15 de febrer de 2015: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de febrer de 2015, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la sala d’estar de la seva pensió. Un cop finalitzada, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, aquí em teniu, entre vosaltres. Us miro, us somric i us estimo com només una mare ho pot fer. A través de l’Esperit Sant que ve per mitjà de la meva puresa, veig els vostres cors i els ofereixo al meu Fill. Des de fa temps us demano que sigueu els meus apòstols i que pregueu per aquells que no han conegut l’amor de Déu. Demano una pregària feta amb amor, que fa obres i sacrificis. No perdeu el temps pensant si sou dignes de ser els meus apòstols. El Pare Celestial us jutjarà a tots, i vosaltres, estimeu-lo i escolteu-lo. Sé que tot això us confon, com també la meva estada entre vosaltres, però accepteu-la amb alegria i pregueu per comprendre que sou dignes de treballar per al Cel. El meu amor és en vosaltres. Pregueu perquè el meu amor venci en tots els cors, perquè és un amor que perdona, que dóna i que no acaba mai. Us en dono gràcies!”

2- Una Quaresma viscuda en el poder de Déu! Em commou comprovar fins a quin punt els patiments i les angoixes augmenten en el cor de la gent i quantes persones queden atrapades en situacions extremadament difícils! tant si han estat víctimes d’agressions o d’accions malicioses, com si es tracta de persones que han obert la porta al Maligne cometent pecats greus, o que les seves condicions de vida siguin indignes, etc. Són situacions irreversibles? Aquestes paraules no existeixen en el vocabulari de Déu i dels seus deixebles! Maria ho ha dit molt clarament: “Mitjançant el dejuni i la pregària, estimats fills, podeu obtenir-ho tot!” I també va dir: “Trobareu una sortida fins i tot en casos que semblen impossibles”.

El nostre amic Mathieu (PS2) tenia una gran preocupació que amenaçava tota la seva família: trobar-se sense recursos al final de la seva vida laboral. Encara que havia tingut molt d’èxit amb la seva empresa, tenia amics poderosos que, per gelosia, buscaven la manera d’enfonsar-lo. Ens explica:

“El 2009 els nostres fills ja havien volat del niu familiar i ja vivien pel seu compte. Per tant, ens trobàvem sols la meva dona i jo, en una gran casa de 7 habitacions. Necessitàvem algun lloc més petit i vendre la nostra casa. Aviat vam trobar algú interessat en comprar-la. Una vegada vam signar el compromís de venda, vam llogar una casa més modesta per poder tenir temps de buscar amb calma la casa que més ens convingués. Allà van començar els problemes. El banc ens va posar unes condicions impossibles de complir per la nostra situació financera i, en no poder trobar una solució, la venda de casa nostra no es va poder fer. Estava buida però havíem de fer front als pagaments i impostos de la casa i a més pagar el lloguer de l’altra. El nostre comprador va desistir de comprar la casa, situació que ens va dur a un llarg procés judicial. El banc ens amenaçava de procedir amb un embargament. Es presentaven alguns compradors, però al final totes les operacions fracassaven. Totes les nostres temptatives de venda acabaven fent aigües. No hi havia cap solució a la vista. Bloqueig total.

Aleshores vaig recordar aquell missatge de Maria: “Amb el dejuni i la pregària, estimats fills, podeu obtenir-ho tot”. I el juliol de 2014 vaig decidir anar a Medjugorje per fer una novena de dejuni de pa i aigua, acompanyada del rosari diari, de la Eucaristia i de l’adoració al Santíssim. En una paraula, vaig seguir els ensenyaments de Maria. El temps del dejuni va transcórrer perfectament bé ja que des del primer dia li havia ofert a Maria, suplicant-li que estigués al meu costat, perquè temia fracassar. Va ser un descobriment sorprenent: menjava el meu pa del dejuni al restaurant Viktor (a prop de l’església), rodejat de pelegrins que degustaven uns plats d’allò més temptadors que n’hi havia per sucar-hi el meu pa, però no experimentava el més mínim desig de canviar el meu menú.

De tornada a casa vam firmar un nou compromís de venda de la casa, però el problema persistia a causa del bloqueig del banc. Vam firmar aquell nou contracte confiant en Maria, segurs del seu ajut.

Em vaig adonar que feia falta un esforç addicional. Llavors vaig decidir forçar el desbloqueig de l’expedient perquè ja feia més de 4 anys que la casa estava desocupada. Potser calia un segon dejuni? Sense dubtar-ho vaig anar a Medjugorje l’octubre de 2014 perquè no podia imaginar que Maria ens deixés desemparats. Li vaig oferir una nova novena de dejuni. I aquesta vegada fou la definitiva! Vam signar l’escriptura definitiva aquest gener 2015.

La conclusió de la història? Molt senzill! el Regne de Déu s’obra pas amb violencia (Mt. 11, 12) i els valents l’obtenen utilitzant els mitjants oferts pel cel. Quantes més benediccions, guaricions i alliberaments serien concedits si, com el Mathieu, ens preguntéssim: La Gospa no ho diu en va, seguim les seves instruccions! Per cert, ella no demana que fem novenes de dejuni, sinó que dejunem dos cops per setmana. Moltes persones se sotmeten a costosos dejunis terapèutics per millorar la seva salut física. Per què no hi pensem en casos de situacions “irreversibles”? I per què no aprofitar aquest temps de Quaresma per fer baixar sobre nosaltres, sobre les nostres famílies i sobre el món, signes del poder de Déu?

3- El Papa Francesc vindrà a Sarajevo (Bòsnia Hercegovina) el 6 de juny. Aquest viatge no té connexió aparent amb Medjugorje. El pare Federico Lombardi, portaveu de la Santa Seu, va precisar amb motiu d’una entrevista el passat 2 de febrer: “El Papa va dir que aniria a Sarajevo, no va dir que aniria a Medjugorje”. Encara que podria ser que, interrogat a l’avió pels periodistes que acostumen abordar-lo, ens sorprengui amb alguna de les seves paraules.

De tota manera, no importa quines siguin les expectatives que giren al voltant d’aquest projecte de viatge, la Mare de Déu continuarà la seva obra en la calma i la pau fins al seu compliment i el triomf del seu Cor Immaculat. Ens correspon a nosaltres apressar la realització dels seus plans mitjançant la nostra fervent i confiada pregària.

4- El 19 de març honorarem Sant Josep en el seu dia. Ja forma part de la tradició de casa nostra oferir-li una trentena a partir del 17 de febrer. Podem “pujar al tren” en qualsevol moment! Cada nit recitem les seves lletanies i una desena de rosari en el seu honor. Després, espontàniament, li confiem les nostres nombroses intencions. Sant Josep és molt generós amb els qui li preguen amb tota confiança, i la seva tendresa pels seus no ha minvat des que ha entrat a la Glòria. Petició per als seus seguidors: envieu-nos els vostres testimonis sobre ell per fer-lo estimar i perquè d’altres també li preguin! gospa.fr@gmail.com

5- Una gran notícia ens arriba del Carmel de Betlem: Sor Maria de Jesús Crucificat, Mariam de Betlem (1846-1878) serà canonitzada el 17 de maig a Roma. Satanàs havia dit: “Serà canonitzada i això jo no ho vull!” Però “Tot en ella ens parla de Jesús”, va dir Joan Pau II. És difícil descobrir Mariam sense enamorar-se d’ella, sense desitjar ser nosaltres també sants, seguint la seva escola.

6- La propera transmissió en directe on comentaré (en francès) el missatge del 2 de març, serà al dia següent 3 de març a les 21 (hora francesa). El Directe del 3 de febrer es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html

A https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html trobareu el meu petit regal per aquesta Quaresma: “Acumuleu els vostres tresors en el Cel” (en francès)

Estimada Gospa, què seria del món d’avui dia sense les teves vingudes a Medjugorje? Gràcies per estar present, per mirar-nos, per somriure’ns. Un sol dels teus somriures realitza molt més que totes les teràpies del món sencer!

Amb tu tornarem a posar-nos dempeus!

Sor Emmanuel +

PS 1- Llegiu i regaleu Mariam de Betlem, la petita àrab. Aquesta gran mística de Galilea parla del Més Enllà que ella ha vist amb els seus propis ulls i ens ensenya com vèncer Satanàs.

PS 2- Mathieu apareix en el capítol 19 de l’últim llibre de sor Emmanuel La Pau tindrà l’última paraula, ja disponible a Espanya. La versió llatinoamericana ja va ser publicada a Xile i aviat ho serà a Argentina, Equador i Mèxic.

PS 3- 10 dies sense pantalles, amb una forma diferent de mirar. És una iniciativa de l’Ordre Franciscana Seglar i la Joventut Franciscana de Citluk. Començant el dimecres de Cendra s’han proposat apagar les pantalles, prioritzant altres activitats: lectura de la Bíblia, pregària, incentivar el diàleg, l’esport, etc. amb la finalitat de resistir al Goliat modern.

https://www.centromedjugorje.org

PS 4 – Crida a les famílies: Si recordeu dites ocurrents dels vostres fills, no deixeu que es perdin! Si us plau, envieu-nos-els a gospa.fr@gmail.com per publicar-les.

PS 5 – Nova pàgina a Facebook: https://www.facebook.com/LesEnfantsdeMedjugorje

PS 6 – Consulteu el nostre compte Youtube. Hj trobareu vídeos sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

(en francès) i seguiu-nos igualment a twitter @EnfantsdeMedj

PS 7 – Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 8 – Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòbil:098.308.307