15 de juliol de 2013, estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de juliol de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició de la Mare de Déu rodejada d’una gran multitud de pelegrins. Després de l’aparició, ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, amb amor matern us demano: lliureu-me els vostres cors per poder-los oferir al meu Fill i alliberar-los, alliberar-los de tot aquell mal que, cada vegada més, us empresona i us allunya de l’únic bé, del meu Fill, alliberar-los de tot el que us porta pel camí equivocat i us treu la pau. Desitjo conduir-vos a la llibertat promesa pel meu Fill, perquè vull que aquí es compleixi plenament la voluntat de Déu; i per mitjà de la reconciliació amb el Pare Celestial, a través del dejuni i de la pregària, naixeran apòstols de l’amor de Déu, apòstols que, lliurement i amb amor, difondran l’amor de Déu als meus fills, apòstols que difondran l’amor de la confiança en el Pare Celestial i obriran les portes del Paradís. Estimats fills, doneu als vostres pastors l’alegria de l’amor i el vostre suport, tal com el meu Fill els ha demanat que us els donin a vosaltres. Us en dono les gràcies!”.

2 – Acabo de tornar de Lourdes on la meva Comunitat ha festejat els 40 anys de fundació. Les celebracions han estat magnifiques i el fet de viure-les junts en aquell lloc tan beneït ha incrementat la gràcia compartida. Érem més de 2.000 participants, membres de les Benaurances i amics inclosos. Un noi em va preguntar: “Com és que véns a Lourdes si vius a Medjugorje?” Quina pregunta! comparteixo la resposta que li vaig donar, on expresso realitats que m’afecten de forma molt personal:

a) Primer, i sobretot, perquè estimo la meva Comunitat que m’ha convidat. Complir 40 anys de fundació és un aniversari per celebrar (i deixar-se inundar de gràcies!). Amb això ja n’hi havia prou com per fer-me venir des de la meva llunyana Hercegovina!

b) Perquè la meva Comunitat m’ha convidat a intervenir tant en la gran assemblea com en les trobades amb joves i adolescents. Per tant, com no havia de venir? La idea de transmetre un missatge positiu a la meva estimada França em motivava molt, especialment en aquesta època en que els nostres governants tenen la intenció d’eliminar Déu de les àrees més vitals del país. Pobrets! Intentar treure’s de sobre a Déu mai ha donat cap resultat; s’haurien d’informar!

c) Perquè una història de fa molt de temps m’uneix a Lourdes. Als estius acostumàvem a anar en família a la platja, a prop de St. Jean de Luz a l’Atlàntic. I cada any el meu pare ens portava un dia a Lourdes a pregar i a banyar-nos a les piscines. Com el beneeixo per aquesta tradició que ens va saber inculcar durant tots aqueslls anys! Considerant totes les circumstàncies difícils que ha viscut la meva família, aquest ancoratge al Cor de Maria ens ha salvat del mal i ens ha unit de forma molt entranyable. Com que molts pelegrins em pregunten perquè m’estimo tant Lourdes, voldria compartir amb tots vosaltres una experiència personal molt bonica. Quan, amb 28 anys, Jesús em va cridar a pertànyer-li totalment (però no en un convent) el juny de 1976, vaig descobrir la Comunitat naixent del Lleó de Judà i em vaig sentir totalment identificada amb ella perquè el que es vivia allà corresponia a les meves aspiracions (Lleó de Judà és el primer nom de la Comunitat que el 1992 es va convertir en “Les Benaurances”.

Malgrat tot, necessitava rebre algun signe realment concret del Cel abans de prendre una decisió. Quan vaig acabar la meva breu estada com a visitant de la Comunitat del Lleó de Judà havia d’anar a Lourdes per participar a la gran assemblea de Pentecosta organitzada pel grup de pregària d’Emmanuel, de la qual formava part a Paris des de la meva conversió. Havia preparat aquesta Pentecosta amb una novena a l’Esperit Sant i li vaig demanar que m’il·luminés quant al lloc escollit per Jesús on jo havia de viure. Acabada d’arribar a Lourdes, vaig anar a la Gruta on Maria s’aparegué el 1858 i em vaig agenollar en el mateix lloc on ho va fer la Bernardeta (el lloc està marcat al terra). Ansiosa, vaig resar a la Mare de Déu, agraint-li de poder ser allà i explicant-li la meva situació. Després d’estar pregant una bona estona amb el nas a terra i l’espatlla adolorida, em vaig aixecar. I llavors va ser quan ho vaig comprendre!

Maria no em va respondre amb paraules i menys encara amb una visió (no ho fa així, amb mi). Va actuar en el meu cor sense que jo en fos conscient! De forma invisible inclinà el meu cor cap a la voluntat de Déu. Tant era així que quan em vaig aixecar, la meva pregunta ja s’havia esvaït. Estava immersa en una gran pau. Era com si ja hagués saltat a l’altra banda, com si ja formés part del Lléo de Judà. Misteriosament Ella m’havia atorgat aquesta permanència; era clar i molt evident. Aquesta és la seva forma d’actuar, humil i oculta, però…que profunda i eficaç! Immersa en una gran joia, li ho vaig agrair, però em faltava l’aval del fundador d’Emmanuel, en Pierre Goursat, que també era a Lourdes (PS1). Com que ell ja m’havia encomanat algunes responsabilitats a Paris, m’hagués pogut dir: “ No, de cap manera, tu et quedes amb nosaltres!” Però aquell home de Déu tan inspirat, em va respondre amb molta pau: “Sí, aquesta Comunitat és perfeta per a tu, endavant! També necessitava l’aval del fundador de Lleó de Judà, l’Ephraïm. Tot va anar sobre rodes i vaig poder ingressar a la Comunitat l’estiu del 1976, i encara hi sóc, gràcies a Déu.

Malgrat que la Mare de Déu no s’apareix des de fa temps, Lourdes és un lloc on Ella sempre hi habita, on ofereix el seu amor maternal i la seva poderosa acció per canviar els cors als seus fills. On Maria és present, ens pot transformar interiorment i a vegades curar-nos de les nostres malalties. Passa exactament el mateix a Fàtima o a Guadalupe: Ella hi és present, tan simple com això, i això és molt fort! Algun dia a Medjugorje també es deixarà d’aparèixer la Mare de Déu, tal i com Ella mateixa va dir. Però també va dir: “Els meus ulls i el meu Cor romandran aquí, encara que ja no m’aparegui” (missatge del 18-3-96 a la Mirjana).

3 – Visca l’àngel de la guarda! A Lourdes em volia anar a banyar a les piscines, per intercedir especialment per una persona que pateix molt (PS3). Un matí vaig tenir la gràcia de ser convidada per acompanyar un grup de nens i altres persones. Com que les piscines es troben en molt mal estat per culpa de les recents inundacions, algunes estan tancades i s’han de fer llargues cues per accedir-hi. Quan vaig passar pel costat de les piscines, vaig veure a l’altre costat de la barana una de les nostres germanes amb uns joves esperant el seu torn des de feia molta estona. M’era difícil acostar-me a ella perquè a Lourdes els vigilants són molt severs i l’entrada a les piscines està molt controlada. Però com que no hi ha res impossible per Déu i jo no volia renunciar a entrar, vaig recórrer al meu gran amic celestial, el meu àngel de la guarda, i li vaig dir: “ No puc banyar-me, tu ho saps, seria una gran decepció per a la persona per la qual vull intercedir, per tant tens feina a fer a la porta. Fes-me entrar; fes-ho com puguis; tu ets un àngel i pots fer-ho! Segueixo caminant al volant de la barana i de sobte passa una cosa que no em podia imaginar: els dos vigilants havien desaparegut de la porta! No podia perdre ni un segon. Aprofito l’avinentesa i travesso la porta i en un instant estava al costat de la meva germana. Vint minuts més tard ja era a l’aigua! Visca el meu àngel de la guarda! Si el fet de submergir-se en aquesta aigua contaminada i gelada és una veritable penitència, la gràcia que l’acompanya és sobre acollidora! Un se sent acollit en el mantell maternal de la Verge i fa que et fonguis en ell.

Si viatgeu a Lourdes, no deixeu d’anar a les piscines! És tan fort com assistir a una aparició.

4 – Una compra beneïda! Una pelegrina francesa em va venir a veure a Medjugorje i em va dir: “Germana, permeti’m que li expliqui com Jesús i Maria em van atrapar! Fa uns anys em passejava per una fira a l’aire lliure, al meu poble. Em vaig apropar a una paradeta que venien una mica de tot, vaig comprar una peça i la vaig pagar. Quan me n’anava, la venedora em diu: “Tingui!, emporti’s aquest casset de franc. Així tindré més espai. El tinc des de fa anys i no aconsegueixo deslliurar-me’n”. Era un casset de Medjugorje. El vaig escoltar i em va fer plorar del principi al final. Vaig escoltar-lo una cinquantena de vegades i vaig decidir informar-me sobre la fe cristiana que mai abans havia practicat. Així és com es va produir la meva conversió i em causa una gran alegria! (Vegeu PS3).

No sabem mai com s’ho manega la Mare de Déu per arribar fins els seus fills! Fa servir tots els mitjans. Com va anar a parar aquell casset a l’estand d’aquella venedora? Quin cor debia haver pregat i quines mans li debien haver donat?

L’estiu ens porta noves ocasions per fer el bé. Preguem per ser guiats en els gestos més insignificants de la nostra vida quotidiana i així poder sembrar de forma molt abundant! Perquè en el gran pla de salvació de la humanitat res és petit davant Déu! “ Estimats fills, us necessito”, ens repeteix contínuament la Mare de Déu, tot esperant la nostra resposta pacientment.

5 – Missió a Espanya. Sor Emmanuel tornarà a Espanya al setembre. Rebreu el programa detallat d’aquesta missió per correu els propers dies. Aquesta missió començarà a Madrid el 13 de setembre a la tarda. Des d’ara tinguem-la present en les nostres oracions i  intercedim per l’èxit de la seva missió.

Estimada Gospa, el teu cor de Mare és imaginatiu; tens la imaginació de l’amor! Inspira’ns, guia’ns, perquè volem ser les teves mans esteses cap al món que rebutja el teu Fill però que mor d’estar tan lluny d’Ell. Et confiem especialment els milers de joves que vindran aquí pel Festival de Joves. No te’ls perdis!

Sor Emmanuel
(Traduït del castellà)

PS 1 Pierre Goursat (va morir el 1991) ha estat declarat Servent de Déu, amb gran alegria de tots aquells qui l’han conegut i estimat. S’ha obert una investigació diocesana per a la seva beatificació. Si algú té algun testimoni sobre ell, pot col·laborar amb aquesta causa enviant-lo a fkohn@emmanuel.info

PS 2 Les piscines de Lourdes són grans banyeres plenes d’aigua que prové de la font miraculosa indicada per la Mare de Déu a santa Bernardeta. S’accedeix a les piscines per tres esglaons. Allà, dues persones et vesteixen amb una túnica molla que serveix per a tothom. S’ha de creuar la piscina i besar una imatge de la Mare de Déu que hi ha al fons, mentre es resa un Avemaria. Després et posen una túnica blava amb la qual vas al vestuari. Allà, et tornes a vestir sense eixugar-te perquè un dels miracles de Lourdes consisteix en que aquesta aigua s’eixuga sola, sense necessitat de cap tovallola. Milers de persones vénen a banyar-se cada any. Els miracles de sanació interior i física són tan nombrosos que s’ha perdut el compte, incloent-hi alliberacions d’esperits malignes.

PS 3 A l’Argentina tenim cassets disponibles per a qui vulgui fer una obra de bé (vegeu a baix on demanar-los). També tenim un DVD amb les missions de Sor Emmanuel.

PS 4 El Festival de  joves de Medjugorje serà de l’1 al 6 d’agost. Regaleu aquest viatge a algun jove, pot salvar la seva vida! Per a més informació: https://www.medjugorjeyouthfestival.ba/

PS 5 Una encomiable iniciativa post-avortament. La nostra amiga Benedetta Foà de Milà, diplomada en psicologia clínica, organitza un seminari de sanació de l’1 al 5 de setembre a Medjugorje per a dones que hagin viscut un avortament. El pare Danko, franciscà de la Parròquia, beneí aquesta iniciativa. Per a més informació entreu a www.benedettafoa.it o escriviu a info@benedettafoa.it

PS 6 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al següent enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 7 Obsequiem els nostres amics amb un bona lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847
Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127
Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com  Te (+ 34) 676 05 95 94
Estats Units: info@fcpeace.com – Te (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com
Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223
Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 8 Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes podeu inscriure-us a:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: contact@edm.eu.com
anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com
italià: info@vocepiu.it
croata: rsilic@yahoo.com
portuguès: medjugorjeport@yahoo.com
xinès: delai.teresa@gmail.com
El web www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.