15 de desembre de 2014: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 de desembre de 2014, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, en presència d’una quantitat limitada de pelegrins a causa de l’hivern. Un cop finalitzada l’aparició, va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, recordeu això que us dic: l’amor triomfarà! Sé que molts de vosaltres esteu perdent l’esperança perquè veieu al voltant vostre sofriment, dolor, gelosia i enveja… Tanmateix, jo sóc la vostra Mare. Sóc al Regne, però també sóc aquí amb vosaltres. El Meu Fill m’envia novament per ajudar-vos. Per tant no perdeu l’esperança, al contrari, seguiu-me, perquè el triomf del meu Cor és en el nom de Déu. El meu estimat Fill pensa en vosaltres com sempre ho ha fet: creieu-Lo i viviu-Lo! Ell és la Vida del món. Fills meus, viure el meu Fill vol dir viure l’Evangeli. Això no és fàcil. Significa amor, perdó i sacrifici. Això us purifica i obre el Regne. Una pregària sincera, que no només siguin paraules, sinó una pregària dita amb el cor, us ajudarà. Com també us ajudarà el dejuni, perquè també comporta més amor, perdó i sacrifici. Per tant, no perdeu l’esperança i seguiu-me. Us demano novament que pregueu pels vostres pastors, perquè tinguin sempre la mirada posada en el meu Fill, que ha estat el primer Pastor del món i la família del qual és el món sencer. Moltes gràcies!”

2. Boniques tradicions croates. Abans de Nadal el poble croata acostuma a sembrar un manyoc de llavors de blat en testos, perquè el dia de Nadal la gespa que precedeix l’espiga formi ja petits brots verds. Aquesta tradició està molt lligada a una llegenda que descriu la fugida de la Sagrada Família a Egipte. S’explica que la Mare de Déu, mentre escapaven dels soldats d’Herodes, li va demanar a un pagès que estava conreant blat en un camp, que digués als seus perseguidors que ells havien passat per allí en el moment de la sembra. Quan aquells arribaren, les espigues havien crescut miraculosament i decidiren detenir la persecució.

Els croates sembren el blat el dia de santa Llúcia, festa que se celebra cap a la meitat del temps d’Advent. El nom de Llúcia significa “llum” (LUX, en llatí). Aquest blat en gespa simbolitza la llum que brilla en les tenebres de l’hivern i que anuncia l’arribada del Nadal. És una de les escasses tradicions que encara perduren en aquesta regió.

Aquesta és una altra bonica tradició que es manté durant els dies previs al Nadal. Durant el temps d’Advent es proposa als nens que dibuixin una túnica per a Jesús: una senzilla túnica blanca sobre la qual hi enganxaran notes indicant les seves bones accions. Al final de cada dia, els pares entreguen als nens uns símbols per enganxar sobre la túnica. Cada un dels símbols representa els seus bons actes. Els nens, motivats per aquesta proposta, s’afanyen a preparar pel Nen diví que aviat naixerà una túnica adornada amb les seves bones accions. Esperem que es mantingui aquesta tradició! Convidem les famílies a incorporar-la i fer-la viure als seus fills.

3. Manetes de nen… Una mare jove, amb una intensa vida de pregària, acostuma a venir cada any a Medjugorje. Algunes vegades rep mocions interiors de part de Jesús. Amb el seu permís, comparteixo el següent fet recent, tan apropiat per a les festes nadalenques:

“Un dia molt aviat al matí, al voltant de les 6 vaig sentir que es posaven sobre mi les manetes del nen Jesús, que em despertava molt dolçament. Després vaig experimentar que em trobava enmig d’un camp, rodejada de pastors i altres personatges de la regió de Betlem. Tots contemplaven embadalits la bondat indescriptible que provenia del nen Jesús; i aquestes ànimes privilegiades presents en aquella santa nit a la qual em semblava estar assistint, adoraven el Nen amb fervor atretes per la gràcia divina.

En la més profunda intimitat del meu cor, el Senyor em va mostrar els pares que acabaven de perdre els seus fills en la terrible matança dels Innocents. Un d’ells, aquell dia tan terrible havia dit: “Ha estat per causa d’aquest Nen que he perdut el meu fill” i el Nen Jesús em va interpel·lar suplicant: “ Si us plau, digues-los que no ha estat culpa meva! És Herodes qui els ha matat. Que no es confonguin i distingeixin on radica el mal. Digues-los que tornaré a aquell palau, em trobaré amb Herodes i em faré matar; que rescataré els seus fills i que els els tornaré vius. Que no diguin que sóc dolent; i que anomenin el mal pel seu nom. Jo sóc Amor!

Esglaiada per la seva immensa bondat, vaig plorar en recordar totes les ocasions en què, sense voler, havia pensat que Déu era dolent. L’havia acusat de tot el mal que ens rodeja.

Aquelles ànimes que Jesús m’havia mostrat es trobaven en adoració, ungides per la gràcia. Ens representen a cadascun dels qui caminem, volent convertir-nos, que el reconeixem viu i present en les nostres vides. En canvi, en el moment del sofriment, a vegades l’ànima es torna contra Déu. Quantes vegades nosaltres també, en el moment de la prova, ens rebel·lem! És poc freqüent que diguem: “El dimoni m’ha ferit amb el seu odi, però el Senyor intervindrà amb el seu Amor”. Aquest pecat pot ser molt subtil! Rebutgem aquesta temptació! Déu és Amor infinit i ni tan sols pot concebre cap dany cap a la seva criatura. Ans al contrari, en la seva bondat i poder il·limitat és capaç de transformar-ho tot en Bé”.

4. Un Nadal amb la Gospa? A Medjugorje la Mare de Déu ha explicat moltes vegades com viure el temps de Advent. Per preparar-nos adequadament pel “Dia de l’Alegria”, ens convida a fer el pessebre des de l’inici de l’Advent. Així ens unirem a Ella i a sant Josep durant l’espera de la vinguda de Jesús. També ens exhorta a llegir en família els textos tan rics que diàriament ens proposa la litúrgia i que compartim les nostres impressions. Aquestes pràctiques atrauen l’Esperit Sant al centre de la nostra llar i fan que els nostres cors cremin en el seu foc. A més, aquest temps és el moment idoni per exercitar-nos en la caritat visitant malalts, els qui estan sols o més necessitats, portant-los el consol de la nostra amistat i oferint l’ajut material que necessitin. Ens convida finalment a pregar més intensament, especialment la novena del 16 al 24 de desembre, a apagar la televisió i oferir petits sacrificis:” Renuncieu, estimats fills, a allò a què tingueu més afició” (cafè, cigarrets, xocolata, dolços, televisió, alcohol, jocs electrònics,…) Alguns parroquians acostumen a dejunar durant aquesta novena.

Maria ens recorda que la nit de Nadal és quan la més gran quantitat d’ànimes surt del Purgatori per anar al Cel. Fem que els nostres difunts puguin aprofitar aquesta gràcia!

Aquest any, el dia de Nadal, Maria s’apareixerà agafant el Nen Jesús als seus braços als quatre vidents: Marija, Ivan i Vicka (que la veuen diàriament) i també a en Jakov, que rebrà la seva aparició anual. Estarem allà presents per confiar-li totes les intencions al Nen Jesús!

5. Escriviu-li! Abans de Nadal, acostumem a rebre moltes cartes provinents de molts països, dirigides al Nen Jesús pel seu aniversari. Ell és rebutjat milions de vegades pel nostre món que mata els seus propis fills. Expressem-li, ben al contrari, l’alegria que experimentem en acollir-lo! (Vegeu Ps 2) Oferim-li el pessebre poc confortable del nostre pobre cor perquè hi pugui descansar. Estarà tan feliç de venir a nosaltres! Ens transformarà amb la seva innocència. Ens farà sortir de la nostra inèrcia. La innocència del més pobre dels recent nascuts vencerà el Mal.

“Estimats fills, ens diu la Mare de Déu, permeteu que el Nen Jesús neixi als vostres cors per Nadal”

6. La pròxima transmissió en Directe tindrà lloc el 3 de gener a les 21 (CET). El Directe del 3 de desembre es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html i el meu regal de Nadal (en francès) és un vídeo de 10 minuts: “El poder de la pregària en família” https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html

7. Els sants ens esperen! No oblideu treure el nom d’un sant el dia de Nadal o de Cap d’Any perquè sigui el company de ruta durant el 2015! (Veure PS 1)

Estimada Gospa, Mare de Déu, tu has donat a llum Aquell que és la Llum del món. Volem celebrar amb tu el Nadal més bonic de la nostra vida. Et supliquem que col·loquis sobre els nostres cors aquest Nen que és la delícia de tots els sants!

Sor Emmanuel +

PS 1 Us proposem una llista de sants perquè en pugueu extreure un. (Es retallen els seus noms acompanyats d’unes paraules del sant en qüestió, seguides d’una demanda especial d’intercessió). Aquest sant serà el nostre company durant l’any. En el convent de Santa Faustina, aquest costum formava part de la tradició conventual (vegeu § 359 del Diari de Sor Faustina). Trobareu un llistat ja preparat per a ser imprès i retallat a https://www.dropbox.com/s/avf912voqykad1z/Santos%202015.doc?dl=0. Fem-ho en les nostres trobades amb familiars i amics.

PS 2. Escriviu-li una carta al Nen Jesús pel seu aniversari! Jesús i Maria exulten per cada mínim acte d’amor de la nostra part. Un dels vilatans durant un llarg temps escrivia petites esqueles a Maria que deixava sota d’alguna pedra del Podbrdo; després d’un temps va deixar de fer-ho. La Mare de Déu li va transmetre el missatge següent mitjançant un dels vidents: Trobo a faltar tant les teves missives! Escrivim al Nen Jesús i posem les nostres cartes al pessebre.

PS 3 Acaba de sortir a Espanya el nou llibre de Sor Emmanuel La Pau tindrà l’última paraula. Per aconseguir-lo podeu contactar amb ADADP, c/Alacant, 3, 08195 Sant Cugat del Vallès (Barcelona) – Tel (+34) 629 792 849 y (+34) 676 059 594 (a les tardes) afpersonal@gmail.com – www.hijosdemedjugorje.com – www.siervosreparadores.es

Aviat tindrem la versió llatinoamericana disponible a Argentina, Xile i Mèxic.

PS 4 Nova pàgina a Facebook: https://www.facebook.com/LesEnfantsdeMedjugorje

PS 5 Consulteu el nostre compte Youtube. Trobareu vídeos sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA (en francès).

PS 6 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 7 S’acosta Nadal. Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòbil (011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel. (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel. (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòb:098.308.307