15 de gener de 2012. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 de gener de 2012 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, rodejada d’una impressionant quantitat de peregrins que vingueren per començar l’any amb Jesús i Maria. Després, ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, concebo un gran dolor i sofriment en els vostres cors mentre us contemplo amb preocupació maternal. Hi veig un passat ferit i una recerca continua. Veig que voleu ser feliços però que no sabeu com aconseguir-ho. Obriu-vos al Pare! Aquest és el camí cap a la felicitat, el camí per on us vull guiar. Déu Pare mai deixa sols els seus fills i menys en el dolor i en la desesperació. Quan ho entengueu i ho accepteu, sereu feliços. La vostra recerca s’haurà acabat. Estimareu i no tindreu por. La vostra vida esdevindrà esperança i veritat, que no és altra que el meu Fill. Us ho agraeixo! Us demano que pregueu per les persones que el meu Fill ha triat. No els heu de jutjar, perquè tots sereu jutjats”.

2 – Dolor i desesperació. Commou el missatge confiat a la Mirjana el 2 de gener. La mirada de la nostra Mare penetra fins el fons de l’ànima, endevina els nostres secrets i arriba fins a aquella profunditat més íntima que a nosaltres se’ns escapa. Què hi veu? Dolor, sofriment; a vegades desesperació! Però de seguida ens dona el remei infal•lible: “Obriu els vostres cors al Pare! El Pare del Cel és seguretat, és amor indefectible i incondicional, és entranyes de misericòrdia. Al meu entendre, la invitació de la Mare Santíssima fa referència a la confiança envers Ell. Jesús va venir al món per tornar-nos el Pare i tornar al Pare. Si hi ha un punt de sanació a la qual tots tenim dret és precisament la sanació de la imatge del Pare en nosaltres, imatge desfigurada per Satanàs en el moment de la Caiguda (Gn 3), i moltes vegades ferida per experiències doloroses viscudes en la infància. Mitjançant aquest missatge, la Mare ens convida a rebre aquesta sanació! A partir d’aquí dialogarem amb el Pare com un nen amb el millor dels pares, amb absoluta confiança, sense culpabilitat malgrat les nostres faltes, sense témer res malgrat les nostres covardies, sense cap reserva malgrat els nostres egoismes. El Pare està tant per sobre de tot això! És el consolador Infinit, l’Animador Suprem. Quan ens fa algun retret, ho fa amb una dolçor infinita. Ens aixeca i ens enforteix en la seva Presència. Descobrir el Pare, posar-nos en la seva presència, és anticipar una mica el Cel als nostres cors! La meva amiga de El Cairo (Egipte) recita cada matí l’esplèndida pregària de Carles de Focault “Pare m’abandono a tu….” I malgrat les terribles amenaces que sacsegen el seu país, la veig que roman serena. (vegeu l’oració en el PS 2, feu-vos-la vostra!)

3 – 50 raons per agrair! A casa tenim una bonica tradició; voleu compartir-la amb nosaltres? Cada mes de gener, li escrivim a Jesús una carta d’acció de gràcies, amb 50 raons que tenim per agrair a Déu i a la Mare de Déu Santíssima tots els dons, gràcies, regals, benediccions, favors, perdons, llums, (amb persecucions), en fi per tot, tot, tot el que el Cel ens ha donat el 2011 i pel do suprem d’estar vius en aquest nou Any de gràcia 2012. 50 raons poden semblar moltes, però veureu que quan ens posem a reflexionar amb tot el cor, ben aviat se superen les 50! Amb l’ajut de l’Esperit Sant, repasseu tot l’any transcorregut; és un excel•lent exercici que ens fa més atents als dons de Déu, que posa en escac i mat l’amargor i les queixes estèrils. Un veritable trampolí per a l’alegria! També podem compartir amb els nostres familiars algunes de les nostres raons per tal d’exhortar mútuament a reconèixer la mà de Déu en les nostres vides i a prendre consciència de com en som d’estimats. El fruit de compartir tot això: una esperança viva i una unitat més gran entre nosaltres i major respecte mutu.

4 – La benedicció de Déu. Per a la festa de Rosh Hachana, l’Any Nou jueu, el poble jueu té una tradició molt bonica. S’ofereixen, els uns als altres, una fruita simbòlica, la magrana, molt present en el “Cantar dels Cantars”, dient: “ Que aquest any, Déu et beneeixi tant com granes hi ha en aquest magrana !” Desitjo fer-vos aquesta mateixa ofrena per aquest inici d’any 2012! Especialment estiguem en estreta comunió amb Benet XVI que lluita per l’Església i rep les nostres pregàries!

És important tenir ben present que les veritables benediccions provenen de Déu i no pas fruit de la sort o la casualitat. La sort en realitat no existeix, ja que Déu és l’amo de totes les coses i no deixa res a l’atzar. La sort és una invenció de l’home. Per això, quan algú em diu “que tinguis sort”, li responc “Que Déu et beneeixi”. Així com les granes d’una magrana no deixen espai entre elles sinó que estan perfectament encastades, de la mateixa manera a Déu no se li escapa absolutament res.

Sense cap mena de dubte, Medjugorje és un lloc de grans benediccions. També cadascun de nosaltres, vivint els missatges de Maria, pot convertir-se en una benedicció per els altres i fer que el seu treball, la seva llar, la seva vida siguin un riu de benediccions.

Els sacerdots són els qui ens donen benediccions poderoses perquè, com diu la Gospa, “ quan un mossèn us beneeix, estimats fills, és el meu Fill qui us beneeix. La benedicció d’un mossèn és més gran que la meva. Si els sacerdots sabessin tot el que donen quan beneeixen, beneirien dia i nit!” A Medjugorje aquest mes de gener els franciscans visiten les cases per beneir-les i per beneir també les famílies. Que bonic seria tornar a trobar aquestes tradicions a totes les parròquies del món!

Un amic de Kerala (Índia), pare de família i proper a Déu, m’explicà que un dia era a missa i que just després de la missa havia de marxar de viatge. Com que la missa s’allargava més del compte, va tenir la temptació de marxar abans d’hora, però es digué a sí mateix: No em puc perdre la benedicció final; i es va quedar per rebre-la. Més tard, mentre conduïa cap a una altre ciutat, es va trobar bloquejat per un greu accident on s’hi van veure involucrats molts cotxes del seu voltant. Allò fou un autèntic desastre. Però a ell no li va passar absolutament res, ni una sola rascada; i no podia arribar a entendre perquè. Però llavors va sentir una veu que li deia: “Com que t’has quedat per rebre la meva benedicció, has salvat la teva vida!”

5 – Sants que esperen! Heu rebut al vostre company per l’any 2012? (Vegeu NB). La santa que ha escollit a la nostra família de Children of Medjugorje (per tant a vosaltres també!), és santa Faustina Kowalska, de Polònia, la festa de la qual se celebra el 6 d’octubre. La nostra feina és la de “pregar perquè els pecadors es deixin embolcallar per la Divina Misericòrdia i es converteixin”. Quina alegria! Aquesta santa, encara massa desconeguda, ens ajudarà a viure en profunditat el pla de Déu per a la nostra vida i a ser vius testimonis de la seva Misericòrdia. Seria molt bo que tothom es llegís o rellegís el seu “Diari”, una obra magnífica molt recomanada per Joan Pau II i que va portar a moltes persones a Déu! (secretària de la meva Misericòrdia: escriu, li deia Jesús). En aquest llibre, Jesús expressa les profunditats del seu Cor. Qui no voldria submergir-se en ell! (Un best-seller en venda a tot arreu).

Estimada Gospa, quan contemplem el teu cor hi veiem pau, tendresa, bellesa! Vine a auxiliar els teus fills quan la nit és massa fosca i el dolor massa intens! Posa’ns als braços del Pare!

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

NB. Rebeu el vostre sant company pel 2012. Necessitem aquesta presència celestial al nostre costat, sempre disponible i acollidora. Us proposem una llista de sants perquè pugueu preparar-la (es retallen els diferents noms de sants i es posen en una cistella, després cadascú extreu el sant que serà el seu company). En el convent de sor Faustina, aquesta selecció del sant el dia d’Any Nou ja era una tradició (vegeu PS 359 del Diari). Trobareu un llistat de sants actualitzat a www.mensajerosdelareinadelapaz.org. Poseu-vos-hi de seguida, els vostres companys us estan esperant!

PS 1 – Fray Danko Perutina visita Argentina 10-2-12 de 18 a 21: Parròquia San Ignacio de Loyola (Bolivar 224 – CABA)

11-2-12 – 15 hs. Comunidad Cenacolo (Pilar) y de 18 a 21: Colegio Jesús María (Entre Ríos 1046 – Bella Vista)

12-2-12 de 10.30 a 13: Centro Misional Croata (R. Balbín 4925 – CABA)

PS 2 – Pare, m’abandono a tu. Fes de mi el que vulguis. Sigui el que sigui, te’n dono gràcies. Estic disposat a tot, ho accepto tot, perquè la teva voluntat es compleixi en mi i en tots els teus fills. No desitjo res més. Et confio la meva ànima, te la dono amb tot l’amor del que sóc capaç, perquè t’estimo i necessito donar-me, posar-me a les teves mans, amb una infinita confiança, perquè ets el meu Pare. Beat Carlos de Foucault.

PS 3 – Un llibre que es llegeix d’una tirada i que és una veritable bomba de llum: Mariam de Betlem, la petita àrab, per Sor Emmanuel. Qui és la petita àrab?

Mariam Baouardy és una filla de Galilea. La seva vida és una successió de manifestacions sobrenaturals dignes de Catalina de Siena, des dels estigmes fins els singulars combats amb Satanàs. D’on li ve aquesta saviesa deliciosa, infantil i tan forta, que fa que tots l’estimin? D’on li ve aquest foc d’amor que la consumeix? En el Carmel pren el nom de Sor Maria de Jesús Crucificat. La humil tornera serà visitada per Jesús i per Maria. Les paraules que ens transmet il•luminen el futur de la nostra humanitat tan angoixada. Mariam mor a Betlem als 33 anys, el 26 d’agost de 1878. Joan Pau II la va beatificar el 13 d’octubre de 1983. És difícil descobrir la Mariam sense enamorar-se d’ella i sense deixar de desitjar nosaltres mateixos ser també sants!

PS 4 – Altres publicacions de Sor Emmanuel: Medjugorje, el triomf del cor, El Nen amagat de Medjugorje, El sorprenent secret del Purgatori i DVD de les seves missions a Espanya.

PS 5 – Contacte per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org– Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847

Chile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units: info@fcpeace.com – Te (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 6 – Per a rebre aquest butlletí per e-mail aproximadament el 15 de cada mes, us podeu  inscriure en les següents adreces:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: contact@edm.eu.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: rsilic@yahoo.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.