17 de febrer de 2020: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de febrer 2020, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la creu blava. Després va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, jo he estat escollida per ser la Mare de Déu i la vostra mare per decisió i per l’amor del Senyor. Però també per la meva voluntat i pel meu amor sense límits envers el Pare Celestial i la meva plena confiança en Ell, el meu cos va ser el calze del Déu-home. He estat al servei de la veritat, de l’amor i de la salvació, talment com ara sóc aquí, entre vosaltres, per convidar-vos, fills meus, apòstols del meu amor, a ser portadors de la veritat; per convidar-vos, per mitjà de la vostra voluntat i el vostre amor envers el meu Fill, a difondre les Seves paraules, paraules de salvació, i a mostrar amb els vostres actes, a tots els que no han conegut el meu Fill, el Seu amor. La força la trobareu en l’Eucaristia: el meu Fill us nodreix amb el seu cos i us enforteix amb la seva sang. Fills meus, ajunteu les vostres mans en pregària i contempleu la creu en silenci. D’aquesta manera obteniu fe per poder-la transmetre, obteniu veritat per poder discernir i obteniu amor per poder estimar realment. Fills meus, apòstols del meu amor, ajunteu les mans en pregària i mireu la creu: només en la Creu hi ha la salvació. Moltes gràcies!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Com en tots els llocs vinculats a Medjugorje, a petició de les autoritats, renunciem a publicar les imatges de l’aparició del 2 de mes amb la Mirjana. L’obediència sempre és beneïda!

2. Per França i el món sencer, el febrer és el mes de Lourdes (11/02) i de Santa Bernadeta (18/02). Aquesta joveneta va créixer en la misèria, faltant-li l’essencial vital (veure PS 1). N’hi ha prou de saber que el seu germanet raspava la cera dels ciris de l’església del poble per intentar omplir el seu estómac buit! La família, menyspreada per tots, vivia en un sòrdid soterrani. Durant un dels seus interrogatoris, la Bernadeta va dir aquestes paraules commovedores: “Ella (la Senyora) em parlava com a una persona!” Acusat falsament d’haver robat, el pare va ser empresonat, deixant la seva dona i els fills en la indigència més absoluta. Però la família Soubirous posseïa la millor de les riqueses: estava unida a una fe profunda gràcies a una pregària familiar ininterrompuda; i per a la Bernadeta, Déu ocupava sempre el primer lloc. La creu arrelada en la seva vida des de la infància, en comptes d’abatre-la, l’havia enfortit en la seva unió amb Crist, i aquella sort, la compartia de moltes maneres. Certament la creu viscuda amb Jesús modela sants, mentre que la creu viscuda sense Jesús pot conduir a la desesperació. Bernadette escriurà en el seu diari íntim:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Jesús, ja no sento la meva creu, quan contemplo la teva!”

Com desitjaria poder afirmar el mateix! Encara queda molta feina… La Bernadette ens brinda aquí la millor il·lustració de la paraula repetida dos cops per la Mare de Déu en aquest missatge del dia 2. “Ajunteu les mans i mireu la creu”. Per a la Bernadette, la creu de la seva infantesa es va intensificar al convent de Nevers, on es va convertir en la Germana Marie Bernard. Però ella no és santa pel sofriment que va patir, ni tampoc pel fet d’haver vist a la Mare de Déu Santíssima. No! És santa perquè, enmig de l’onatge, mantenia la mirada del seu cor fixa en Jesús, i això va fer extraordinària la fecunditat del seu sofriment. És santa perquè va saber oferir a Déu tots els esdeveniments de la seva vida i utilitzar-los per progressar en la unió de la seva ànima amb Crist, a l’escola de Maria. Aquesta unió era el seu tresor immens, la seva raó de viure, el seu petit cel amagat als ulls dels homes. Pobra i malalta com estava, segons el ulls humans, la seva sort no tenia res d’envejable, però ella no ho hauria canviat per res del món. Maria no li havia promès la felicitat d’aquest món, sinó la de l’altre. (L’altre món no vist com el Més Enllà, sinó com el Regne ja present i amagat darrere el vel de les nostres realitats terrenals).

Que la Bernadette ens ajudi a viure les proves i les angoixes de l’home d’avui amb la mirada fixa en l’únic Salvador! És simptomàtic que el missatge de Lourdes comenci amb el senyal de la Creu. La Bernadette, per mimetisme, reproduïa tan solemnement aquest gest de Maria que tots els qui la veien senyar-se quedaven esglaiats.

3. Ella té el remei per a nosaltres! L’exhortació de la Mare de Déu a que mirem la creu no està en absolut desconnectada de l’onada d’inquietud suscitada pel coronavirus que ha començat a estendre’s a la Xina i voltants en aquestes últimes setmanes. Maria ens proporciona el remei abans que coneguem la malaltia. Contemplar la creu és font de sanació, de pau i de llum. Jesús ens ofereix la salvació que brolla del seu Cor obert. Recentment, la Mare de Déu ens ha dit: “Vindran proves … si vosaltres sou meus, vencereu, perquè el vostre refugi serà el Cor del meu Fill Jesús”. La nostra Mare no ens ha amagat les dificultats futures. Fins i tot  la natura es rebel·la contra l’home. El relat de l’Èxode i dels hebreus en el desert ens ajuda a reubicar-nos davant de Déu. El poble hebreu havia oblidat el Déu viu que els havia salvat de l’esclavitud per adorar falsos déus, els ídols d’aquella època. Però Déu estima el seu poble i no va voler que perdés el tresor de la veritable fe pervertint-se. Va permetre que sorgissin serps de mossegada letal. Moisès va intervenir llavors, col·locant sobre un pal una serp de bronze i tots els qui la miraven quedaven curats. Aquesta imatge prefigurava ja la creu de Crist i la salvació oferta als homes per mitjà de Jesús quan va ser penjat sobre el tronc de la creu. “Alceu vers ell la mirada i sereu radiants ” (Sl 34, 6). Recordem aquesta afirmació de tants sants: quan contemplem les ferides de Crist, les nostres es curen, però quan mirem les nostres pròpies ferides, ens n’anem en orris … ” les seves ferides ens curaven” (Is 53, 5)

Alguns països han decidit expulsar Crist de les seves fronteres. La creu hi és prohibida, l’educació cristiana greument sancionada, els creients perseguits, etc. Però a què pot arribar una nació sense el Salvador? “El món sense Jesús no té futur”, ens diu Maria. Jesús, en la seva humilitat, no força les portes que li són tancades, respecta la nostra llibertat i s’enretira. Però qui ve a ocupar aquest buit? La història ens demostra que l’home sense Déu, lliurat a si mateix i a les seves pròpies forces no va gaire lluny. S’inventa falses salvacions i busca la felicitat allà on es perd. Acaba per oblidar el sentit comú, trepitjant fins i tot la llei natural. Davant d’aquest tipus d’esdeveniments, com ho és l’aparició d’un virus, sempre tenim el dret d’interpretar-ho com una advertència, no per fer-nos por sinó perquè les nostres consciències es desvetllin i ens agenollem. Que el virus es propagui o no, el que és essencial és demanar la gràcia de saber discernir els signes del nostre temps i pregar molt. Menys parlar i més pregar!

Atenció, Déu no envia ni epidèmies ni ciclons. Déu és innocent del mal; en cap cas no el podem fer responsable del Mal. (Veure PS 2, què en diu la Germana Lucía de Fàtima). Però si Déu no és convidat a habitar amb el seu poble, si l’home creu que pot espavilar-se sense Ell, Déu recula, i amb ell la protecció que volia donar a aquest poble. Llavors, en el seu desig constant de salvar l’home, deixa que actuï l’enemic.

Tota mena de desgràcies sobrevenen i l’home acaba per clamar al seu Salvador. Només Déu pot treure bé del mal i transformar una tribulació en una benedicció. El pes del sofriment és molt gran, però unit al de Crist es torna fecund i redemptor. Per això Maria ens dóna un cop més la clau: el seu propi Fill! “Només en la creu es troba la salvació”. Els primers cristians el van reconèixer: “La salvació no es troba en ningú més, perquè, sota el cel, Déu no ha donat als homes cap altre nom que pugui salvar-nos.” (Ac 4, 12)
Estimats germans i germanes, la pilota és a la nostra teulada. Que avui sigui el dia en que comencem o tornem a girar-nos vers Déu i a viure la seva Paraula! El curs que prengui la història, i una bona part del que pugui passar, depèn de nosaltres. No ens podem ni imaginar el poder de la més pobra de les nostres pregàries, ni del més petit dels nostres sacrificis oferts a Déu. El Cel ens agrairà sempre el mínim pas que donem a favor de la vida dels nostres germans necessitats i també de la nostra”.

4. La nostra trentena a Sant Josep. El 17 de febrer comença el nostre assalt a cor tendre de sant Josep! Cada any, a casa li oferim una trentena, és a dir 30 dies consecutius de viure en la seva companyia, i li supliquem les nostres necessitats. No dubteu a unir-vos a nosaltres per honorar aquell que va ser triat per Déu per ser l’espòs de la Mare de Déu, el mateix a qui Jesús anomenava “papa”. Les seves lletanies ens ensenyen a conèixer qui era i què va fer, combinant mansuetud i poder. Resem-li junts fins al dia de la seva festa, el 19 de març, i demanem-li que ens doni un signe de la seva bondat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trobareu la trentena en el link següent:

https://verdadcatolica.net/ CTNet_RC/es/archive.asp?d= 20190219

5. La nostra propera transmissió en Directe del missatge del dia 2 de cada mes serà el 3 de febrer a les 9 p.m. (en francès). El Directe de gener el podeu veure aquí:

Medjugorje : Direct du 3 ! le vendredi 3 janvier à 21h00. Message du 2

6. No us perdeu els nostres films curts! 

– El vídeo de 9 min. sobre el tema del perdó: “Perdona i sigues lliure!”

-Vídeo de 6 min sobre “El Miracle del Nen Jesús”

– Vídeo de 5 min sobre: “Una manera practica d’ajudar al teu sacerdot!”

– Prega la Coroneta de la Divina Misericòrdia amb la Germana Emmanuel Maillard a Medjugorje
www.youtube.com/watch?v=FZa5DL05T-I
– Mira el vídeo de 5 min. Sobre la gelosia:

Estimada Mare de Déu, tu has conegut les proves… i quina proves! Ens tranquil·litza tant saber-te tan propera a nosaltres! Tu ens comprens, el nostre patiment també és el teu. No estem abandonats. T’ho demanem, dissipa les nostres tenebres i apressa el triomf del teu Cor Immaculat.

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS1. Vegeu la pel·lícula “La cançó de Santa Bernadette”.

PS2. La germana Lúcia de Fàtima escriu: “Si no renunciem al camí del pecat, de l’odi, de la venjança que viola els drets de la persona humana, la immoralitat i la violència, etc., no diguem que és Déu qui ens castiga d’aquesta manera. Ans al contrari, són els homes els que preparen el seu propi càstig. En la seva preocupació, Déu ens adverteix i ens anima a agafar el camí correcte, respectant la llibertat que ens ha donat. És per això que els homes són responsables. (Extracte de la seva carta a Joan Pau II el 12 de maig de 1982). L’home és co-responsable, és a dir, col·laborador de Déu.

PS3. El bisbe Hoser, amb seu a Medjugorje, va anar a la catedral de Toulon (França) l’11 de febrer per dirigir una excepcional vetllada mariana per a la festa de la Mare de Déu de Lourdes, presidint la missa del vespre, seguida d’una conferència sobre Maria, signe d’Esperança i Consol.

PS4. Estimeu Sant Josep!
Vull agrair a tots aquells que m’heu enviat els vostres testimonis sobre les gràcies rebudes de Sant Josep! Seguiu enviant-me-les! Com més en tingui, més bonic serà el llibre i honorarà aquest gran sant a qui la gent encara no prega prou. Podeu escriure’m a gospa.fr@gmail.com

PS5. Llegiu i oferiu als vostres amics llibres que realment alimenten el cor, ajudant-los a viure una veritable pau.
Els nostres llibres disponibles en anglès al nostre lloc web:

https://sremmanuel.org/product-category/books/

Pels que viuen a Europa, “La pau tindrà la darrera paraula” i “Escandalosa Misericòrdia” estan disponibles a Amazon. Si viviu al Regne Unit o Irlanda podeu adquirir-los a:

http://www.amazon.co.uk

PS6.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS7.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS8. Novetat! Instagram de Sor Emmanuel, visitant el link:
https://www.instagram.com/ enfants_de_medjugorje/

PS9. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant en el link: http://www.centremedjugorje.org/

PS10. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS11. Vejeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ