17 d’agost de 2015: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El diumenge 2 d’agost de 2015, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la Creu Blava en presència d’una immensa quantitat de joves que havien assistit al Festival. Després la Mirjana va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, com a Mare que estima els seus fills, jo veig com n’és de difícil el temps que us toca viure. Veig el vostre sofriment. Heu de saber però, que no esteu pas sols. El meu Fill és amb vosaltres. És arreu: no és visible però el podreu veure si el viviu. Ell és la llum que us il·lumina l’ànima i us dóna la pau. Ell és l’Església que heu d’estimar i per la qual heu de pregar i lluitar; no només amb les paraules, sinó també amb les obres de l’amor. Fills meus, feu que tothom conegui el meu Fill, feu que sigui estimat, doncs la veritat està en el meu Fill nascut de Déu, Fill de Déu. No perdeu el temps en rumiar massa, us allunyareu de la veritat. Amb un cor senzill accepteu la Seva Paraula i viviu-la. Si viviu la Seva Paraula, estimareu amb un amor misericordiós. Us estimareu els uns als altres. I quant més estimeu més us allunyareu de la mort. Per tothom que visqui la Paraula del meu Fill i l’estimi, la mort serà la seva vida. Us dono les gràcies! Pregueu a fi que pugueu veure el meu Fill en els vostres pastors, pregueu perquè en ells El pugueu abraçar”

2. Abraçar Jesús en els sacerdots? La Santíssima Mare de Déu utilitza aquí una expressió que ens fa rumiar. Per cert, no ens està demanant que ens llencem als braços dels nostres sacerdots! Es refereix a una altra realitat molt profunda i benèfica.

Què més podríem desitjar que tenir la possibilitat d’abraçar Jesús? I la Mare de Déu ens convida a fer-ho! Si estiguéssim davant de Jesús correríem a abraçar-lo i voldríem que aquella abraçada durés eternament. I si es presentés davant nostre enmig dels seus patiments, l’abraçaríem amb més amor encara, perquè desitjaríem consolar-lo. Experimentaríem aquell intercanvi d’amor tan dolç. Però tornem als sacerdots. Fàcilment el nostre pensament vola cap als sacerdots en els quals podem veure Jesús sense cap obstacle. Els seus afanys, els seus zels, el sacrifici de les seves vides, les seves paraules… Ens resulta senzill estimar-los i desitjar alleugerir les seves fatigues per mitjà de la nostra pregària.

Aquestes paraules de Maria ens confirmen que la pregària pels sacerdots i els sacrificis de les nostres vides per ells complauen infinitament Déu i representen per Jesús una veritable abraçada. Aquestes paraules renoven en nosaltres l’entusiasme i la força per pregar per ells i oferir la nostra vida en sacrifici per la seva santificació. Constato que el Cel ja no ho demana únicament a algunes ànimes privilegiades com al segle passat a Teresa Musco, el Pare Pío, Concepció, santa Teresa, etc. sinó que ens ho demana a tots. I Maria ens ho explica: Preguar pels sacerdots, oferir-nos totalment per ells, equival a abraçar Jesús!

Però com ho fem en el cas d’alguns sacerdots en els quals ens és difícil veure Jesús? Aquí la fe ve a ajudar-nos novament. Maria ens diu que Jesús és l’Església. Déu meu! L’Eglésia d’avui és Jesús? Jo podria abraçar- lo a Ell a través d’Ella? L’Església per cert, és aquesta esposa que engendra nous sants, amagats de les mirades dels homes, però igualment està coberta de tantes llagues! Més que córrer a abraçar-la, no se’ns apoderaria una sensació de repugnància?

Però crec que Jesús està en tots els seus sacerdots, els sants, els purs, aquells que ens condueixen pel camí del Cel i també en aquells no tan bells, aquells que ens fereixen i ens repugnen… Jo, pecadora, m’animo a queixar-me quan Jesús, l’Innocent, viu en aquells sacerdots? Ell és l’innocent. Quins turments, quin mal, quina agonia que Ell viu en els sacerdots que cometen pecats d’impuresa, pecats d’avarícia, pecats de victimitzar altres. No, no volem fugir davant d’aquestes ferides podrides! Volem pregar per ells!

No sé de cap altra manera d’abraçar Jesús en un sacerdot, que pregar per ells i l’Església, i sacrificar-nos per ells. Dins de l’Església, veiem tants exemples bonics de maternitat espiritual! Donem-nos suport els uns als altres en l’amor a l’Església! Que puguem lluitar per ella mentre lluitem en contra de la nostra pròpia corrupció. Aquesta lluita té a veure amb una batalla interior, perquè l’abraçada que podem oferir a Jesús a través dels seus sacerdots és interior.

3. Assumpte Medjugorje. Res, de moment recordem que a Roma és encara estiu!

M’agrada molt rememorar aquest testimoni de la Mirjana sobre el sant pare Joan Pau II: “Un sacerdot em va dir que el Papa experimentava un gran afecte per Medjugorje perquè dos mesos abans de l’inici de les aparicions ell li pregava a la Mare de Déu demanant-li que tornés a la Terra. Li deia: “No puc jo tot sol; Iugoslàvia, Txèquia, Polònia, etc., tots aquests països són comunistes. Jo sol no puc amb tot això. Et necessito”. Quan més tard va saber que a Iugoslàvia, en un país comunista, la Mare de Diu s’apareixia en el petit poble de Medjugorje va dir: “Aquesta és la resposta a les meves pregàries” (Intercanvi de preguntes i respostes d’octubre 2009 a Medj).

El 2 d’agost, el Cardenal Schönborn de Viena ha enviat aquestes paraules d’alè als milers de joves reunits a Medjugorje al Festival dels Joves (Veure PS 1):

“Estimats joves, que esteu reunits a Medjugorje de nou en gran nombre! Aquests darrers dies, jo sóc amb vosaltres, intensament units en un sol cor amb vosaltres i en la pregària. Avui celebrem el memorial de Sant Ignasi de Loiola. Ell tenia un sol desig: posar-se ell mateix completament a disposició de Déu per a la difusió del seu Regne! Aquesta disposició va portar tants grans fruits. El més recent, és el nostre estimat Sant Pare Francesc, el primer Papa de l’ordre dels jesuïtes. Confiem-lo a la Mare de Déu, a ell i al seu ministeri. Jesús ens diu que fem nostre el que Sant Ignasi va posar en pràctica: Aquí em teniu! Amb tu i en comunió amb tu vull viure la meva vida!”

Que el Senyor us beneeixi i aquests dies que passareu amb Ell i amb la seva Mare a Medjugorje! Si us plau pregueu pel Sínode sobre la Família! Atentament, el cardenal Christoph Schönborn! ”

Per la meva part crec que el silenci del papa Francesc sobre Medjugorje és positiu; penso que espera el moment favorable per expressar la seva opinió.

Una anècdota petita, però significativa que val la pena compartir aquí: el dimecres 17 de juny, Douglas, un vell amic meu que sovint ve a Medjugorje, es va reunir amb el sant pare Francesc durant l’audiència general arran de la seva catequesi sobre la família. Inspirada aquell dia sobre l’Evangeli on un jove fill d’una mare vídua era dut al cementiri (Lluc 7: 11-15). Douglas va dir a Francesc: “Sant Pare, això és exactament el que està succeint en Medjugorje: alguns sacerdots arriben morts interiorment i a Medjugorje Jesús els ressuscita i els torna a la seva Mare”. El Papa va respondre amb convicció profunda,”Ho sé, ho sé!”

L’11 d’agost els vidents es reuniren amb els Franciscans de la parròquia per parlar sobre la situació actual de Medjugorje. Marija ens ha dit que efectivament “vivim en un temps de confusió i necessitem trobar una línia comuna. Sigui quina sigui la decisió que es prengui a Roma, me n’alegraré molt! No tenim res a témer perquè Medjugorje té 3 coses que ningú no podrà treure-li: la muntanya de Krizevac, el turó de les Aparicions i la pregària. Ningú pot impedir-nos pregar. La Mare de Déu veu que falta pau en el cor de l’home i ella ens diu: “Pregueu, pregueu, pregueu. Que la vostra vida sigui pregària!”

3. Joël ens explica l’episodi clau que va canviar la seva vida: “Jo anava a Medjugorje amb poc entusiasme, portant com a equipatge, ja en el crepuscle de la meva complerta vida, les meves penes, els meus problemes, un bon grapat de traïcions, tots els ingredients que apuntaven a un futur més aviat pessimista.

Un jove seminarista ens acompanyava, era molt agradable, però una mica molest amb totes les seves certeses. Sóc advocat, ple de lògica cartesiana, i estic acostumat a resoldre els meus problemes pel meu compte, sense tenir en compte els altres. Tan aviat com vam arribar, em vaig sentir embolcallat per aquesta presència materna, molt dolça, però també molt poderosa i definitiva. Així que em vaig deixar portar i em topo en cada moment amb l’amor de tothom, en múltiples detalls. La Santa Mare s’ha fet càrrec de mi, ella ens coneix perfectament, i sap què necessitem.

De retorn a França, la Santíssima Mare m’envia a la seva escola. Tinc necessitat de servir els altres, així que em poso a ajudar aquí i allà en petites coses que no semblen molt importants per a mi, però segurament per Déu ho són. Malgrat ser molt poc traçut, he rebut molt dels altres, molta comprensió, mansuetud, amor. Cada vegada més, durant la missa, en el moment de la Consagració, sento la intensa necessitat de contemplar la sagrada forma amb gran atenció i fervor.

El jove seminarista del qual parlava es va convertir en sacerdot, i va venir a celebrar la seva primera missa a la meva parròquia. Em vaig agenollar i vaig tancar els ulls. Quan vaig obrir els ulls durant la Consagració, em vaig sorprendre: el sacerdot “desapareix” gradualment i veig a nostre Senyor Jesús, envoltat dels seus deixebles. A més, totes les persones que assisteixen a la missa encara hi eren. Vaig veure molts àngels que, amb la seva presència, estaven beneint aquesta escena, que no era altra que l’últim Sopar del Senyor! El que més em va impressionar és que aquest sopar era animat, no era estàtic! A més d’una gran bellesa, aquesta escena emanava un sentiment d’amor i pau incommensurable, lluny de totes les proves de les nostres vides! Llavors sento que realment no vull deixar mai aquest lloc on un s’hi sent tan increïblement bé. Això no era una al·lucinació, no tinc cap dubte sobre això, això era real.

A poc a poc tot torna ser com abans, però mai no oblidaré aquesta trobada amb Jesús viu; viuré sempre de manera diferent, intensament, la Santa Eucaristia”.

Aquestes paraules d’en Joël són per nosaltres com un toc d’atenció sobre la nostra manera d’acollir l’immens regal que Jesucrist ens ofereix mitjançant la seva presència real. Crec que l’adoració de Jesús Eucaristia salvarà el món d’avui de tots els seus horrors i insensateses! No és casual que les capelles d’adoració es multipliquin en l’Església. Quan adorem Jesús, sobre tot és Ell qui ens mira i la seva mirada de Creador reconstrueix el nostre ésser més profund. Ell reuneix els trossos dispersos que la nostra vida ha dividit i recrea en nosaltres aquella unitat íntima que és la nostra pròpia bellesa i que ens permet estimar. Restaura així la nostra pau interior i ens fa tornar a allò que som en realitat, en el magnífic pla de Déu. En una paraula, ens recrea amb una infinita delicadesa. És la mirada de Crist sobre Pere, després de la seva negació, que li ha permès a aquell estimat apòstol convertir-se en “Sant” Pere. Una sola mirada va ser suficient, però quina mirada!

Entrant a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html trobareu un vídeo de 40 minuts, Com viure la Missa (en francès).

4. Mireu el nostre petit vídeo amb fotos i música sobre el Festival dels Joves. Més de 500 sacerdots els acompanyaven. https://www.youtube.com/watch?v=lOU5BCzhQcs

5. La Vicka ha tingut una recaiguda! Des del mes de març la Vicka ha desaparegut de l’escena a Medjugorje. Efectivament, va ser sotmesa a una operació quirúrgica a Roma. És la quarta vegada que els cirurgians intenten compondre la seva esquena que ja ha patit moltes envestides (caigudes i cops) i es troba en molt males condicions. Sembla que encara no està recuperada. Ara per ara se sotmet a una teràpia a Croàcia i no se sap encara quins seran els resultats. Per tant, unim els nostres cors i les nostres veus perquè recuperi la salut, si això forma part del pla de Déu per ella, i perquè pugui continuar amb el seu meravellós ministeri de ser testimoni. Ella que prega tant pels malalts, que obté tantes gràcies i curacions per nosaltres mitjançant la seva poderosa pregària; no la oblidem, ara ens toca a nosaltres sostenir-la a ella!

6. La propera transmissió en directe on comentaré (en francès) el missatge del 2 de setembre, serà al dia següent, el 3 de setembre a les 21 (hora francesa). El Directe del 3 de juny es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html

A https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html hi trobareu petits consells espirituals (en francès).

Atenció: Hem creat una nova pàgina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

La nostra direcció de facebook pel Directe del 3: https://www.facebook.com/directdu3

Estimada Gospa, tu ets la causa de la nostra alegria, ets l’aurora del dia veritable i la porta del Paradís. Ets la que no es cansa mai d’estimar. Quina benedicció tenir-te per Mare!

Sor Emmanuel +

PS 1 Bona notícia!. Ja és possible adquirir una nova aplicació per smartphones i trobar els missatges oficials de la Mare de Déu des de 1984. Aquesta aplicació és de franc i està disponible en diferents idiomes. Es troba a l’app store. A la casella de cerca, poseu Medjugorje Friends of Mary. Compartiu aquesta gran notícia amb els vostres amics. Un bonic instrument d’evangelització!

PS 2 En el següent enllaç hi podreu trobar vídeos de Sor Emmanuel i de la seva intervenció a St. Louis (Missouri): https://sremanuel.org/video/

PS 3 – Visiteu la nostra pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/LesEnfantsdeMedjugorje i el nostre compte Youtube. Trobareu vídeos sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a:

https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

(en francès) i seguiu-nos igualment a twitter @EnfantsdeMedj

PS 4 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil:098.308.307

PS 6 – Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: commentscom@gmail.com

italià: vannalvisepg@gmail.com

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)

El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.