15 de novembre de 2013: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de novembre de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava rodejada d’una gran quantitat de pelegrins que eren a Medjugorje per celebrar la festa de Tots Sants. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, de nou us convido maternalment a estimar, a pregar sense parar pel do de l’amor; a estimar el Pare Celestial sobre totes les coses. Quan l’estimareu a Ell, us estimareu a vosaltres mateixos i els vostres germans. Això no es pot separar. El Pare Celestial està en cada persona, estima cada persona i l’anomena a cada una pel seu nom. Fills meus, per això, a través de la pregària, escolteu la voluntat del Pare Celestial, parleu amb Ell, establiu una relació personal amb el Pare, que farà encara més profunda la relació entre vosaltres, la comunitat dels meus fills, dels meus apòstols. Com a Mare desitjo que, per mitjà de l’amor envers el Pare Celestial, us poseu per sobre de les vanitats terrenals i ajudeu els altres perquè a poc a poc coneguin i s’apropin al Pare Celestial. Fills meus, pregueu, pregueu, pregueu pel do de l’amor, perquè l’amor és el Meu Fill. Pregueu pels vostres pastors, perquè tinguin sempre amor per vosaltres, com l’ha tingut i l’ha mostrat el Meu Fill donant la Seva Vida per la vostra salvació. Moltes gràcies!”

2 – Entre els pelegrins francesos que van arribar per la festa de Tots Sants, ens va visitar el P. Yannik Bonnet, de 80 anys, de la diòcesi de Puy en Velay, anys enrere era enginyer químic, vidu, i ordenat sacerdot el 1999. El seu testimoni ha fet renéixer l’esperança a molts cors. L’abril de 1973, un any abans de la mort del president francès Georges Pompidou (el que va vetar la llei sobre l’avortament, més tard promulgada per Giscard d’Estaing), Yannik va anar a veure la Marthe Robin, la gran mística francesa actualment en procés de beatificació. En aquells temps ell era pare d’una família nombrosa i estava preocupat pel futur dels seus 7 fills.

En el seu últim missatge del dia 2, la Sma. Mare de Déu ens parla del Pare Celestial. La Marthe gaudia d’un profund coneixement del pla de Déu per als pares de la Terra. En aquella època acabava de néixer la 7ª filla d’en Yannik. Per circumstàncies providencials ell va poder dialogar amb la Marthe durant 55 minuts. Comparteixo a continuació alguns punts d’aquella conversa que segueixen sent de molta actualitat.

“Marthe, li preguntà en Yannik, ¿creu que és profitós que els cristians es comprometin a fer política?” (Joan Pau II encara no ho havia explicat amb claredat.)

La Marthe li respongué:

“I tant! Però en el seu cas, no abans de 10 anys!”

“Per què?” li preguntà en Yannik

“Perquè la seva filla acaba de néixer i ella necessita que el seu pare l’estructuri durant 10 anys”

I el P. Yannik afegí: “la Marthe s’esplaià sobre l’educació i el rol patern, que era justament el motiu pel qual l’havia anat a visitar. Amb una gran claredat va parlar sobre la importància del paper del pare que prepara el nen per a la seva autonomia i que l’estructura, mentre que la mare li dóna tot l’amor per estimar la vida. Els nens que no han estat estimats per les seves mares tenen freqüentment grans temptacions suïcides”.

“A dia d’avui els joves no estan estructurats i no poden fer front a les adversitats. Alguns companys meus del seminari de Roma que ja han abandonat el ministeri perquè no han pogut aguantar, eren molt afectius però no estaven estructurats. En els nostres seminaris tenim bons professors però els falta el sentit de la paternitat, i això repercuteix en els joves seminaristes”.

A Medjugorje la Sma. Mare de Déu ens indica el camí del guariment: “Fills meus, escolteu per mitjà de la pregària la voluntat del Pare Celestial. Parleu amb Ell. Establiu una relació personal amb el Pare, que farà encara més profunda la relació entre vosaltres, la comunitat dels meus fills, dels meus apòstols. Desitjo com a Mare que a través de l’amor cap al Pare Celestial us poseu per sobre de les vanitats terrenals i ajudeu els altres a apropar-se a Ell”.

El P. Yannik també ens va compartir el seu diàleg amb la Marthe on ella profetitzà sobre França:

“Marthe, vinc a veure-la perquè la meva setena filla va néixer fa sis mesos i em preocupa moltíssim l’estat del món actual en el qual haig d’educar els meus set fills. Veig que tot s’ensorra i m’angoixa molt pensar que hauré d’educar-los en la situació del món actual”.

“La Marthe em contestà de seguida, amb la seva veueta tan particular”. ‘Però això no és res en comparació amb el que vindrà! No es pot ni imaginar com de gran serà la caiguda!’ Efectivament, ni m’ho imaginava. Ella afegí de seguida: ‘Però ja veurà, la renovació serà extraordinària! Serà com una pilota quan rebota’. Però de seguida corregí: ‘No, rebotarà molt més alt i moltíssim més ràpid que una pilota!’ Continuà parlant-me sobre aquella renovació que produiria moltes conversions i vocacions. Va descriure una França en ple rejoveniment espiritual i també vam parlar sobre el món. El que em sorprenia molt és que pogués parlar de geopolítica amb total desimboltura com si fos el president dels Estats Units. Va ser realment extraordinari!”

“Aprecio molt tots els consells que em va donar aquell dia. Em foren d’una gran utilitat com a laic i més encara com a sacerdot. Crec que ella sabia que un dia jo seria sacerdot. Per exemple, ella em va dir: ‘No es creï problemes! Sigui on sigui, allà on el reclamin, faci el que vostè sap fer, no es compliqui l’existència. Hi ha coses en les quals vostè té molt de talent, d’altres on no en té. Faci allò que pot fer bé; d’aquesta manera no farà tonteries’. Em donava aquest tipus de consells, d’un gran sentit comú. Va ser una trobada extraordinària, com si ens coneguéssim de tota la vida, quan en realitat ens acabàvem de conèixer”.

Gràcies pare Yannik! Tan de bo les seves paraules ens infonguin ànims a tots, i no només als francesos, en aquesta època de tants patiments a tot el món! Que ens impulsin a apressar per mitjà de les nostres pregàries “el rebot de la pilota”, quan els enterradors dels valors cristians siguin o bé il·luminats, o bé ja no causin més mal.

3 – El P .Kevin Scallon, lazarista, que acompanya amb freqüència Sor Briege McKenna en les seves missions, dirigeix meravellosos recessos per a sacerdots a Irlanda i al món sencer. Durant la seva última estada entre nosaltres ens va narrar un fet dolorós: un sacerdot li confià que, amb motiu d’una crisi interior originada per una sobrecàrrega de feina, havia abandonat el sacerdoci:

“Vaig anar a veure el Provincial de la meva congregació per queixar-me. Estava enfonsat de tanta feina i ja no podia més. Li vaig dir que estava pensant en deixar el sacerdoci. I llavors, sense ni tan sols intentar parlar amb mi, ni escoltar-me un minut o intentar ajudar-me, el meu superior em va dir que ho disposaria tot ben ràpid per la meva reducció a l’estat laïcal. En canvi, si m’hagués dedicat una mica de temps, si m’hagués escoltat i hagués considerat la meva situació, estic segur que a dia d’avui continuaria exercint el meu sacerdoci. Ho sé. Continuaria sent un sacerdot!” Quina confidència més dolorosa! I per altra banda no és poc habitual! Oh Senyor, dóna’ns bons pares de família, bons sacerdots i bons bisbes, pares a imatge del Pare Celestial!

Estimada Gospa, gràcies per haver-nos “reclutat” per apressar i viure la renovació de l’Església. Enmig de tantes contradiccions, proves i perills, quina felicitat poder prendre la teva mà de Mare i caminar amb tu amb total seguretat!

Sor Emmanuel +

PS 1. Recentment la conferència episcopal dels Estats Units ha publicat un memoràndum sobre la missió del vident Ivan que difon els missatges de Medjugorje. Aquesta nota declara que no els és permès als clergues ni als fidels participar de les trobades amb l’Ivan organitzades als Estats Units, que deixarien presumir la credibilitat de les aparicions. Aquesta restricció és seriosa. Els nostres amics americans seran beneïts si l’obeeixen. Romanguem en pau! Continuem pregant i dejunant en absoluta confiança que la Mare de Déu durà a terme el seu pla. Els resultats de la comissió sobre Medjugorje estan a mans del papa Francesc. Mentrestant, les peregrinacions privades estan autoritzades, així com disposar de sacerdots que actuïn com acompanyants espirituals per escoltar confessions i impedir que els fidels es desviïn de la fe o de les ensenyances del Magisteri de l’Església.

PS 2. Wayne Weible, periodista luterà convertit al catolicisme arran de les aparicions de Medjugorje, visitarà Argentina del 23 de novembre al 2 de desembre, donarà conferències a Buenos Aires, Carmen de Areco, Trelew, etc. … Al final de la seva estada se sortejarà una nit a Dubrovnik i 7 dies a Medjugorje més el vol Roma/Dubrovnik/Split/Roma (no inclou el vol internacional). Per a més informació consulteu www.peregrinosenlafe.com.ar

PS 3. Blog del P. Bonnet .https://www.saintjosephduweb.com/bonnetblog/ (en francès)

PS 4 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Pensem en obsequiar els nostres amics amb bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com – Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy Mòbil: 098.308.307

PS 6. Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes, us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: gospa.fr@gmail.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: djeca.medjugorja@gmail.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: teresamedj@gmail.com

holandès: gclaes@scarlet.be (nou)