altres raons o motius, l’ha deixat. No! Necessitem perseverar! Està en joc quelcom terriblement important! Massa germans i germanes no coneixen Déu i necessiten la nostra consagració i la nostra fidelitat! La Verge encara ens ha de comunicar altres missatges, avui ens diu: “Us ensenyaré tot allò que espero de cadascú de vosaltres, allò que espero dels meus apòstols”. Romanguem amb ella, ja que ens ensenyarà a cada u quina és la seva missió específica en aquest temps de prova. Ens té tant en compte!

Concretament, podem fer moltes coses per ajudar a les víctimes de la catàstrofe:

– Pels que han mort, podem fer celebrar, com a mínim, una missa pels descans de les seves ànimes. Això és un acte de caritat exquisida cap al proïsme.

– Pels supervivents, pels qui estan ferits, pels qui ho han perdut tot i tenen por de ser les properes víctimes, podem pregar i dejunar amb tot el nostre cor. Podem també enviar-los el nostres àngels custodis perquè els auxiliïn i els reconfortin en el seu calvari. Això els representarà un benefici directe del Cel, mentre que l’ajut humanitari sempre té els seus límits.

4 – Solemnitat de Sant Josep, 19 de març. No ha existit mai ningú que s’hagi hagut de penedir de triar Sant Josep com a amic de l’ànima i com a patró i conseller de la seva família. Ell, el “pare adoptiu del Fill de Déu”, proveeix millor que ningú les nostres necessitats espirituals i temporals. No els deixeu mai de braços creuats! Aquí, a Medjugorje, els seu ajut és tangible cada cop que l’invoquem. Les famílies necessitades obtenen d’ell grans beneficis. En el PS7 hi trobareu les seves lletanies, que segueixen sent efectives, fins i tot després de la seva solemnitat!

Estimada Gospa, avui més que mai et necessitem! Finalment, volem posar el teu Fill en el primer lloc de les nostres vides!

Sor Emmanuel (Traduït del castellà)

PS 1 – Futures missions: A finals de març Sor Emmanuel anirà a Àsia: Indonèsia, Singapur, Malàisia, etc. Ella compta amb les nostres pregàries, indispensables en aquests temps difícils. Gràcies de tot cor.

PS 2 – En el llibre “Guarir-se i alliberar-se mitjançant el dejuni” trobareu una àmplia informació referent a aquest tema.

PS 3 – Quan hagueu de fer un regal a les vostres amistats o als vostres familiars, per què no podeu regalar-li una substància per a l’ànima? Per aconseguir el material de Sor Emmanuel podeu contactar a:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units: www.fcpeace.com (anar a Botiga – Medjugorje)

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magníficat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 4 – Celebracions de Medjugorje en viu i en directe! Si entreu en el link de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol: https://www.medjugorje.hr/es/multimedia/tv-web/

PS 5 – Per rebre aquest butlletí per correu electrònic, vora el dia 15 de cada mes, podeu subscriure-us a les següents adreces:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: wmmedjugorje@childrenofmedjugorje.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: rsilic@yahoo.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc

https://ui.constantcontact.com/AppData/Local/Datos%20de%20programa/Microsoft/Word/www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Existeix una altra alternativa per Espanya, en castellà: medjugorje_paz-subscribe@yahoogroups.com

Per accedir al Butlletí del mes i als Butlletins anteriors:

www.mensajerosdelareinadelapaz.org després aneu a “Children of Medjugorje”: Butlletins en espanyol.

Contestadors automàtics amb el missatge del dia 25

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i anglès)

PS 6 – Feu el vostre pa de dejuni!

La Mare de Déu ens convida a dejunar a pa i aigua els dimecres i els divendres. Caldria abandonar la pràctica del dejuni si el pa és de mala qualitat. Us aconsellem d’elaborar el propi pa perquè és molt més saludable, especialment si es barreja la farina de segó amb la farina blanca. Cal recordar que s’ha de beure molt en els dies de dejuni.

N. T. Personalment, allò que m’és més pràctic és fer molt de pa, en motllos tipus púding anglès (tants com en càpiguen en una fornada, en el meu forn n’hi caben 6). Un cop s’han refredat, els congelo a talls segons la quantitat que en consumeixo en un dia de dejuni.

Us passo la recepta:

1 kg de farina de blat

½ kg de farina integral

¼ kg de segó de blat

50 g de germen de blat, un grapat de llavors de lli i un altre de llavors de sèsam.

1 cullerada de sal

Col·loqueu en un recipient prou espaiós (jo utilitzo un organitzador de plàstic, on hi guardo els diferents ingredients juntament amb els motllos fins al propera vegada que ho necessiti, faig una barreja de tots aquesta ingredients en sec i hi deixo un buit al centre.

Afegiu després:

2 cullerades d’extracte de malta ( o una cullerada de sucre)

15 gr. de llevat sec o 50 gr. de llevat fresc

1 polsim d’oli

Aigua tèbia (quantitat necessària)

Aboqueu l’aigua tèbia en el centre, barregeu els elements amb una cullera i incorporeu els ingredients secs fins a formar una massa tova, amb moviments circulars cap a dalt amb la mateixa cullera a fi que s’airegi la massa. Tapeu-la després amb la tapa de l’organitzador o amb un drap humit i deixeu que el llevat pugi durant un parell d’hores (o d’un dia per l’altre) en un lloc caldejat a no menys de 25°. Unteu els motlles amb oli. Rebomborejar la taula amb farina, col·loqueu unes 5 o 6 cullerades de massa sobre la taula i treballeu la massa tot incorporant la farina fins a tenir un brioix tendre. Colpegeu-lo amb força contra la taula des d’una certa alçada (això dóna elasticitat a la massa i fa que el pa no s’espellofi un cop cuit). Disposeu-lo a cada motlle (més o menys, fins a la meitat), torneu a tapar-los amb un drap per deixar treballar el llevat fins que la massa arribi a les vores del motlle.

Disposeu els motlles dins el forn prèviament escalfat i cuineu a forn moderat (150°), fins que es formi una crosta ferma pel damunt (uns 50 a 60 minuts). Desemmotlleu en calent i deixeu refredar. Col·loqueu-ho en bosses de plàstic especials per la nevera i congeleu-ho. Jo descongelo el motlle per cada vegada. Ara bé, si no consumiu massa pa potser us convé tallar el pa per la meitat o en tres trossos abans de congelar-lo per poder després descongelar la quantitat que desitgeu.

PS 6 – Lletanies de Sant Josep

Senyor, tingueu pietat. Senyor, tingueu pietat.

Crist, tingueu pietat. Crist, tingueu pietat.

Senyor, tingueu pietat. Senyor, tingueu pietat.

Jesús escolteu-nos. Jesús escolteu-nos.

Déu, Pare celestial. Tingueu pietat de nosaltres.

Déu, Fill Redemptor del món. Tingueu pietat de nosaltres.

Déu, Esperit Sant. Tingueu pietat de nosaltres.

Trinitat Santa, un sol Déu. Tingueu pietat de nosaltres.

Santa Maria. Pregueu per nosaltres.

Sant Josep. Pregueu per nosaltres.

Descendent de David,

Espòs de la Mare de Déu,

Fidel custodi de la Verge,

Pare adoptiu del Fill de Déu,

Diligent protector del Crist,

Cap de la Sagrada Família,

Justíssim Josep

Castíssim Josep,

Prudentíssim Josep,

Fortíssim Josep

Obedientíssim Josep,

Fidelíssim Josep,

Mirall de paciència,

Amant de la pobresa,

Model dels artesans,

Glòria de la vida familiar,

Custodi de les verges,

Pilar de les famílies,

Auxili dels afligits,

Esperança dels malalts,

Patró dels moribunds,

Terror dels dimonis,

Protector de la Santa Església.

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món. Perdoneu-nos Senyor.

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món. Escolteu-nos Senyor.

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món. Tingueu pietat de nosaltres.

El féu senyor de la seva casa sencera. I li donà potestat sobre totes les seves possessions.

Preguem, Oh! Déu que en la vostra inefable providència us vau complaure d’escollir el Benaurat Josep com a espòs de la vostra santa Mare, us preguem que ens concediu que siguem dignes de tenir com a intercessor en el Cel a qui venerem com a Protector nostre. Vós que viviu i regneu pels segles des segles. Amén.