16/12/2023 – Novena de Nadal a Maria Reina de la Pau


La Mare de Déu ens convida, en els seus missatges, a preparar-nos pel naixement del seu Fill Jesús, amb la pregària. Per això, en aquestes dates tan especials, Amor de Déu us proposa resar la Novena de Nadal a Maria Reina de la Pau, que comença avui dissabte 16 de desembre i acaba la nit de Nadal, el 24 de desembre.
Recordem que una Novena sempre és un temps de pregària, penitència i conversió com a preparació per a una gran festa. Les Novenes a l’Església Catòlica es van popularitzar i van trobar ressò en el temps de pregària que Maria i els Apòstols van viure al Cenacle de Jerusalem, durant l’espera pentecostal de l’Esperit. Per tant, cada Novena té com a finalitat introduir als fidels amb Maria al Cenacle, actualitzar la gràcia de la Pentecosta i renovar així la fe baptismal i crismal.

DIA 1 (16 de desembre)
En el seu llibre “Pregueu junts amb el Cor Joiós” el P. Slavko explica que la Jelena, una de les dues noies que van tenir locucions, va tenir la visió següent de Nadal:
«El 22 de desembre la Mare de Déu m’havia promès que el 25 m’ensenyaria com va viure Nadal; i vaig tenir la visió següent:
Al principi vaig veure un àngel, que després va desaparèixer. De sobte tot és va fer fosc, i de la foscor, a poc a poc va aparèixer un cel estrellat. A la llunyania vaig veure algú que s’acostava, era Sant Josep amb un bastó a la mà. Caminava per un carrer empedrat i al fons, cap on caminava, vaig veure unes quantes casetes il·luminades. Al seu costat hi vaig veure un ase, i a sobre hi vaig veure la Mare de Déu, molt trista, que li deia a Josep: “Estic molt cansada. Tan de bo que algú ens pogués allotjar aquesta nit”. I Josep va contestar: “Allà hi ha cases. Ho preguntarem”.

TEMA PER MEDITAR DURANT TOT AQUEST DIA:
“Obriu els cors, perquè Jesús hi vol habitar després de Nadal”.

Missatge de Maria Reina de la Pau, 16 de desembre:
“Estimats fills: procureu que de l’església en surti fragància de Nadal! I que Nadal ja sigui als graons de casa vostra! Purifiqueu els vostres cors de tal manera que estiguin a punt per rebre Jesús el dia de Nadal. No permeteu que les coses materials passin per davant de Nadal de Jesús! Estimats fills, Jesús neix: rebeu-lo amb un cor alegre!”
Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual)
Reflexió:
Amb aquests missatges i amb la visió suggestiva de la Jelena Vasilj, tenim elements suficients per preparar cada any un Nadal preciós. Tot i això, no ens oblidem que el primer punt de referència de preparació espiritual el presenta la Divina Litúrgia i la Sagrada Escriptura. Davant d’aquests dos horitzons, aquests temes que la Mare ens proposa per a la Novena de Nadal s’aprofiten per aprofundir en el sentit que la mateixa litúrgia formula cada any. Per tant, la preparació més bona per a Nadal sempre serà assistir, cada dia de la Novena, a la Santa Missa, meditar les lectures bíbliques del dia, fer una bona Confessió i resar cada dia el Rosari amb el cor. També cal conservar les tradicions de cada país, que embelleixen, amb colors especials, la festa memorable del Naixement del Redemptor, entre les quals: els pastorets, les nadales, les estrenes i els ornaments del Pessebre, per poder-hi pregar en família.

DIA 2  (17 de desembre)
“En acostar-se a la primera casa, Josep va trucar a la porta. Algú va obrir, però tan bon punt va veure Josep i Maria, va tancar la porta immediatament. Aquesta escena es va repetir diverses vegades. I en algun cas, per fer desistir a Maria i Josep de trucar a les portes, fins i tot els de les cases on es dirigien van apagar els llums interiors. Ambdós estaven molt tristos, i Josep estava sobretot adolorit, confós i desorientat per tots aquells rebuigs. María, tot i la seva tristesa, el va animar tot dient-li: “Josep: conserva la pau, el dia de l’alegria ha arribat! Tot i així, ara vull pregar amb tu perquè hi ha molta gent que no li permet a Jesús néixer!”.

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Acolliu Nadal amb alegria.”

Missatge de Maria Reina de la Pau:
“Estimats fills, us convido de manera especial a pregar en aquest temps perquè pugueu experimentar el goig de la trobada amb Jesús nadó. Estimats fills, desitjo que visqueu aquests dies tal com jo els visc, amb goig. Us vull guiar amb alegria i us vull mostrar el goig amb el que us condueixo. Per això, estimats fills, pregueu i abandoneu-vos a mi completament. Gràcies per haver respost a la meva crida!”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual).

DIA 3 (18 de desembre)
“Després de pregar, Maria va dir: “Josep, mira: allà baix hi ha una establia! Sembla que no hi dorm ningú. Segurament deu està abandonada”. I se n’hi van anar. A dins hi ha un ase, i també hi deixen el seu, a davant del pessebre. Llavors Josep recull una mica de llenya per encendre el foc. Després hi posa una mica de palla; però el foc s’apaga de seguida perquè tant la llenya com la palla eren molt humides. Mentrestant Maria mira d’escalfar-se prop dels ases.”

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Purifiqueu-vos per al Nadal.”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 18 de desembre:
“Estimats fills: desitjo que tots i cadascú de vosaltres prepareu el pessebre per a Jesús en el vostre cor”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual).

DIA 4 (19 de desembre)
“Tot seguit, se’m va presentar una segona escena. L’estable, que fins aquell moment estava poc il·luminat, de sobte es va il·luminar com si fos de dia. I al mateix moment vaig veure, prop de Maria, el Nen Jesús acabat de néixer, que movia les manetes i els peuets. Té un rostre molt dolç. Sembla que ja somriu.”

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“D’ara endavant, permeteu que Jesús ocupi el primer lloc al vostre cor”.

Missatge de Maria Reina de la Pau, 19 de desembre:
“Estimats fills, avui us convido a l’amor al pròxim. Si estimeu el pròxim, experimentareu més Jesús, especialment en aquest dia de Nadal. Déu us donarà dons grans, si us abandoneu a Ell. Per Nadal desitjo donar la meva benedicció maternal, de manera especial a les mares. Jesús beneirà tots els altres amb la Seva benedicció. Gràcies per haver respost a la meva crida!”

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual).

DIA 5 (20 de desembre)
“El cel, per altra banda, s’omple d’estels lluminosos. A sobre de l’estable hi vaig veure dos àngels que portaven a la mà quelcom semblant a una bandera gran sobre la que hi havia escrit “Et glorifiquem, oh Senyor!”. Per sobre d’aquests dos àngels hi havia un exèrcit celestial immens que cantava i glorificava Déu.”

PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Deixeu que només Jesús us curulli d’alegria.”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 20 de desembre:
“Estimats fils, avui us convido a fer un gest concret per Jesús: desitjo que cada família d’aquesta parròquia – durant aquests dies i fins el dia de Nadal que s’acosta -, li portin una flor com a signe del seu abandó en Jesús. Que cada membre de la família posi una flor al costat del pessebre. Jesús, quan vingui, podrà veure el vostre amor per Ell.”

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual)

DIA 6 (21 de desembre)
“Després, una mica allunyats de l’estable, vaig veure un grup de pastors que cuidaven els seus ramats. Estan cansats i n’hi ha que ja dormen. I vet aquí que un àngel se’ls acosta  els hi diu: “Pastors, escolteu la bona nova: Avui, Déu ha nascut entre vosaltres! El trobareu ajagut en una menjadora d’aquell estable. Sapigueu que el que us dic és cert”. Immediatament els pastors se’n van anar cap a l’estable, i un cop trobat Jesús, s’agenollaren i li oferiren presents senzills. Maria els ho agraeix amb dolçor i afegeix: “Us ho agraeixo tot plegat, però ara voldria pregar amb vosaltres perquè molts no han volgut acollir Jesús que estava a punt de néixer”.

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Deixeu que l’amor sigui present en cada paraula vostra”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 21 de desembre:
“Estimats fills, desitjo que per Nadal sigueu com una flor que floreix per a Jesús: una flor que no es marcirà i que mai no deixarà de florir fins i tot quan Nadal ja estigui passat. Desitjo que els vostres cors siguin com els dels pastors de Betlem davant del pessebre de Jesús”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual)

DIA 7 (22 de desembre)
“Després d’això, a l’instant desaparegué aquesta segona escena i va aparèixer la tercera. Vaig veure els Mags a Jerusalem que preguntaven per Jesús, però ningú no els en sabia donar informació, fins que van veure de nou l’estrella cometa que els guiava cap a l’estable de Betlem.”

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Neix l’home-Déu que desitja el món unit.”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 22 de desembre:
“Pregueu. El més important, fins i tot per al vostre cos, és la pregària”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual)

DIA 8 (23 de desembre)
“Extasiats i commoguts,  observen el Nen Jesús, es prostren per adorar-lo profundament i li ofereixen regals preciosos.”

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“Viviu en Jesús.”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 23 de desembre:
“Hi ha molts cristians que no són fidels perquè preguen molt poc. Que comencin a resar cada dia, com a mínim, 7 Parenostres, 7 Avemaries, 7 glories i el credo”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual).

DIA 9 (24 de desembre)
“Maria els dóna les gràcies i després els diu: “Ara vull pregar amb vosaltres perquè molts homes no van voler adorar Jesús”.

TEMA PER MEDITAR TOT AQUEST DIA:
“No us allunyeu de Nadal.”

Missatge de Maria Reina de la Pau, 24 de desembre:
“Fills meus, pregueu. Us ho repeteixo: pregueu. No us penseu que Jesús es tornarà a manifestar al pessebre. Ans al contrari, Ell vol renovar el seu naixement als vostres cors”.

Oració de cada dia:
La Coroneta de les llagues de Jesús. Credo, 7 Parenostres, 7 Avemaries i 7 Glories. (A Medjugorje aquesta oració és molt habitual).

Meditació:
Obrir el cor és una tasca difícil per a qui no té una vida de pregària, perquè l’obertura del cor és fruit de l’amor de Déu que s’experimenta quan es prega. Quan dos enamorats s’estimen de veritat, no els és difícil obrir el cor perquè l’amor fa possible l’entrega, la donació. Passa el mateix entre Déu i nosaltres: la pregària ens enamora d’Ell i quan l’estimem de veritat, el cor no només se’ns obre sinó que Ell s’hi queda a dins. Per tant, per obrir el cor a Jesús, cal començar a pregar. La pregària és aquella clau que obre el cor. Nadal és temps de pregària. Quan Maria diu que vol habitar en el cor fins i tot després de Nadal, és perquè vol que fem de Nadal, per mitjà de la pregària, una transformació interior veritable. És com si digués: “a partir d’aquest Nadal, els vostres cors li pertanyen totalment a Jesús, no tingueu por de donar-vos a Ell”.

Quan comencem a pregar amb el cor, les barreres entre Jesús i nosaltres desapareixen. Els israelites van donar 7 voltes a les muralles de Jericó per prendre possessió de la ciutat. Jesús vol fer això mateix: prendre possessió del nostre cor per Nadal. Però si no preguem, no podrà entrar. Recordeu que la Mare ens ensenya que quan Jesús estava a punt de néixer, Josep va trucar a diverses cases a Betlem però totes li van tancar la porta; no volien que Jesús naixés, i aquelles famílies no sabien que estaven rebutjant el Messies. No siguem com aquelles famílies de Betlem que li van tancar les portes a Jesús. Comencem a pregar intensament aquesta Novena amb el cor i demanem a Jesús que des del primer dia de la Novena arribi al cor per omplir-lo a vessar del Seu amor, la Seva pau i la Seva alegria.

Bon Nadal!