18 d’abril de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 d’ abril, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava envoltada d’una munió de pelegrins, els quals cobrien tot el Podbrdo. En acabar, la Mirjana ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, amb amor maternal voldria obrir-vos el cor i ensenyar-vos la unió personal amb el Pare. Si el voleu acceptar heu d’entendre que sou importants per a Déu i, a més, que us està cridant d’una manera personal. Heu de comprendre que l’oració és com tenir una conversa de tu a tu amb el pare; que l’amor és el camí que heu de seguir, amor a Déu i amor al pròxim. És senzillament, fills meus, un amor que no té límits, un amor que emana de la veritat i va fins al final. Seguiu-me, fills meus, així l’altra gent podrà copsar la veritat i l’amor que porteu dins vostre, i també em podran seguir. Gràcies.”

Una vegada més la Mare de Déu ens va convidar a pregar pels nostres sacerdots. Va dir: “Ells ocupen un lloc especial en el meu Cor. Representen el meu Fill.”

2 – He tornat meravellada, no fa gaire, d’un llarg viatge al sud-est asiàtic. Heus aquí un tastet, potser un pèl massa curt, del que he viscut…

A Kota Kinabalu (Malàisia), mentre resàvem la coroneta de la Divina Misericòrdia (de forma cantada), un dels assistents, que tenia la visió molt borrosa, va començar a veure-hi amb claredat i en el decurs del dia la seva nitidesa va millorar molt. Gràcies Jesús!

A Kutxing (Malàisia), una amiga nostra, la Maria, havia rebut una alerta d’un company de treball molt angoixat perquè acabava de ser pare d’un nen setmesó. El nadó patia hidrocefàlia (acumulació d’aigua en el cervell) i s’havia de sotmetre a una perillosa operació. La Maria va decidir pregar pel nen tot portant pètals de rosa que havien estat beneïts per la Mare de Déu a Medjugorje. Els pares del nen són anglicans i van acceptar la pregària. La Maria va demanar al pare que posés els pètals damunt del cap del nadó i resés un Avemaria, pregària que ja coneixia. L’operació que s’havia programat per al dia següent es va suspendre ja que el líquid del cervell havia disminuït. El metge no se’n sabia avenir del què havia passat. Gràcies Maria!

A Jakarta (Indonèsia), una parella acompanyada per la seva filla va venir a una de les nostres reunions a escoltar els missatges de Medjugorje. Justament estava explicant com Satanàs actua sobre les persones de forma molt subtil mitjançant determinades pràctiques ocultes – amulets, talismans o d’altres objectes distribuïts per bruixots – (a voltes emmascarats de persones caritatives), quan la noia es va sentir interpel·lada. Just a la fusta: portava un penjoll que algú li havia aconsellat per la “sort”. Li havia dit: “Compte! No te’l treguis mai, sinó et passarà una desgràcia!”. Quan va acabar la reunió, els seus pares se’n adonar, i li van demanar que se’l tragués, però la noia tenia massa por i plorava. Finalment se’l va treure i el va donar al capellà de la reunió. La noia va enviar aquella nit un missatge d’agraïment als seus pares, car des del moment en què es va desprendre d’aquell objecte va experimentar una pau interior com mai l’havia sentida en sa vida. Tot el seu cos va quedar alliberat d’una pesada opressió que li agafava tota la columna fins al cap. La por havia desaparegut. Aquesta vegada plorava d’alegria i l’incident la va apropar encara més a Jesús. Gràcies Jesús!

A la Xina, vaig poder visitar orfenats dirigits per religioses catòliques, dels quals un que es trobava al nord del país em va commoure especialment. Totes les germanes són joves. La seva feina consisteix en recuperar nadons abandonats i fer-se’n càrrec. Efectivament, segons la llei xinesa les famílies només poden tenir un fill (i en comptades ocasions, se’ls permeten dos), així doncs si el nen neix amb alguna mena de discapacitat algunes famílies en poden tenir un altre, mentre dipositen el nen discapacitat de forma anònima a la porta dels orfenats. Disposa de tantes germanes com nens acollits i de tantes postulants com germanes… Alguns nens pateixen molt. No costa gaire veure-hi el rostre de Jesús innocent i crucificat.

Com que ens apropàvem al Divendres Sant, vaig donar gràcies a Déu per l’oportunitat de poder veure l’agonia del seu Fill i també per la gran tasca que duen a terme les germanes: la devoció i l’amor vers Jesús. També coneixen el valor del patiment ofert al Pare juntament amb el del Crist, i les seves vides són una missa contínua. Aquestes germanes són un signe lluminós, un sol que llueix dintre la Xina, on l’ésser humà no és considerat en la seva eternitat sinó per la seva eficàcia terrenal. En aquesta Setmana Santa, volem que el seu exemple ens inspiri i que la nostra humil pregària els doni suport! Un dia, amarats per l’eterna llum de Déu, veurem amb sorpresa qui eren els més bells sobre la faç de la terra, i quantes gràcies han estat obtingudes per l’ofrena oculta d’aquests petits coredemptors menyspreats i rebutjats pel món.

3 – “Ell és viu! Ell és real!” A Singapur, em vaig retrobar amb un amic de Medjugorje, el pare Michael Lim (un capellà que l’havien ordenat el mes anterior), el qual em va transmetre un bonic testimoni. És d’origen xinès però nascut a Singapur. Era budista, desconeixia completament la fe cristiana i procurava mantenir-se’n a distancia. La seva germana gran, Violet, es va posar greument malalta durant la seva adolescència. Es va sotmetre a diferents operacions quirúrgiques molt doloroses en les quals gairebé hi perd la vida. Malgrat tot el seu estat de salut empitjorava progressivament. La seva joventut la va viure ancorada sempre a la cadira de rodes, mentre la seva família, impotent, no sabia com ajudar-la.

El mes de juny de 1995 la Rosa (catòlica) va aconsellar en Michael que portés la seva germana a una església per a una pregària de guariment, d’estil carismàtic. En Michael va acceptar, car volia ajudar de totes totes la seva germana. Durant la pregària se sentia incòmode, tot li era estrany, fins i tot ridícul. La gent pregava els uns pels altres, aixecaven les mans sense vergonya i lloaven Déu en veu alta; tot plegat se li feia molt forà. Es preguntava què hi feia allà realment!

Aleshores la Rosa li va dir que pregués a Jesús per a què enviés l’Esperit Sant a través del capellà i curés la Violet. En Michael no entenia res del que la Rosa li deia. Però tot i així, es va dirigir a Jesús i li va dir: “Fes-la caminar i creuré en tu!” El sacerdot se’ls va apropar, va pregar per la Violet i li va dir: “Ara, aixeca’t!” En Michael va quedar bocabadat: va veure com la Violet es posava dempeus, caminava, i en un moment ja corria per l’església! Això el va commoure profundament mentre exclamava amb estupor: “My goodness! He is alive! He is real!” (Increïble! ¡ És viu! És real!) Va plorar com mai i les llàgrimes no se li aturaven…. Aquell dia la seva vida va fer un tomb. Va buscar tot el que existia sobre el catolicisme. Va descobrir la Bíblia i en 60 dies ja se l’havia llegida tota. La duia sempre a sobre, passava hores i hores rellegint-se-la, com un assedegat que per fi ha trobat l’aigua viva per sadollar la seva set, i ni tan sols hi pot apartar la mirada. La seva ànima anhelava tant el Déu viu!

Evidentment la història no conclou aquí, però puc afirmar que després d’aquests fets tota la seva família es va batejar. En Michael va entrar al seminari als 38 anys. Fou ordenat sacerdot el 25 de març passat, dia de l’Anunciació. Va dir als seus parroquians: “He tardat 35 anys per trobar Déu, mentre que vosaltres el teniu des del naixement! I voleu desfer-vos-en? Escolteu-me, no l’abandoneu mai! Sí, Jesús és viu! A Pasqua celebrem la nostra alegria per tenir un Déu com cal, no un de fabricat de la mà de l’home i incapaç de salvar, sinó un de real, ben viu, el nom del qual és Amor! El seu nom és “Déu salva”, Ieshua!

4 – La memòria litúrgica del beat Joan Pau II se celebrarà el 22 d’octubre a les diòcesis de Roma i de Polònia, segons un decret de la Congregació per al Culte Diví. Aquest fou el dia de la seva entronització com a papa, sis dies després de la seva elecció el 16 d’octubre del 1978.

No oblidem que fou Joan Pau II qui ens va donar sor Faustina i el seu meravellós missatge! La novena a la Divina Misericòrdia comença el Divendres Sant i s’acaba el diumenge després de Pasqua, el dia de la festa de la Divina Misericòrdia. No us la perdeu! Jesús va prometre a la santa moltes benediccions per als nostres temps! (Veure PS 1)

5 – Si no rebeu els missatges o aquest butlletí de Medjugorje, escriviu-nos.

Estimada Gospa, per compassió d’ amor has participat dels patiments del teu Fill Jesús i de l’alegria de la seva Resurrecció. Obre els nostres cors a Jesús perquè aquest Tríduum Pasqual no passi en debades, sinó que trobi realment en nosaltres els seus veritables amics.

Sor Emmanuel

PS 1 – El text de la novena el podeu trobar en el Diari de sor Faustina (que tot catòlic hauria de tenir!) També podeu trobar-lo a Internet a:

www.ewtn.com/spanish/prayers/Misericordia/Coronilla.htm

PS 2 – Obsequieu amb regals útils les vostres amistats o familiars, per què no regalar un aliment substancial per a l’ànima? Aquí teniu diferents contactes per aconseguir el material de Sor Emmanuel a d’altres països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units: www.fcpeace.com (anar a la botiga- Medjugorje)

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 3 – Celebracions a Medjugorje en directe (en viu)! Podeu seguir-les des de casa vostra entrant al link de la parròquia: https://www.medjugorje.hr/es/multimedia/tv-web/

PS 4 Per rebre aquest butlletí per correu electrònic, vora el dia 15 de cada mes, podeu subscriure-us a les següents adreces:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: wmmedjugorje@childrenofmedjugorje.com

anglés i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: rsilic@yahoo.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc https://ui.constantcontact.com/Datos%20de%20programa/Microsoft/Word/www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en d’altres idiomes.

Existeix una altra alternativa per Espanya: medjugorje_paz-subscribe@yahoogroups.com

Per accedir al butlletí del mes i als butlletins anteriors: www.mensajerosdelareinadelapaz.org aneu després a Children of Medjugorje: butlletins en castellà.

Contestadors automàtics amb el missatge del dia 25

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i anglès)