15 novembre de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – Estimats fills, el Pare no us ha deixat de banda. El seu amor és tan gran per vosaltres que m’empeny a què us el faci conèixer quan abans millor, i perquè tots, mitjançant el meu Fill, pugueu anomenar-lo amb tot el cor, “Pare“, i així esdevingueu un poble de la família de Déu. Ara bé, fills meus, no oblideu que no sou al món per vosaltres mateixos i que no us hi he cridat per a què en gaudiu. Qui segueix el meu Fill pensa en el germà en Crist com a un mateix i no coneix l’egoisme. És per això que el meu desig és que sigueu la llum del meu Fill, a fi d’il·luminar el camí de tots els qui no coneixen el Pare – els que s’han perdut a la tenebra del pecat, de la desesperació, del dolor i de la soledat –, i que amb la vostra vida els ensenyeu l’Amor de Déu. Sóc al vostre costat! Si m’obriu el cor us guiaré. Us convido de nou: pregueu pels vostres sacerdots. Us n’estic agraïda!

2 – És possible seguir el dejuni? Molts pelegrins, amb molt bona voluntat, comencen a practicar els dejunis de pa i aigua els dimecres i els divendres, tal com ho demana la Mare de Déu. Ara bé, sovint molts d’ells deixen de dejunar al cap de pocs dies. I en fer-ho, hi perden tant! És justament per això que tot seguit us suggerim uns consells molt senzills que us ajudaran a tirar endavant amb aquesta important decisió. (El missatge referent al dejuni no va dirigit als malalts ni als qui estan fortament medicats).

Som conscients que quan dejunem estem seguint una crida de la Mare de Déu? I això no és poca cosa! Que potser no ve a nosaltres des de fa 30 anys per a mostrar-nos els millors camins per aturar les guerres i rebre la pau veritable? Efectivament, podem anar creant la convicció interior que el dejuni té un gran poder contra l’enemic; permet que sigui l’ànima la que governi el cos i no a la inversa. (Vegeu PS 3)

Hom posa de manifest la dificultat de perseverar. Efectivament, fa falta una bona dosi de voluntat per dejunar. Ara bé, d’ entre les dificultats que tot seguit s’enumeren, rumieu quina serà més difícil de superar: dejunar seguint les directives del cel? (els jueus també dejunaven dos cops per setmana); o esmenar els danys que un enemic invisible hagi pogut produir a la nostra llar? Posats a triar entre aquestes dificultats, el dejuni és fa de més bon portar! El Pare Slavko deia: “Si s’estima es troben els mitjans, quan no s’estima només es troben excuses”.

Com a consells pràctics recordeu que en els dies de dejuni és indispensable beure molts líquids. Això evita els maldecaps. Us aconsellem que no ingeriu begudes massa fredes, les calentes es digereixen millor.

També és més profitós menjar pa integral a fi que sigui prou nutritiu com per permetre-us treballar sense defallir. El pa blanc dels forns no és el més adequat, atès que està elaborat amb farines refinades amb conservants i posseeix pocs nutrients, la qual cosa pot fer augmentar el nivell de sucre a la sang. El pa negre o el que és lleugerament integral són els que ens permetran de suportar-ho millor.

Tenim la sort de conèixer un moliner que viu prop de Ljubuski. Li comprem la farina més integral que pugui existir i preparem el nostre propi pa de dejuni. El dia que anem justos de temps, utilitzem una petita màquina elèctrica que ens el prepara en un tres i no res: 3 hores. Només cal introduir-hi els ingredients adequats i el pa que en surt és boníssim.

Tot seguit us enviem dues receptes que us faran servei per a carregar la vostra màquina (és una inversió que paga la pena!). A la primera de les receptes hi hem afegit raïm i ametlles per a les persones que desitgin un pa més nutritiu (malgrat que això no apareix en el pla inicial, és millor fer-ho així que abandonar el dejuni).Aquest pa farà que els dies de dejuni esdevinguin una benedicció!

a) Pa de 600 grams amb fruits secs, elaborat a la màquina – Cicle: Pa integral (# 3 de la màquina)

150 g. de farina de blat integral

200 g. de farina comú

9 g. de llevat sec en pols

1 ½ culleradeta de cafè o de sal

25 g. de panses (o d’algun altre fruit sec)

20 g. d’ametlles

20 g. de pipes de gira-sol

15 g. de musli (o de civada)

350 ml d’ aigua tèbia

60 ml. d’oli d’oliva (o qualsevol altre de més econòmic)

Col·loqueu tots aquests ingredients dins el motlle de pa. Enceneu i programeu la màquina. Si la pasta no queda ben lligada, afegiu-hi aigua; si s’enganxa a les vores del motlle, afegiu-hi més farina.

b) Pa sense fruits secs, cuit a la màquina (Vegeu PS 2)

3 – El Rei que es va equivocar! És interessant saber meditar aquest conte avui dia… Heus aquí un Rei que tenia quatre mullers. S’estimava molt més una d’elles que no pas totes les altres. Li feia bonics regals i sempre n’estava pendent d’allò més. En d’altres paraules: li oferia el millor que tenia. Estimava també la seva tercera muller, i la presentava orgullós als reis veïns, però tenia por que ella marxés algun dia amb un d’ells. I de la mateixa manera estimava la seva segona muller. Era la seva confident i sempre que tenia un problema, ho parlava amb ella. Finalment, la seva primera muller n’era la companya més fidel, i amb qui havia construït inicialment el seu regne.

Un dia el rei es va posar greument malalt. A punt de morir, va rumiar: “Tinc quatre mullers, però quan mori estaré sol”. Va cridar la seva quarta muller i li va dir:

– T’he estimat més del que he estimat a les altres. T’he donat el millor que he tingut. Ara que estic a punt de morir, vols venir amb mi i ser la meva companya per sempre?

– Ets boig! Li va respondre ella i tot seguit se’n va anar sense respondre’l. La seva manca de resposta va penetrar com un ganivet en el cor del rei. Aleshores, es va dirigir a la seva tercera muller i li va dir:

– T’he estimat durant tota la meva vida. Ara que estic a punt de morir, estàs disposada a seguir-me?

– No! – Li va etzibar ella – La vida és massa maca. Quan hagis mort em tornaré a casar. Aquesta resposta va agafar per sorpresa el rei i el va deixar ben ensopit.

Va dir a la seva segona muller:

– En els moments difícils sempre he tingut cura de tu i m’has sabut ajudar. Ara que haig de morir, voldries seguir-me? Ella li va respondre:

– Ho sento però no podré seguir-te. Ara bé, et prometo que el funeral que et faré serà preciós. El rei se sentia desemparat. En el decurs de tota la seva vida havia estat equivocat pel què feia als sentiments de les seves mullers. Aleshores va sentir una veu que li deia: “Jo aniré amb tu. Et seguiré arreu on vagis”

Qui parlava era la seva primera muller. Al rei va fer-li vergonya trobar-se-la en aquell estat: estava xuclada, malalta i resignada. Aleshores li va dir: “T’hauria d’haver estimat més a tu que a les altres quan estava en disposició de fer-ho”.

En realitat cadascú de nosaltres té quatre mullers:

La nostra quarta muller és el nostre cos. En tinguem la cura que en tinguem, ens deixarà el dia que morim.

La nostra tercera muller és la nostra riquesa i la situació social. Quan estiguem morts no ens endurem res.

La nostra segona muller són els nostres amics i la família. Són un gran suport per a nosaltres, però el dia de la nostra mort només ens podran organitzar el funeral.

La nostra primera muller és la nostra ànima que tan sovint oblidem i que tant maltractem ja que és l’ànima qui ens acompanyarà arreu on anem. Pren el temps necessari per tenir-ne cura i fer-la bella i santa. Fes-la brillar ara! Després serà massa tard! (Autor anònim).

Estimada Gospa, a l’inici d’aquest Advent submergeix-nos en els sentiments enlluernadors i d’humilitat que tenies quan esperaves Jesús.

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

PS 1 – El llibret “Alliberar-se i guarir-se per mitjà del dejuni” de Sor Emmanuel us serà de gran utilitat pe reprendre el dejuni.

PS 2 – Pa de 500 g. sense fruits secs, fet a la màquina – Cicle: Pa integral (# 3 de la màquina)

150 g. de farina integral

200 g. de farina blanca

1 ½ culleradeta (de cafè) de llevat sec en pols

½ culleradeta (de cafè) de sal

250 ml. d’aigua tèbia

2 cullerades d’oli d’oliva (o qualsevol altre de més econòmic)

Col·loqueu el llevat, la farina, la sal, l’aigua i l’oli en el motlle pel pa. Enceneu i programeu la màquina de pa. Afegiu-hi aigua si la pasta no quedés prou lligada o si la farina blanca s’enganxa a les parets del motlle.

PS 3 – Nou! Un llibre que es llegeix d’una tirada i que és una veritable bomba de llum: “Mariam de Betlem, la petita àrab” de Sor Emmanuel. Qui és la petita àrab? Mariam Baouardy és una filla de Galilea. La seva vida és un degoteig de manifestacions sobrenaturals dignes de Santa Caterina de Siena, des dels estigmes fins als combats sobrenaturals contra Satanàs. D’on li ve aquesta dolça saviesa, infantil i a l’hora forta, que fa que tots l’estimin? D’on li ve aquest foc d’amor que la consumeix? Al Carmel agafa el nom de Sor Maria de Jesús Crucificat. Aquesta humil tornera rebrà la visita de Jesús i Maria. Les paraules que ella ens transmet il·luminen el devenir de la nostra angoixada humanitat. Mariam va morir a Betlem, als 33 anys, el 26 d’agost de 1878. Joan Pau II va beatifica-la el 13 d’octubre de 1983. És impossible descobrir la Mariam i no enamorar-se’n, així com no voler esdevenir mai un sant!

PS 4 – Altres publicacions de Sor Emmanuel: “Medjugorje, el triomf del cor”, “El Nen amagat de Medjugorje”, “El sorprenent secret del Purgatori” i el DVD de les seves missions a Espanya.

PS 5-Contactes per aconseguir el material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Tel: (+ 54 11) o (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com. Tel: (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units: https://www.fcpeace.com (anar a botiga – Medjugorje)

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com. Tel: (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibrería Magnificat lilypesa@hotmail.com, Tel: (+51) 1448 1789

Anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

Italià: info@vocepiu.it

Croata: rsilic@yahoo.com

Portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

Xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc https://ui.constantcontact.com/Datos%20de%20programa/Microsoft/Word/www.childrenofmedjugorje.com, ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Existeix una altra alternativa per a Espanya: medjugorje_paz-subscribe@yahoogroups.com

Per accedir al butlletí del mes i als butlletins anteriors: https://www.mensajerosdelareinadelapaz.org, aneu després a Children of Medjugorje: “Butlletins en espanyol”.

Contestadors automàtics amb el missatge del dia 25

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i anglès)