15 juliol de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 de juliol, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, envoltada d’una gran quantitat de pelegrins. Després de l’aparició ens va transmetre el següent missatge:

Estimats fills, us convido a fer un pas difícil i dolorós per assolir la vostra unió amb el meu Fill. Us convido al complet reconeixement i confessió dels pecats, a la purificació. Un cor impur no pot estar en el meu Fill i amb el meu Fill . Un cor impur no pot donar un fruit d’amor i d’unitat. Un cor impur no pot dur a terme coses rectes i justes, no és un exemple de la bellesa de l’Amor de Déu davant dels qui estan al seu voltant i que no han conegut aquest amor. Vosaltres, fills meus, us reuniu al meu voltant plens d’entusiasme, de desitjos i d’expectatives, mentre imploro al Pare Bo que, per mitjà de l’Esperit del meu Fill, posi la fe en els vostres cors purificats. Fills meus, escolteu-me, poseu-vos en camí amb mi “.

Mentre s’allunyava, la Gospa va mostrar a la seva esquerra les tenebres i a la dreta la creu envoltada d’una llum d’or. La Mirjana pensa que la Mare de Déu ha volgut exemplificar d’aquesta manera la diferència entre un cor impur i un cor pur.

2 – El 25 de juny de 2011, la vident Ivanka Ivankovic-Elez va rebre en privat, a casa seva, l’aparició anual de la Mare de Déu. (El 7 de maig de 1985 la Mare de Déu li va donar a conèixer el 10è secret i li va dir que a partir d’aquell moment se li apareixeria un cop a l’any, el 25 de juny). Aquest any, la Mare de Déu li va parlar del primer secret. Després li va dir: “Estimats fills, rebeu la meva benedicció maternal” http://www.medjugorje.net

3 – Detestava el seu pare. Ens situem a Alemanya, als anys 70. Als 17 anys, la Mònica perd la seva mare a qui tant s’estimava. Té dos germanets, una germaneta i un pare, arquitecte, protestant no practicant. Viuen prop de Bonn. La Mònica detesta el seu pare. El troba fred, rígid i impenetrable perquè no es relaciona amb els seus fills. Com que només podia portar-lo al cor, deixa la casa paterna als 17 anys amb el pretext de prosseguir els seus estudis. Als 20 anys té una profunda experiència de Déu a la seva habitació. Dintre seu sorgeix un gran amor per Jesús. Pels seus germans protestants amb qui es tracta, comprèn que estimar el seu pare i perdonar-lo forma part dels manaments de Déu (“Honraràs el teu pare i la teva mare”). Decideix llavors realitzar algunes temptatives i proposa al seu pare de passar unes vacances tots dos sols a Suïssa. Entre aquestes muntanyes magnífiques, descobreix el cor profund del seu pare i comença a estimar-lo. Comprèn també el seu patiment a causa d’una infància molt dura. Ella treballa sobre els punts positius d’aquesta relació, defugint els aspectes conflictius. Descobreix els seus propis punts fluixos (en comú amb el seu pare!) Li demana perdó. Prega i descobreix, a poc a poc, en el seu pare un nen capaç de meravellar-s’hi.

Llavors té lloc un esdeveniment providencial. El seu pare tenia uns amics que, com ell, s’havien escapat d’Alemanya Oriental abans del tancament del mur de Berlín. Quan el seu pare es troba amb ells, en un altre context, és una altra persona: vulnerable, obert, veritablement ell mateix.

La Mònica descobreix llavors tot el que el seu pare ha patit, i com ha hagut d’endurir-se per sobreviure a l’exili. Comprèn també com els fills poden rebutjar massa aviat els seus pares i fer que aquests es tornin de pedra. El cor de la Mònica s’obre a aquest pare desconegut i s’inicia finalment un diàleg entre ells.

Als 26 anys aconsegueix una feina com a infermera en un centre per a gent gran. Moltes vegades es troba sola de servei a la nit. Cada quinze dies visita al seu pare perquè s’inquieta a causa de la seva solitud. Als seus 77 anys, ell gaudeix de bona salut i res fa presagiar cap mena de problema. Ingressa a l’hospital per 24 hores per un tema benigne. Durant aquella nit, la Mònica té guàrdia nocturna al seu lloc de treball i de sobte un sentiment molt fort l’embarga. Sap que ha d’anar immediatament al costat del seu pare. A la matinada emprèn el viatge i condueix dues hores sense aturar-se, a tota velocitat, malgrat la boira. Un combat comença dintre seu: “Estic malament del cap, conduint a aquesta hora! Hauria pogut anar a veure el pare més tard, per què hi he d’anar ara”?!

Però la intuïció és massa forta. Té el pressentiment que aquesta trobada amb el seu pare serà molt important i prega. Arriba a Bonn i en comptes de dirigir-se a l’hospital, se sent moguda a anar primer a casa del seu pare, sense saber-ne el per què. La casa és buida. La Mònica es dirigeixcap a un armari, obre un calaix i hi troba un document que no coneix. L’agafa i se’n va ràpidament cap a l’hospital on es troba el seu pare en excel·lents condicions. Obren junts el document: era el diari del seu pare. Llegeixen el relat d’una escalada que havia fet amb amics durant la seva joventut a la segona guerra mundial. Aquell dia, al cim de la muntanya, el seu pare i els seus amics estaven meravellats davant la creació, era com si haguessin vist la glòria de Déu. El relat era veritablement commovedor. La Mònica i el seu pare no poden contenir les llàgrimes. Per a la Mònica, és com un tros de Cel que s’obre de sobte. En aquesta visita que dura 3 hores, la relació pare / filla adquireix una gran profunditat. És un veritable intercanvi de cor a cor.

La Mònica li pregunta llavors si vol lliurar la seva vida al Senyor. El pare accepta i per primera vegada preguen junts! Com que el pare no sap pregar, li demana que vagi dient les pregàries, així les pot anar repetint. La Mònica fa una oració espontània, simple, tal com l’Esperit Sant li va inspirant. Una gran comunió sorgeix intensament durant aquesta pregària. La Mònica aprofita per dir-li quant se l’estima i l’agraïda que n’està. És una mica com una declaració d’amor, sòbria però sincera. Li demana perdó per tot el que l’hagi pogut ferir respecte a la seva relació amb ell. Moments després, torna el company d’habitació del seu pare. Llavors s’acomiada de la seva filla i l’acompanya fins a la porta. Li fa un signe d’adéu amb la mà mentre s’allunya, mentre la Mònica observa el seu pare com envoltat d’una llum. Amb una gran alegria dintre seu, torna a la seva feina. Tres dies després, rep una trucada del seu germà: el seu pare s’acabava de morir, en pau.

La Mònica és catòlica. El seu itinerari de perdó és estimulant! De fet, de vegades ens sentim incapaços de perdonar algú que ens ha fet mal. Però Déu té sempre per a cada un de nosaltres un camí de misericòrdia i de pau. Només el trobarem de genolls, en una pregària perseverant. Aquesta reconciliació entre la Mònica i el seu pare és preciosa, però encara és més bonica la manera com ha escoltat l’Esperit Sant i s’ha deixat guiar per Ell, sense tenir en compte el sentiment de rebuig que experimentava. Ens guiem massa pels nostres sentiments, en parlem massa. Jutgem massa, maquinem i fem el mal. Donem voltes a històries tristes. Feliç qui escolta la remor de Déu en el seu cor i hi deixa sorgir la magnífica flor del perdó, enmig de sòrdides deixalles, les quals oblidarem, però la flor i els seus fruits quedaran. Perquè provenen de Déu!

4 – La nit del 30è aniversari, una gentada impossible de comptar es trobava al Podbrdo per presenciar l’aparició de les onze de la nit a l’Ivan. La Mare de Déu es va aparèixer molt i molt feliç envoltada per tres àngels. L’Ivan va expressar la seva emoció: “Avui fa 30 anys que la Mare de Déu està amb mi”. Aquell dia (el 24 de juny de 1981) va ser realment excepcional per a mi, i des d’aquell dia estic a la seva escola, una escola de pau, d’amor, de pregària …” Aquesta nit, només d’arribar, la Mare de Déu ens ha saludat a tots amb la seva salutació maternal: “Lloat sigui Jesucrist, estimats fills”, i després ha dit: “Estimats fills, avui també em complau estar amb vosaltres. Avui us convido de nou per a què accepteu els meus missatges i els sapigueu viure. Que els meus missatges es tornin vida! Incorporeu-los a les vostres vides. Que siguin aliment per al viatge de les vostres vides. Sapigueu, estimats fills, que estic amb vosaltres quan les coses es compliquen. Us animo i us consolo, també intercedeixo per vosaltres davant el meu Fill. Per això, estimats fills, persevereu en l’oració i no tingueu por! Seguiu-me sense por. Gràcies, estimats fills per haver-me acceptat una vegada més i per acceptar viure els meus missatges.

5 – Si no rebeu el butlletí de Medjugorje, escriviu a boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org. Podeu veure els missatges de la Verge i els seus comentaris i els butlletins anteriors a www.mensajerosdelareinadelapaz.org

6 – Un pelegrí va preguntar al pare Svetozar (franciscà de Medjugorje):

“Què li diria a un home que resa cada dia i que desitja que la seva família pregui, però la seva família es nega a pregar amb ell?” El sacerdot li va preguntar: “és vostè aquest home?”, “Sí”, li va respondre. Llavors el capellà li va dir: “Vostè està en el camí de la santedat!”

La Gospa ha donat moltes vegades aquest missatge a la muntanya. “Avui més que mai, Satanàs vol destruir les vostres famílies. Per això, estimats fills, pregueu en família i pregueu per la família! “Aquest missatge és vital!

Molts pelegrins comencen a viure-ho al seu retorn de Medjugorje. Però alguns ensopeguen amb dificultats i de vegades perden la pau quan alguns membres de la seva família es neguen a pregar amb ells. Sobretot, no perdeu la pau! La pau del nostre cor no ha de dependre de l’actitud dels altres (en aquest cas, correríem el risc de no posseir-la mai!), Sinó que depèn de Déu. Ell és qui dóna la veritable pau en la pregària. Déu està sempre disposat a acollir-nos i a beneir-nos. El nostre testimoni de pau indestructible, enmig de les onades, donarà el seu fruit.

Vaig aprendre una cosa preciosa aquí, per part dels vidents: la Gospa només ens demana que visquem els seus missatges, que fem la nostra part (pregar cada dia a casa) i que ella farà la seva part! A partir del moment en què fem la nostra part, podem romandre en pau, la resta no ens pertany. Jesús i Maria s’ocupen personalment d’això, el farcell seria massa pesat per a nosaltres. Però la nostra total confiança en ells és essencial. Ella s’afanyarà a què hi hagi l’impacte de la gràcia per a la família!

El temps de vacances és propici per a les trobades de pregària i per als miracles de conversió que se n’obté. La Mare de Déu ens ajudarà a aprofitar aquest temps de gràcia! Estimada Gospa, dóna’ns la intel·ligència de l’amor! Fes-nos reconèixer els moments favorables per atraure la benedicció divina sobre les nostres famílies!

Sor Emmanuel

PS 1 – “Medjugorje 30”. El DVD del 30è aniversari (en 5 llengües) realitzat per la parròquia. Amb entrevistes recents als 6 vidents. Molt interessant. Disponible a la botiga dels franciscans. Demaneu als vostres amics pelegrins que us el portin (17€)

PS 2 – El YouCat. Per a les JMJ de Madrid, un llibre clau! A totes les motxilles del pelegrí hi anirà un regal especial que el Papa ha volgut per als joves: el YouCat. És l’abreviació de Youth Catechism, és a dir, un catecisme especialment dirigit als joves, una explicació contemporània de la fe catòlica. Pares, educadors, aquí teniu el regal que heu de comprar per als vostres joves, els quals es plantegen nombroses preguntes sobre la fe, l’Església, l’eternitat, l’amor, la sexualitat … Benet XVI hi ha fet un bonic pròleg. “Heu de conèixer la fe com un músic el seu instrument!”, va escriure.

PS 3. – Celebracions de Medjugorje en directe http://www.medjugorje.hr/es/multimedia/tvweb/

PS 4 – Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) o (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Et: (+56) 41 265 1332 begin of the skype highlighting (+56) 41 265 1332 end of the skype highlighting, fax (+56) 41 265 1127.

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+34) 676 05 95 94 begin of the skype highlighting (+34) 676 05 95 94 end of the skype highlighting

Estats Units: www.fcpeace.com (anar a Botiga – Medjugorje)

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Et (+52) 33 31 223 223 begin of the skype highlighting (+52) 33 31 223 223 end of the skype highlighting

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Et (+51) 1448 1789 begin of the skype highlighting (+51) 1448 1789 end of the skype highlighting

https://www.virgendemedjugorje.org/img/soremmanuel.jpg

Sor Emmanuel