18 de gener de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El dia 2 de novembre la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava envoltada d’una munió de pelegrins, sobretot italians. En acabar, la Mirjana ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, avui us crido perquè us uniu a Jesús, el meu Fill. El meu cor maternal prega per a què pugueu entendre que sou la família de Déu. Gràcies a la lliure voluntat espiritual que el Pare us va donar, sou cridats a conèixer la veritat, el bé o el mal. Que l’oració i el dejuni obrin els vostres cors i us ajudin a descobrir el Pare per mitjà del seu Fill. Descobrint el Pare, les vostres vides compliran perfectament la voluntat de Déu i la creació de la família de Déu, tal com ho desitja el meu Fill. No us deixaré sols en aquest camí. Gràcies”.

Cap al final de l’aparició la Mirjana va manifestar a la Gospa: “Tots venim a vós amb els nostres patiments i les nostres creus. Si us plau: ajudeu-nos!” Aleshores la Mare de Déu va estendre les seves mans cap a nosaltres i ens va dir: “Obriu-me els vostres cors! Doneu-me els vostres sofriments! La Mare us ajudarà!”

Sovint, la Santíssima Mare de Déu s’anomena a sí mateixa “la Mare”, quan podria dir “la seva Mare”. Això és així perquè se cenyeix al text original en grec de l’Evangeli de Sant Joan segons el qual Jesús no va dir “aquí tens la TEVA mare”, sinó que va dir “aquí tens LA mare”. Una Paraula per a meditar-la bé!

2 – 50 motius per donar gràcies! A casa nostra per cap d’any tenim una tradició: cadascú escriu una carta d’agraïment al Senyor. Per norma, hem d’escriure un mínim de 50 punts o situacions en què hem pogut palpar l’amor de Déu, els seus favors i el seu ajut en el decurs de l’any. Sempre que arriba aquest moment els novells exclamen: “50 punts! És impossible d’aconseguir-los!”. El cert és que tenim molt poc desenvolupat l’hàbit de donar gràcies a Déu, i molt desenvolupat l’hàbit de recórrer a Ell quan en tenim necessitat. Fins i tot, a voltes, volem rebre els seu dons com si Déu ens els degués. Sovint la Gospa ens fa memòria de la importància de donar gràcies a Déu per totes les petites i les grans coses que ens concedeix.

Us suggereixo que us atureu a una església o en un petit raconet de pregària de la vostra llar i, després d’invocar l’ajut de l’Esperit Sant, repasseu l’any que ha passat; trobareu material per emplenar diverses pàgines! El fruit d’aquesta acció és l’alegria i el guariment de moltes amargors! Aquí teniu un fabulós regal per lliurar a la Mare de Déu.

3 – Almenys 3 cops 30 anys! Aquest any tindran lloc per ordre cronològic tres grans esdeveniments.

– Els 30 anys del naixement al Cel de Marthe Robin (6 de febrer de 1981), una gran mística francesa, la causa de la qual, a hores d’ara, se segueix tramitant.

– Els 30 anys del martiri de Joan Pau II, amb motiu de l’intent d’assassinat a la plaça de Sant Pere (13 de maig de 1981).

– Els 30 anys de les aparicions de la Santíssima Mare de Déu a Medjugorje (24 de juny de 1981).

Déu, en la seva Primera Aliança, dóna molta importància als aniversaris. Els jueus són el poble de la memòria, i per aquesta raó Déu els ha encomanat que celebrin amb fervor els esdeveniments principals de la història de la salvació. La major part de les festes jueves i cristianes són aniversaris. En aquestes ocasions, Deu concedeix gràcies particulars.

Durant tota la seva vida Marthe Robin va cercar tots els que vivien en la desesperació i es trobaven vora el suïcidi. Ara més que mai necessitem que la seva oració continuï aquests actes d’amor, ja que malauradament hi ha massa joves que opten per la mort en lloc de la vida. “L’obra de Déu dóna fruit en vosaltres no només per les paraules que us dic, sinó gràcies a l’ajut de la meva pregària”, va dir Marthe a una persona que patia. (Veure PS2)

Durant la seva vida, Joan Pau II va inundar el món amb la Llum del Crist. Invoquem la seva ardent intercessió! Que continuï en tot moment atraient els homes cap al Déu Viu i impedeixi que caiguin en mans de l’enemic. Crec que la seva beatificació serà un al·luvió espiritual per al món! Ell ens ajudarà a construir la civilització de l’amor i a vèncer la cultura de la mort que s’estén de forma perillosa. (Veure PS3)

I Medjugorje! Quina una n’estarà preparant la Mare de Déu per aquest 30è aniversari? De moment és sorpresa… Pels qui encara esteu indecisos, és el moment d’anar-hi! No sabem si les aparicions diàries duraran 30 anys més!

4 – Nado Cilic se’n va anar cap al Pare. Un amic molt estimat ens va deixar fa uns dies, de sobte. Nado era tot un personatge a la comunitat; la seva fe semblava estar tallada a la roca. Va néixer en un petita granja vora el Krizevac. Va rebre una educació rigorosa. Quan era un nen havia de recórrer cada dia descalç uns quants quilòmetres a peu per anar a l’escola, tant si nevava com si el termòmetre marcava 40 graus a l’ombra. Semblava, fins i tot, utòpic somniar que algun dia podria tenir un parell de sabates. Aquestes famílies només tenien un amic segur: Déu. La pregària era per a ells com la respiració. Foren aquestes famílies les que van atreure la Mare de Déu, la qual, de seguida, ho va fer saber als vidents: “Vaig escollir aquest llogarret perquè hi vaig trobar veritables creients”.

Nado coneixia Déu interiorment. Desprenia una gran alegria, malgrat l’àrdua feina que li suposava la seva petita granja domèstica i el treball del camp. Mai va abandonar la senzillesa de la seva vida, mentre d’altres ja començaven a construir pensions per als pelegrins.

Va preservar intactes les seves tradicions. Mai se li hagués acudit fer els àpats sense haver resat i beneït el Senyor. Cada dissabte, ell i la seva dona, ruixaven la casa i el terreny del voltant amb aigua beneïda, ja que a Medjugorje encara es conserva l’ús dels sacramentals, costums que s’han perdut entre nosaltres. Si sentia que algú blasfemava el nom de Déu o el de la Mare de Déu, se li tallava la respiració i patia fins al punt de plorar. Estimava Déu amb tot el seu cor i, tan bon punt tenia una estoneta lliure, llegia la Bíblia. Deia: “Vaig a llegir el meu llibre”. L’engolia i es coneixia passatges sencers de memòria, la qual cosa li oferia una gran saviesa i una més gran caritat. Un dia es va adonar que s’havia comès una gran injustícia contra ell i la seva muller. Hagués pogut actuar contra les persones implicades i guanyar la causa, però s’ho va rumiar i va dir: “Deixa-ho estar. Déu ho veu tot! No ens deixarà mai de banda”.

És així com, en aquest 30è aniversari, vull compartir amb vosaltres aquest testimoni, car és necessari pregar per la nova generació de Medjugorje, la qual ja va néixer en la facilitat material, i és la que s’ha d’enfrontar amb les grans temptacions de la vida. Que el Senyor la preservi del mal i dels virus del modernisme. Joan Pau II ho va demanar a moltes persones: “Protegiu Medjugorje!”.

Estimada Gospa, la nostra estimada reina, unim els nostres cors i les nostres veus per a clamar: Que els teus designis per a Medjugorje es realitzin en plenitud! Utilitza’ns com a instruments teus!

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

 

Nota Bene: La santa escollida aquest any per “Children of Medjugorje” ha estat una nena de 6 anyets! La serventa de Déu, Antonietta Meo, de Roma, celebrada el 3 de juliol. La nostra tasca és la de “pregar per la santedat dels nens”.

PS 1 – Per conèixer a Marthe Robin, podeu entrar en el lloc https://www.foyer-de-charité.com

PS 2 – El commovedor testimoni de la religiosa francesa guarida del mal de Parkinson per intercessió de Joan Pau II, en francès (la seva intercessió pot inspirar a d’altres malalts)

https://www.ktotv.com/cms/videos/fiche_video.html?idV=00049462&vl=video_preferees

PS 3 – Celebracions de Medjugorje en directe (en viu)! Podeu seguir-les des de casa vostra, si entreu al link de la parròquia: https://www.medjugorje.hr/es/multimedia/tv-web/

PS 4 – Futures missions: Al mes de març sor Emmanuel tindrà dues trobades importants a Bolonya i a Milà. Durant els mesos de primavera (a Medjugorje), se n’anirà a Àsia. Donem suport a la seva missió amb les nostres pregàries. Ella les agraeix de tot cor!

PS 5 – Contactes per aconseguir el material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units: www.fcpeace.com (anar a la botiga – Medjugorje)

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 6 Per a rebre aquest butlletí per correu electrònic, vora el dia 15 de cada mes, podeu subscriure-us a les següents adreces:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: wmmedjugorje@childrenofmedjugorje.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: rsilic@yahoo.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc https://ui.constantcontact.com/Datos%20de%20programa/Microsoft/Word/www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Existeix una altra alternativa per Espanya: medjugorje_paz-subscribe@yahoogroups.com

Per accedir al butlletí del mes i als butlletins anteriors: www.mensajerosdelareinadelapaz.org aneu després a Children of Medjugorje: Butlletins en espanyol.

Contestadors automàtics amb el missatge del dia 25

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i anglès)