15 de març de 2013, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de març de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Gospa a la Creu Blava. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, de nou us convido maternalment: no enduriu el cor! No tanqueu els ulls davant de les advertències que per amor el Pare Celestial us envia. L’estimeu sobre totes les coses? Us penediu perquè sovint oblideu que el Pare Celestial, pel seu gran amor, ha enviat el seu Fill per redimir-vos amb la creu? Us penediu perquè encara no acolliu el missatge? Fills meus, no oposeu resistència a l’amor del meu Fill. No oposeu resistència a l’esperança i a la pau. Amb la vostra pregària i el vostre dejuni, el meu Fill amb la seva creu dissiparà la tenebra que us vol encerclar i sotmetre. Ell us donarà força per a una vida nova. En viure-la segons el meu Fill, sereu benedicció i esperança per a tots els pecadors que vaguen en la tenebra del pecat. Fills meus, vetlleu! Jo, com a Mare, vetllo amb vosaltres. Prego i vetllo d’una manera especial per aquells que el meu Fill ha cridat a ser per a vosaltres portadors de llum i portadors d’esperança: pels vostres pastors. Us en dono les gràcies!”

2 – L’Ivan a Argentina. Després de l’anul·lació de la seva visita a Uruguai, l’Ivan va poder donar el seu testimoni a Buenos Aires, perquè abans de la seva marxa cap a Roma, el Cardenal Jorge Mario Bergoglio (el nostre estimat Papa!) havia autoritzat aquestes trobades de pregària. Durant l’aparició del 4 de març, l’Ivan va comentar que la Mare de Déu va pregar en arameu, la seva llengua materna, per cadascun dels sacerdots presents i va donar el missatge següent:

Estimats fills, avui us convido a obrir-vos a la pregària. Viviu en un temps en què Déu us dóna grans gràcies i no les sabeu aprofitar. Us preocupeu per tot menys per la vostra ànima i la vostra vida espiritual. Desperteu d’aquest món cansat, del somni de la vostra ànima i digueu a Déu amb totes les vostres forces: SÍ. Decidiu-vos per la santedat i la conversió. Estimats fills, jo estic amb vosaltres i us crido amb tota l’ànima a la perfecció, a la santedat de les vostres ànimes i de tot allò que feu. Gràcies a vosaltres, que avui heu respost a la meva crida.”

3 – Quina alegria, el nostre Papa Francesc! La nit del 13 de març (aniversari del naixement de la Marthe Robin), érem davant la pantalla del nostre ordinador, pendents de l’obertura de les cortines. Després varem veure un desconegut (excepte pels argentins) de qui quasi cap periodista no n’havia parlat, un cardenal que l’Esperit Sant secretament s’havia reservat, ben al gust de la Santíssima Mare de Déu: humil, decidit, ferm en la fe de l’Església, combatent per la veritat de l’Evangeli enfront d’un govern opositor, en definitiva un cardenal amic de la senzillesa i ple de caritat envers tothom. Mentre els periodistes tracten de posar-se al dia, els mitjans d’informació cristians brinden comentaris molt bons sobre la seva persona i la seva obra. No és necessari que aquí ens estenguem afegint més detalls sobre el nostre Papa. Només us oferim alguns punts que es refereixen específicament a Medjugorje i que ens permeten donar gràcies a Déu!

– Des de fa temps l’arquebisbe de Buenos Aires seguia de prop els esdeveniments de Medjugorje.

– Va ser ell qui va acollir el pare Jozo Zovko en la seva visita de missió a Argentina.

– També va acollir el pare Danko l’any passat, quan va anar en missió a Argentina. (El pare Danko és un franciscà de la parròquia de Medjugorje, ben conegut pels pelegrins).

– Una de les seves primeres iniciatives, al dia següent de la seva elecció, va ser anar a consagrar a la Mare de Déu el seu ministeri papal. Va anar a la Basílica Santa Maria Major a les 8 del matí, li portà un ram de flors a la Mare de Déu i pregà en silenci davant la seva icona. La Gospa,, no ha demanat a Medjugorje que iniciem sempre la nostra feina amb una pregària i que l’acabem amb una acció de gràcies?

– Des de fa tres anys, el seu confessor era un franciscà d’Hercegovina, el P. Ostojić. Anteriorment, durant 30 anys, va tenir com a confessor al P. Nicolás Mihaljević (ja mort), també croata i jesuïta com ell.

– Tots els meus amics de Buenos Aires que el coneixen estan molt feliços amb aquesta elecció, perquè sempre ha adoptat posicions justes a favor de Crist, amb una gran valentia, sense temor als atacs contraris. Ha sofert per Crist.

– Finalment, serà ell qui tindrà coneixement de les conclusions de la Comissió vaticana sobre Medjugorje, quan el papa emèrit Benet XVI li entregui el plec que, sabem, és positiu. Preguem perquè el seu contingut sigui publicat sense més retard.

4 –En un poble perdut de la Xina… Dos missioners jesuïtes austríacs, el pare Gotsch i el germà Gervasi, visqueren a la Xina una experiència única. Gervasi, que havia acompanyat el Professor Filchner a través del Tibet i l’Índia, ens va explicar el següent fet que va passar el 1976:

Un dia, a la Xina meridional, estava acompanyant el P. Gotsch que havia anat a assistir un moribund a Kaotai per administrar-li els últims sagraments. Muntats a cavall, travessaren 200 km per camins muntanyosos i turons i al cap de tres dies arribaren a la casa d’aquell home. Massa tard, perquè ja havia mort. Després d’haver-lo enterrant religiosament prengueren el camí de tornada. A mig camí es trobaren amb un jove que semblava que els estava esperant a un costat de la carretera i els demanà que el seguissin fins a casa de la seva mare que estava malalta. Acompanyaren el jove fins a un poble que estava a uns 15 km d’allà. En un habitació extremadament precària, una dona estava agonitzant. Quan va veure el sacerdot li va preguntar:

– Estranger, em contestaràs la veritat a les preguntes que et faci?

– És clar que sí, mare.

– Existeix un Déu en el qual hi ha tres persones? Existeix una altra vida, un lloc de felicitat per als bons i un lloc de terror per als dolents? És veritat que Déu va venir a aquesta terra per morir pels homes i obrir-los el lloc de la felicitat? Estranger, és veritat tot això?

Molt estranyat, el sacerdot li respongué: SÍ. Però de qui havia pogut aprendre tot allò aquella dona?

La dona va continuar:

– Portes aigua amb tu, doncs renta’m (bateja’m) perquè pugui anar a aquell lloc de felicitat!

Com sabia que el sacerdot portava aigua per als bateigs? La seva actitud decidida era una mica infantil i alhora convincent. El sacerdot li explicà breument la litúrgia i el sentit del sagrament i després la batejà.

La dona malalta, desbordant d’alegria, també li va dir:

– També portes el pa. Aquest és un pa especial perquè Déu és a dins. Dóna’m d’aquest pa!

El pare va treure del seu sarró l’hòstia consagrada que portava. La malalta sabia que ell tenia “El Pa”! El sacerdot li explicà el sentit del sagrament de l’Eucaristia i li donà la comunió. Li administrà també els últims sagraments (la confessió dels pecats i la unció dels malalts). Després li va dir:

– Fins ara has estat tu qui feia les preguntes. Ara em toca a mi: Qui t’ha ensenyat les veritats de la fe? Has conegut creients catòlics o evangelistes?

– No, estranger.

– Llavors, has llegit llibres cristians?

– No sé llegir, estranger, ni tan sols sabia que existien llibres d’aquest tipus.

– Llavors, d’on i de qui has rebut la notícia de la fe?

– Sempre he pensat que havia de ser així i des de fa 10 anys que visc així. També he instruït així els meus fills i pots rentar-los a tots (batejar-los).

– Però sabies que avui passaríem per aquí?

– I tant! He vist un home en somnis. Va ser ell qui em va dir que enviés el meu fill a la carretera per avisar els dos estrangers que passarien per allà. Em va dir que em “rentaríeu” per poder anar al lloc de la felicitat després de la mort.

Els missioners estaven profundament commoguts. L’actitud de la dona davant la mort era tan tranquil·la que no deixava dubtes. Abans de marxar, els missioners li regalaren una estampa de sant Josep, patró dels moribunds. Plena de felicitat, exclamà:

– Però si jo el conec, a aquest! M’ha vingut a veure moltes vegades. És ell qui em va dir que enviés el meu fill a la carretera per venir-vos a buscar!

Havia tingut un somni, o sant Josep veritablement l’havia anat a visitar en persona? Ella no ho sabia. D’altra banda, tampoc calia saber-ho. El fet realment important era que sant Josep havia instruït la malalta. Els missioners s’assabentaren que la malalta morí aquella nit. (De la revista alemanya “Weite Welt” núm. 1, gener 1976)

El 19 de març festejarem la solemnitat de sant Josep. No ens oblidem d’honorar-lo degudament i de fer-li moltes peticions, sobre tot per aquells que encara no coneixen l’amor de Déu. Sempre ens sorprendrà amb la seva immensa bondat!

Estimada Gospa, Mare de l’Església, ens has fet un regal magnífic donant-nos el Papa Francesc! Amb tu i amb tots els escollits que són al Cel, volem implorar-te la seva protecció i vetllar com sentinelles al seu voltant, en aquest temps crucial per a l’Església del teu Fill.

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

PS 1 El 8 d’abril proper, Festa de l’Anunciació (traslladada a aquest dia per ser el 25 de març Dilluns Sant) el Papa Francesc tenia a la seva agenda la celebració de la missa del vespre a la Catedral de Buenos Aires, seguit del res del Rosari per la Vida. Segurament ara ens acompanyarà amb el pensament i ens beneirà des de Roma en aquesta 10ª trobada anual de pregària en defensa del nen que encara no ha nascut. Amb ocasió de la seva visita a Buenos Aires, l’Ivan va dir que la Gospa plorava llàgrimes de sang pels seus fills avortats. Tan de bo que la nostra estimada Mare rebi aquell dia el consol de veure molts dels seus fills reunits a les seves respectives parròquies o en grups de pregària intercedint pels seus germanets en risc, en defensa de la vida.

PS 2 A Espanya, un total de 460 associacions Provida, agrupades sota la Plataforma Sí a la Vida, han convocat concentracions pel proper 6 d’abril a totes les províncies espanyoles per “donar veu als que no tenen veu i mostrar la bellesa de cada vida humana”, amb motiu de la propera celebració del ‘Dia Internacional de la Vida, el 25 de març, segons ha explicat el coordinador de la plataforma, Rafael Lozano.

PS 3 – A Medjugorje, una estimada amiga de Sor Emmanuel, Benedetta Foà de Milà, diplomada en psicologia clínica, donarà un primer seminari de guarició per a les dones que han viscut un avortament, de l’1 al 5 de setembre. El pare Danko, franciscà de la Parròquia, va beneir aquesta iniciativa. Per a més informació: www.benedettafoa.it o escriure a info@benedettafoa.it.

PS 4 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 5 – Com cada any, el Festival de Joves de Medjugorje serà del 30 de juliol al 6 d’agost. Per a més informació contacteu: https://www.medjugorjeyouthfestival.ba/

PS 6 –  En aquest enllaç podreu gaudir d’un minut d’alegria juntament amb el nostre Papa https://youtu.be/GWJmpRGwxfU

PS 8 Pensem a obsequiar els nostres amics amb bon material de lectura. Contacte per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:
Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11)  ó (011) 4431-7847
Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127
Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94
Estats Units: info@fcpeace.com – Te (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com
Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223
Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 9 Per a rebre aquest butlletí per e-mail aproximadament el 15 de cada mes, us podeu  inscriure en les adreces següents:
castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org
francès: contact@edm.eu.com
anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com
italià: info@vocepiu.it
croata: rsilic@yahoo.com
portuguès: medjugorjeport@yahoo.com
xinès: delai.teresa@gmail.com
El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.