16 d’agost de 2020: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 25 de juliol de 2020, la vident Marija Pavlovic va rebre el missatge mensual següent:

“Estimats fills! En aquest temps turbulent en què el dimoni està recollint ànimes per atraure-les cap a ell, us crido a la pregària perseverant perquè en la pregària hi descobriu el Déu de l’amor i de l’esperança. Fills meus, agafeu la creu amb les vostres mans. Que la creu sigui per a vosaltres l’estímul que l’amor triomfa sempre, especialment ara que la creu i la fe són rebutjades. Amb les vostres vides, sigueu reflex i exemple que la fe i l’esperança segueixen vives i que un món nou de pau és possible. Estic amb vosaltres i intercedeixo per vosaltres davant el meu Fill Jesús. Gràcies per haver respost la meva crida.”

 

 

 

 

 

 

 

 

2. I la Santa Providència, on és? En aquesta època tan caòtica, una de les causes de la por que ha impactat a tantes persones ha estat la mancança: manca de mitjans per viure, manca de seguretat, mancar de no poder viatjar com abans, manca de llibertat davant el totalitarisme creixent, por d’emmalaltir, etc. En una paraula, les nostres pors semblen justificades, però ens fan oblidar l’essencial: no estem sols. Jesús ens ha dit tantes vegades “no tingueu por!”

A tall d’il·lustració, desitjo compartir un esdeveniment de la meva vida personal que es va produir poc després de la meva conversió al 1973, quan la Renovació Carismàtica feia els primers passos a París. El grup de pregària de l’Emmanuel, fundat per Pierre Goursat (assistit per la Dra. Martine Lafitte) començava la seva admirable trajectòria que l’havia de conduir a un desenvolupament remarcable a nivell internacional.

Durant aquella època em dedicava a importar a França joies del Tibet i altres objectes provinents d’Àsia. Pocs dies després de la meva conversió, la meva germana petita em va venir a veure i en veure al meu menjador la gran quantitat de màscares hindús i cartells tàntrics, em diu amb una gran tranquil·litat: “Emmanuelle, no pots continuar venent aquests objectes que representen falses divinitats i que indueixen a la gent cap a espiritualitats que no tenen res a veure amb el missatge cristià! No pots dir que pertanys a Crist i al mateix temps estar venent aquest tipus de coses!

En un primer moment, les paraules de la meva germana em van posar nerviosa. “Tocat i enfonsat” ! Vaig intentar una defensa que en realitat era absurda: “és que he signat un contracte amb proveïdors de l’Índia; m’està a punt d’arribar un carregament a Orly; i he de pagar-los…”. No hi havia res a fer. Era evident que la meva germana tenia raó. Quan se’n va anar, em vaig trobar en un violent combat interior. Aquesta comanda que havia fet abans de la meva conversió representava una gran suma de diners i cremar tots aquells objectes em causaria un veritable problema a nivell financer. (A més, aquells pòsters eren molt bonics des del punt de vista artístic). Em deia a mi mateixa: No me’n sortiré!, però per altra banda tampoc no podia trair Crist! Vaig necessitar uns quants minuts per decidir-me a cremar tota aquella comanda arribada a la duana d’Orly.

L’endemà teníem una reunió del grup de pregària de l’Emmanuel. Tot just em va veure la Martine, em va preguntar: “Què et passa? Se’t veu molt preocupada! On és la teva pau? Llavors li vaig explicar el meu problema que em portaria a la fallida. Sorprenentment, en comptes de compadir-me, es va posar a riure! “Però no t’has de preocupar gens ni mica”, em va dir. Has pres la decisió correcta per fidelitat a Crist, i per Ell has sacrificat tot aquest carregament. Creus que et deixarà desemparada? Dona de poca fe! Digues-li que t’abandones completament entre els seus braços i que d’ara endavant, el problema de la teva feina li pertoca a Ell i no pas més a tu! Que se n’encarregui Ell! Pregarem i ja veuràs com t’ajudarà!

Tenia raó … (Amb els veritables carismàtics, no hi ha mitges tintes pel que fa a la glòria de Déu!) Efectivament, durant els dies següents -per a sorpresa meva- vaig rebre tantes comandes de joies i d’altres objectes que tenia en estoc, que amb prou feines en dues setmanes havia recuperat els diners perduts. I a més tenia la benedicció de Déu pel que feia a la meva feina!

Aquest fet tan senzill em va aportar una gran comprensió sobre la manera d’actuar de la Divina Providència. ‘De quantes gràcies ens privem a la vida quotidiana per la nostra manca de fe en l’amor de Déu que tant es complau a socórrer a qui confia en Ell! I així es compleix aquella Paraula crucial de Jesús a l’Evangeli: «Busqueu primer el Regne del cel i la resta se us donarà de més”. La parauleta “primer” és la que fa inclinar la balança cap al costat de la gràcia, i fins i tot del miracle!

3. Un esdeveniment excepcional a París!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest 15 d’agost, el dia de la Solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Déu, Mons. Aupetit va consagrar París als Cors de Jesús i de Maria durant una missa que es va celebrar a la Basílica del Sacré-Coeur (Sagrat Cor) de Montmartre.

L’arquebisbe de París va pregar també per França perquè, sota el Mantell de Maria i malgrat les proves actuals (la crisi de l’COVID-19, les lleis bioètiques, etc.), el país pugui trobar un camí d’esperança i de pau.

Aquesta consagració va tenir lloc en el marc d’un llarg periple de la imatge de la Mare de Déu de França per tot el país, arran d’un sorprenent moviment popular que es va iniciar a Lourdes l’1 de juny i que convoca multituds de totes les edats i de tota procedència al voltant dels dos carruatges que transporten les estàtues. Aquesta original iniciativa prové d’un matrimoni de Saône et Loire, i es diu “M de Maria”. Té l’objectiu d’avivar l’esperança en aquest moment tan complicat. Abans de la consagració, la Mare de Déu peregrina havia recorregut la capital durant 5 dies, permetent que molts fidels o també simples curiosos es reunissin i resessin junts al voltant de Maria. La jornada del 15 d’agost va acabar amb una vetlla de pregària per França a la Basílica del Sacré-Coeur de Montmartre.

Una iniciativa per imitar a d’altres països?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. No us perdeu aquests vídeos!

– Devorar el llibre que diu la veritat. (27:44)
Amb Sr. Emmanuel i el seu convidat, Ralph Martin, NOU!
(No deixeu de caminar a la llum de Déu en aquest moment de confusió!)

 

– Atureu-vos i reflexioneu sobre el vostre futur. (22:48) NOU!
(Una crida urgent de la Mare de Déu, ja que l’eternitat és a prop!)

 

– Tenia una cita amb la mort a les 5 de la tarda.
Testimoni personal de Sr. Emmanuel (37:00)

 

Més endavant publicaré la llista completa dels meus vídeos per separat.

5. La nostra propera emissió completa en directe en francès serà el 26 d’agost a les 21:00. El comentari del 26 de juliol es pot veure aquí:

 

 

Estimada Gospa, molts dels teus fills no poden venir a Medjugorje de moment però ens convides a tots a ser un petit Medjugorje viu allà on siguem. I comptes amb nosaltres per reflectir la teva alegria, la teva pau i la teva puresa en aquest món que aspira tant a la felicitat però la cerca on sovint es perd!

Germana Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances

PS 1: Al 2016 es va obrir a Roma la causa de beatificació de Pierre Goursat (1914-1991), fundador de la Comunitat Emmanuel.

PS 2. Aquesta iniciativa continua! Per obtenir més informació, visiteu www.mariedenazareth.org.Podeu inscriure-us aquí: lettre@mariedenazareth.org

PS 3. Les fronteres de Bòsnia i Hercegovina estan obertes a ciutadans francesos i altres ciutadans europeus amb passaport i una prova negativa del Covid 19 de menys de 48 hores. Podeu fer la prova a Vergorac abans de creuar la frontera amb Bòsnia. En aquest laboratori, s’extreu una gota de sang del dit i s’obté el resultat en menys d’una hora.

PS 4. Llegiu i oferiu als vostres amics llibres que realment alimenten el cor, ajudant-los a viure una veritable pau.

Els nostres llibres disponibles en anglès al nostre lloc web:
https://sremmanuel.org/product-category/books/

PS 5.  Vols viure l’escola de Maria a casa teva? Aconsegueix tot el nostre material, CDs, DVDs, llibre, xerrades….etc. al web:
https://sremmanuel.org/shop/

PS 6.Feu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a vosaltres! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 7. Novetat! Instagram de Sor Emmanuel, visitant el link:
https://www.instagram.com/ enfants_de_medjugorje/

PS 8. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: http://www.centremedjugorje.org/

PS 9. Feu una ullada a la nostra pàgina de Facebook: 
https://www.facebook.com/sr.emmanuelmaillard/?ref=settings

PS 10. Vegeu les nostres presentacions a YouTube,
https://www.youtube.com/channel/UCveRmNCjId_yX6zkqz9VEbQ