16/11/2013 – La pretensió de prohibició és desobediència

Les restriccions del Vaticà respecte a trobades sobre Medjugorje no són ni de bon tros una prohibició formal i les persones que ho afirmen estan, de fet, desobeint l’autoritat de l’Església i usurpant el paper del papa Francesc, diu el professor Mark Miravalle, que aconsella als seguidors de Mejugorje de pregar i obeir. 

Les peregrinacions encara estan permeses, Medjugorje no s’ha prohibit i les restriccions que el Vaticà ha imposat darrerament sobre trobades públiques no canvia res en aquest sentit. Realment qui vegi les restriccions com una prohibició formal està desobeint la legítima autoritat de l’Església avançant-se a una decisió que encara no s’ha pres.

Aquests són els principals punts de l’article del professor Mark Miravalle, després de que una instrucció del 21 d’octubre hagi restringit les trobades sobre Medjugorje als Estats Units, quan els organitzadors donen per segura l’existència de les aparicions. Miravalle, professor de teologia i mariologia i expert en avaluació de l’Església sobre preteses aparicions, ha escrit diversos llibres.

“Per a la gent en general jo diria: s’han de tenir les coses molt clares i vigilar de no prendre la nova restricció per allò que no és: una declaració definitiva sobre l’autenticitat de Medjugorje. La Congregació per a la doctrina de la fe té dret, per la raó que sigui, d’aplicar noves restriccions mentre la comissió que està en marxa al Vaticà completi el seu estudi, que posteriorment serà enviat al papa Francesc que serà qui prengui la decisió final”, escriu Mark Miravalle.

“Però el fet és que el procés eclesiàstic no s’ha acabat. Medjugorje no ha estat declarat “constat de non” (no autèntic) per la carta del nunci d’Estats Units, i qualsevol conclusió o promulgació actual sobre que Medjugorje hagi estat prohibit oficialment seria una desobediència a l’autoritat pròpia de l’Església. Fer això seria una usurpació del paper de la CDF i, en última instancia, del mateix papa Francesc a qui correspon el discerniment final sobre l’autenticitat de Medjugorje – un discerniment crític i històric que pertany només al Magisteri de l’Església” continua el professor.

En aquesta afirmació, el Mark Miravalle també es dirigeix als milions de seguidors de Medjugorje de tot el món a qui demana de “pregar i obeir”. “Aquesta nova restricció (que no té res a veure amb una prohibició formal) pot, fins i tot, ser una oportunitat providencial per mostrar al món que la majoria de seguidors de Medjugorje viuen i respiren amb el cor de l’Església, en total obediència a l’Església i no són uns “fanàtics marginals” la fe dels quals només es basa en suposades aparicions, com alguns crítics afirmen de vegades. La prova és l’obediència”, escriu.

Fuente: www.motherofallpeoples.com/store y www.markmiravalle.com