15 de febrer de 2013, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 de febrer de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu a prop de casa seva, en el nou lloc construït per a l’acollida dels pelegrins. Després de l’aparició, ens va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, l’amor em porta a vosaltres, l’amor que desitjo ensenyar-vos també a vosaltres: l’amor veritable. L’amor que el meu Fill us va mostrar quan va morir a la creu per amor envers vosaltres. L’amor que sempre està disposat a perdonar i demanar perdó. Com n’és de gran el vostre amor? El meu Cor matern està trist tot buscant l’amor en els vostres cors. No esteu disposats a sotmetre per amor la vostra voluntat a la voluntat de Déu. No em podeu ajudar a fer que aquells que no han conegut l’amor de Déu el coneguin, perquè no teniu el veritable amor. Consagreu-me els vostres cors i jo us guiaré. Us ensenyaré a perdonar, a estimar l’enemic i a viure segons el meu Fill. No tingueu por per vosaltres mateixos. El meu Fill no oblida en les dificultats aquells que estimen. Jo estaré amb vosaltres. Imploraré el Pare Celestial que us il·lumini amb la llum de la veritat eterna i de l’amor. Pregueu pels vostres pastors, perquè, a través del vostre dejuni i pregària, us puguin guiar en l’amor. Us en dono les gràcies!”

2 –El 9 de febrer la vident Mirjana era a Itàlia, a l’església de Santa Maria Major de Trieste. Durant el seu testimoni va dir:

“Com a germana vostra us prego, perquè sé tot el que la Santíssima Mare de Déu ens prepara, que estimeu! Estimeu els sacerdots! Ajudeu-los, pregueu per ells, especialment pel Sant Pare. Sobretot per ell, ja que en aquests temps que estem vivint té molta necessitat de la nostra ajuda, de les nostres pregàries, del nostre amor i no dels nostres judicis! Perquè si aquest matí et trobessis davant Déu, què li respondries si Ell et digués: Com has pogut jutjar! Qui ets tu per fer-ho!

És per això que, com a germana, us demano: Demaneu a Déu el do de l’amor! Quan tens el do de l’amor mai no jutges, mai no critiques, perquè en cada persona hi veus Jesús i hi trobes sempre una justificació. I fins i tot si et fan mal a tu, tu el justifiques, trobes una excusa, perquè per a tu, en la teva vida Déu està en primer lloc i la resta passa a segon lloc. Tan sols Déu roman.

Únicament estem segurs d’una sola cosa: que tots estarem un dia davant Déu i allà, alçarem el cap o l’abaixarem?

Us suplico, pregueu també per nosaltres, els vidents, perquè puguem fer correctament tot el que Déu vol de nosaltres, perquè és tan fàcil equivocar-se. Jo per la meva part, pregaré per vosaltres amb tot el meu cor”. (L’arquebisbe de Trieste, Mons. Giampaolo Crepaldi es trobava present en aquesta trobada d’oració). La Mirjana ha rebut els 10 secrets a l’igual que l’Ivanka i en Jakov. Coneix per tant una gran part del futur del món i això dóna un pes considerable a les seves paraules.

3 – Aquests darrers dies s’han produït esdeveniments dolorosos! Primer l’anunci de la dimissió de Benet XVI a la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Aquest Papa tan bo ha patit i ha pregat molt abans de prendre aquesta decisió i sap perquè l’ha pres “en tota llibertat”, tal i com ha dit. L’acollim amb gran emoció i caiem de genolls per sostenir-lo amb la nostra pregària en aquest difícil pas. També volem allunyar qualsevol temor dels nostres cors! Davant dels esdeveniments que ens sacsegen i ens colpegen profundament, la Mare de Déu sempre ens ha animat a no témer, especialment si humanament hi hagués motius. Per cert, grans onades sacsegen la barca de Pere! Els catòlics són cada cop més perseguits arreu, els governs volen imposar lleis impures, i malgrat totes les intervencions celestials, el nombre veritable de creients és molt reduït davant de la immensa majoria dels que “no coneixen l’amor de Déu” i d’aquells que no volen saber res d’Ell.

Aquest és temps de perseverança! Hem d’estar alegres i confiats en la prova i apressarem d’aquesta manera la victòria completa del Déu nostre sobre totes les forces del Mal. De totes les associacions creades per l’home, només una ha sobreviscut durant els segles: l’Església! Malgrat que som pecadors! Per què? Perquè Jesús hi és al capdavant! A més, Jesús ha fet a la seva Església, en la persona de Pere, una promesa sense precedents en la història: “Les portes de l’infern no prevaldran contra ella” (Mt 16, 13-18). Estimats germans i germanes, l’Església té un gran esdevenidor! Llavors per què témer? Si Déu està amb nosaltres, qui estarà contra nosaltres? diu Sant Pau. La nostra tasca és la de romandre amb Ell i en Ell i no separar-nos de la seva gràcia. Examinem els somnis profètics de Don Bosco sobre l’Església, sobretot la història lluminosa de les barques (vegeu PS 2) i com Jesús atorga la victòria als que caminen amb Ell.

Fa molt de temps que la Mare de Déu ens indica el camí que hem de seguir. Però cal remarcar que des de fa poc parla del futur del que Ella realitzarà, com si volgués preparar-nos per alguna cosa. “Estaré amb vosaltres”, “pregaré el Pare Celestial perquè la llum de l’eterna veritat i de l’amor us il·lumini” (2/2/13). “Us enfortiré.” “Us ompliré amb les meves gràcies.” “Pel meu amor us protegiré de l’esperit del mal.” “Estaré amb vosaltres.” “Per la meva presència us consolaré en els moments difícils” (2/9/12), etc. … Llavors, simplement, deixem-nos preparar per Ella. Maria compta amb nosaltres més que mai!

4 – França! El projecte de llei sobre el “matrimoni” de les persones homosexuals ha estat aprovat per l’Assemblea Nacional el 12 de febrer. El Senat es pronunciarà el 2 d’abril. Encara no està tot perdut, però…

Marthe Robin va profetitzar acertadament sobre França dient: “Caurà molt avall a causa del seu orgull i dels mals governants que haurà escollit…” Però també ha anunciat que la Mare de Déu vindrà llavors a salvar-la, que hi haurà una gran efusió de l’Esperit sobre França i que es tornarà a aixecar i a enviar missioners al món sencer. Preguem perquè els artesans del mal es converteixin abans que ells mateixos caiguin en el forat que estan cavant per a l’Església.

5 – Visca el temps de Quaresma!Qui prega no tem el futur, i qui dejuna no tem al Mal” ens diu la Mare de Déu. Aquestes dues armes, la pregària i el dejuni, són de bon troç les més eficaces per guanyar totes les batalles nostres d’avui dia, encara que moltes vegades són arraconades per negligència o falta de generositat per part nostra. Dediquem molts esforços a buscar recursos humans per lluitar contra enemics que són espirituals i, actuant així, no obtenim les gràcies que Déu ens té reservades per a nosaltres. Quina gran pèrdua! Sense el dejuni i la pregària mai ho aconseguirem! Beneïda sigui l’arribada del temps de Quaresma, aquest temps de gràcia que ens apropa a Jesús i que permet que fem una bona neteja de tot el que encara ens allunya d’Ell.

Per facilitar el nostre dejuni o per reprendre’l si l’hem abandonat, la nostra amiga Flavia ens proposa un mitjà simpàtic per menjar pa el dimecres i el divendres: forneja galetes sense llevat (vegeu la recepta a PS 4).

6 – Es necessiten els bons oficis del Patró de l’Església! El 19 de març celebrarem la solemnitat de sant Josep. A casa nostra li oferim cada any una trentena de pregàries (del 16 de febrer al 18 de març) perquè ell ho aprecia i ens ho demostra! Les seves lletanies són molt boniques (vegeu PS 3). Durant les properes setmanes, quan els cardenals es reuneixin en conclave, dirigim pregàries fervents al qui ha sabut protegir i guiar la Sagrada Família i que sempre ha estat un pare per a l’Església. Fem-lo treballar en favor de l’Església d’avui; a ell que li encanta treballar!

D’altra banda, com tan freqüentment feia el Pare Pio i molts altres sants, enviem a Roma els nostres àngels de la guarda a totes les reunions, trobades i diàlegs entre els responsables de l’Església. Cobrim el cel de Roma amb els nostres bons àngels i que es dissipi tota foscor que l’enemic vol imposar! Un sol dels nostres àngels custodis és més poderós que tots els dimonis de l’infern. Perquè té Déu amb ell!

“Zivi camen”? En el missatge del 25 de gener la Santíssima Mare de Déu ha fet una notable comparació entre la nostra pregària i la solidesa d’una pedra. “ Que per a vosaltres la pregària sigui forta com una pedra viva fins que us convertiu en testimonis mitjançant la vostra vida” L’expressió croata “zivi camen” no existeix en la nostra llengua. La traducció “pedra viva” no tradueix realment la idea. En aquesta regió on la terra està sembrada de pedres, els croates anomenen “zivi camen” unes pedres enormes que gairebé no afloren a la superfície. Són inamovibles, i feliç el qui construeix la seva casa sobre aquesta pedra, perquè les tempestes no podran destruir-la!

De quina manera la nostra pregària pot ser forta com una d’aquestes pedres? Santa Bernardeta deia: “Si vols pregar com un sant, prega com un pobre”. Així és: qui se sap pobre, ho espera tot de Déu. Aquell que en la certesa de saber-se infinitament estimat deixa que Déu sigui tot per a ell; aquell qui ho confia tot al Pare Celestial i es comporta amb Ell com un nen petit; en síntesi: qui està connectat amb el Cel pel cor té una oració indestructible enmig de la pitjor de les tempestes. És com un far per als qui no tenen vida de pregària i podrien caure en la temptació de la desesperació. És per a ells un testimoni.

Estimada Gospa, Mare de Crist i Mare de l’Església, tu tens el teu pla pel món i sabem que es durà a terme. Però després de quants patiments? Confiem en la teva maternal sol·licitud, tu que ens condueixes amb dolçor i amb poder. Que siguem dels que caminen amb tu per apressar la victòria del teu Cor Immaculat!

Sor Emmanuel

(Traduït del francès)

PS 1 Del 8 al 12 de juliol es durà a terme una agrupació internacional a Lourdes. Veniu a celebrar els 40 anys de la Comunitat de les Benaurances amb Maria! Hi haurà testimonis, temps per compartir, oficis litúrgics, ensenyances, processó a prop del Santuari, adoració, vetlles de pregària, consagració a la Santíssima Mare de Déu. Participació del Cardenal Barbarin, del Germà Henry Donneaud o.p. i de molts membres de la Comunitat, inclosa Sor Emmanuel que parlarà el primer dia. (Hi haurà traducció al castellà) Informes: + 33 6 6092 6626 – mfmongin@gmail.com ó +33 4 9221 1584 amjoel@wanadoo.fr 

PS 2  Somni de Don Bosco, vegeu https://www.corazones.org/santos/juan_bosco_historias.htm 

PS 3 –El vident Ivan visitarà per primera vegada Argentina i Uruguai el proper mes de març per transmetre‘ns els missatges de la Gospa. Rebrà en aquests països l’aparició diària de la Santíssima Mare de Déu. El programa, que consisteix en resar el Sant Rosari, Santa Missa i conferència, tindrà lloc a ciutat de Buenos Aires:

– Dilluns 4 de març. Microestadi Malvines Argentines (Gutenberg 360) Paternal
– Dimecres 6 de març. Luna Park (Madero 420) Microcentro.

La trobada començarà puntualment a les 18 h. És necessari ser a l’entrada a les 17 h.. Tothom, ja sigui adult, nen, nadó, prelat o religiosa, haurà d’entrar amb la seva entrada per qüestió de contracte i d’assegurança. En aquest moment les entrades de Buenos Aires estan esgotades, però se suggereix, per a possibles cancel·lacions o devolucions, que contacteu amb les següents adreces de correu electrònic: mbielic@alhec.com, g_annan@yahoo.com, fundaciongospa@gmail.com, medjuste@yahoo.com.ar, jescudero@vamosamedjugorje.com.ar.

A Montevideo, Uruguai, a partir de les 18 h.

– Divendres 8 de març: Parròquia Punta Carretas (Ellauri 408, davant del Shopping)
– Dissabte 9 de març: Palacio Peñarol (Magallanes 1721)

Per a més informació www.mariareinadelapaz.com.uy o escriviu a info@mariareinadelapaz.com.uy 

PS 4 –  . Pa sense llevat (com els chapatis de la Índia)
Ingredients:
200 g de farina integral
500 g de farina blanca tipus 000
500 ml d’aigua
1 culleradeta de cafè de sal
2 culleradetes d’oli d’oliva
15 ametlles o nous partides
2 culleradetes de panses sultanes

Preparació:
1 remullar les panses en un pot amb aigua tèbia

2 pre-escalfar el forn a 200º

3 barrejar tots els ingredients en un bol: la farina integral, la farina blanca, la sal, l’oli, les ametlles o nous partides i les panses una vegada colades. Barrejar els ingredients. La massa ha de ser homogènia i tova. Estendre la massa en una safata rectangular untada amb mantega o en una antiadherent de 32 x 25 x 6. Escampar-ho amb l’ajut d’una cullera o d’una espàtula.

4 cuinar al forn moderat (200º) aproximadament 30/35 minuts.

PS 5 – Una bonica iniciativa. El 8 d’abril, dia en què es festejarà l’Encarnació del Verb de Déu, se celebrarà a les 18h a la Catedral de Buenos Aires el 10è Rosari i Missa per la Vida, on s’encomanarà a la nostra Mare del Cel i al Nen Jesús tots els nens que han de néixer i totes les vides en risc. Quina força més poderosa si a tots els racons del món ens unim en una intensa súplica d’intercessió a favor de la vida! Per als fulletons contacteu gisele_riverti@hotmail.com

PS 6 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç:https://www.centromedjugorje.org/

PS 7 – Com cada any, el Festival de Joves de Medjugorje tindrà lloc del 30 de juliol al 6 d’agost. Per a més informació contacteu https://www.medjugorjeyouthfestival.ba/

PS 8 – Els Franciscans de sant Jaume Apòstol han suggerit als seus parroquians que acullin gratuïtament a les seves llars, en temporada baixa, persones de l’Europa de l’Est que no poden pagar la seva estada a Medjugorje. L’oferiment gratuït és per a 3 dies. Molts han respost a la invitació i s’espera l’arribada de milers de pelegrins.

PS 9  Si volem obsequiar els nostres amics amb una bona lectura: contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847
Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127
Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94
Estats Units: info@fcpeace.com  –  Te (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com
Mèxic:
dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223
Perú: Llibrería Magnificat,
lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 10 Per rebre aquest butlletí per correu electrònic al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org
francès: gospa.fr@gmail.com
anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com
italià: info@vocepiu.it
croata: djeca.medjugorja@gmail.com
portuguès:
medjugorjeport@yahoo.com
xinès:
teresamedj@gmail.com
El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Contestadors telefònics del missatge del dia 25
Espanya: (34) 91 345 54 041
Estats Units: (1) 305 273 8730 (en castellà i anglès)

Lletanies a Sant Josep
(afegir alguna pregària espontània o escollida pel cas)

Senyor, tingueu pietat, Senyor tingueu pietat.
Crist, tingueu pietat, Crist tingueu pietat
Senyor, tingueu pietat, Senyor tingueu pietat.
Jesucrist, escolteu-nos.
Jesucrist, escolteu-nos

Déu, Pare celestial. Tingueu pietat de nosaltres.
Déu, Fill, Redemptor del món. Tingueu pietat de nosaltres.
Déu, Esperit Sant. Tingueu pietat de nosaltres.
Santa Trinitat, Un sol Déu. Tingueu pietat de nosaltres

Santa Maria, pregueu per nosaltres.
Sant Josep,
Descendent de David,
Espòs de la Mare de Déu,
Cast custodi de la Verge,
Pare adoptiu del Fill de Déu,
Diligent protector de Crist,
Cap de la Sagrada Família,
Justíssim Josep,
Castíssim Josep,
Prudentíssim Josep,
Fortíssim Josep,
Obedientíssim Josep,
Fidelíssim Josep,
Mirall de paciència,
Amant de la pobresa,
Model dels artesans,
Glòria de la vida familiar,
Custodi de les verges,
Pilar de les famílies,
Auxili dels afligits,
Esperança dels malalts,
Patró dels moribunds,
Terror dels dimonis,
Protector de la Santa Església.

Anyell de Déu, que lleveu el pecat del món, perdoneu-nos, Senyor
Anyell de Déu, que lleveu el pecat del món, escolteu-nos Senyor
Anyell de Déu, que lleveu el pecat del món, tingueu pietat de nosaltres.
El va fer senyor de casa seva. I li donà potestat sobre totes les seves possessions.

Preguem. Oh Déu, que en la teva inefable providència et vares complaure en escollir el benaurat Josep perquè fos l’espòs de la teva santa Mare, concedeix-nos, t’ho preguem, que siguem dignes de tenir com a intercessor nostre al Cel a qui venerem com el nostre Protector. Tu que vius i regnes pels segles dels segles. Amén.