16/02/2017 – EXCLUSIU – Monsenyor Hoser: “A Medjugorje no em cuidaré dels vidents”

“Desconec el motiu per el qual m’han nomenat a mi. Els estic molt agraït. L’encàrrec no m’espanta. Els fruits espirituals de Medjugorje són bons.” Ho diu en aquesta entrevista a La Fede Quotidiana monsenyor Henryk Hoser, polonès, arquebisbe de la diòcesi de Varsòvia-Praga, nomenat recentment enviat especial del Papa per als afers pastorals a Medjugorje.

Excel·lència, us esperàveu aquest càrrec?

“No, i no conec el motiu per el qual el Papa m’ha nomenat a mi. Evidentment li estic agraït, el desenvoluparé amb tot el meu compromís, però no m’espanta”.

Sou un bisbe conservador…

“Jo no em defineixo així. Més aviat sóc un home d’Església que busca ser fidel a la Paraula, a la Doctrina, a la Tradició, òbviament a tots els documents. Si això vol dir ser conservador, doncs sí, sóc conservador”.

Polònia, de la que en sou fill, en general té sentiments positius cap a Medjugorje…

“Efectivament, és veritat. Els catòlics d’aquesta nació, que és profundament, mariana, tenen una idea positiva de Medjugorje. I hi va molta gent. De moltes nacions, cada any 2.000.000 de peregrins arriben a Medjugorje, i això vol dir alguna cosa. De tota manera, jo no em cuidaré dels aspectes teològics o de les aparicions; això ho farà la comissió Pontifícia. La meva tasca és la pastoral”.

Els vidents?

“Per a mi no són cap problema, cap ni un. Us repeteixo que no formen part de la meva missió”.

Joan Pau II, a qui vos coneixíeu bé, acollia bons sentiments cap a Medjugorje…

“Ell era realment molt devot de la Mare de Déu, inclosa la de Medjugorje. No és una cosa negativa”.

La Mare de Déu de Medjugorje és la Reina de la Pau, però també de la Família, que vos com a Bisbe defenseu de manera contundent …

“És cert. És molt important invocar a María perquè protegeixi la família, formada per un home i una dona units per el sagrament del matrimoni. A les aparicions de Medjugorje trobem el Rosari al centre, l’Adoració eucarística, el dejuni, la penitència, tot són coses positives per a la vida i animen al desenvolupament de la fe”.

Quins són els fruits de Medjugorje?

“Com us deia, jo em limito a la pastoral i no pas a la doctrina, per tant no entro en el tema de la veracitat. Respecte als fruits en les ànimes, em semblen positius. Per fruits entenc la pràctica dels sagraments, les conversions, el canvi de vida, la participació en la Missa i això és el que passa a Medjugorje…, no el podem negar ni en podem prescindir pastoralment”.

Darrerament heu estat molt malalt. És veritat que també heu pregat a la Mare de Déu de Medjugorje?

“Vaig contraure la malària a l’Àfrica. He pregat a la Mare de Déu, crec en Maria en totes les seves manifestacions”.

Bruno Volpe

Font: https://www.lafedequotidiana.it/esclusivo-monsignor-hoser-medjugorie-non-mi-occupero-dei-veggenti/