17/01/2017 – Testimoni a Radio Mir del P. Gonzalo Moreno i del P. Carles Ballbé: dues vocacions fruit de Medjugorje

El P. Gonzalo Moreno i el P. Carles Ballbé, dos sacerdots espanyols, han sigut els nostres convidats a Radio Mir Medjugorje, on han compartit amb nosaltres la seva vocació, fruit de Medjugorje.

El P. Gonzalo va sentir parlar de Medjugorje per primera vegada l’any 2005, quan va morir Joan Pau II: “En aquella època treballava per a un diari a Madrid i ens va arribar la noticia que un vident de Medjugorje havia vist a Joan Pau II durant una aparició. El Director del diari va donar prioritat a aquesta notícia i fins i tot va enviar diversos periodistes a cobrir la notícia, ja que suscitava molt interès en general –jo vaig ser un d’ells. La meva opinió sobre Medjugorje era molt negativa: no em creia res de tot allò i hi estava totalment en contra. Quan vaig tornar a Madrid, vaig poder entrevistar a varies persones que em van explicar coses extraordinàries sobre aquell lloc. Però quan vaig venir tot va canviar. Vaig poder veure com la gent vivia la fe, els sagraments i la immensa devoció a la Gospa. Gràcies a Medjugorje i a la seva espiritualitat, vaig poder seguir creixent en la meva relació amb Déu, en la meva relació filial amb l’Església i en la meva relació amb la Mare de Déu –la meva mare del Cel. El fruit de Medjugorje és arribar a conèixer Déu en plenitud. A Medjugorje la gent hi viu una experiència real de Déu; deixa de ser una teoria. Des del 2006, ja he vingut 20 vegades. Recordo que quan vaig tornar a casa després de la meva primera visita, ningú no es creia el que els explicava sobre Medjugorje. Ni tan sols no em van creure quan vaig entrar al seminari. Certament tenien molts motius per no creure’m, ja que la meva vida anterior no era gens exemplar: estava ficat al món de les drogues; però ara sí que ho han comprovat, perquè sóc un vertader miracle de la Mare de Déu. Us animo a tots a venir a Medjugorje.”

El P. Carles va venir a Medjugorje per primera vegada el 2005. “Primerament voldria dir que la meva vida ha canviat completament, ja que és aquí on he sentit la crida de la meva vocació i on he sentit l’experiència del Déu proper a la meva vida. Tota la meva família ha canviat gràcies a Medjugorje. Jo vaig creure ens les Aparicions des del primer moment. La meva vocació és el primer fruit de Medjugorje perquè la veritat és que mai de la vida havia pensat fer-me sacerdot. És aquí on he après a pregar a la Mare de Déu amb el cor. Havia estudiat periodisme i volia ser corresponsal de guerra. També jugava a hoquei herba des que tenia 5 anys. Però quan vaig tornar, fa dos anys, es va produir un gran canvi en la meva vida. Per a mi, tornar a ser aquí vol dir tornar a les arrels –on tot va començar-, agafar una mica d’aire fresc i respirar.”

Font: www.centromedjugorje.org