15 d’abril de 2013: estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 d’abril de 2013 la Mirjana va rebre l’aparició mensual a casa seva amb pocs pelegrins degut a les fortes pluges d’aquells dies. Després de l’aparició, ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, us convido a ser una sola cosa amb el meu Fill en l’esperit. A través de la pregària i la Santa Missa, on el meu Fill s’uneix a vosaltres de manera especial, us convido a procurar ser com Ell; i que, com Ell, estigueu sempre disposats a complir la voluntat de Déu i a no buscar que es faci la vostra. Perquè, fills meus, per voluntat de Déu sou i existiu, però sense la voluntat de Déu no sou res. Jo, com a Mare, us demano que parleu de la glòria de Déu amb la vostra vida, perquè d’aquesta manera vosaltres també sereu glorificats, segons la Seva voluntat. Mostreu a tots humilitat i amor envers el proïsme. Per mitjà d’aquesta humilitat i d’aquest amor, el meu Fill us ha salvat i us ha obert el camí cap al Pare Celestial. Us demano que obriu el camí cap al Pare Celestial a tots aquells que no l’han conegut i no han obert el cor al Seu amor. Amb la vostra vida, obriu el camí a tots aquells que encara divaguen en la recerca de la veritat. Fills meus, sigueu els meus apòstols que no hauran viscut en va. No oblideu que anireu davant del Pare Celestial i li parlareu de vosaltres. Estigueu preparats! Novament us adverteixo: pregueu per aquells que el meu Fill ha cridat i els ha beneït les mans. Us els ha donat a vosaltres. Pregueu, pregueu, pregueu pels vostres pastors. Us ho agraeixo.”

2 –“Sense la voluntat de Déu no sou res” En aquest missatge la Santíssima Mare de Déu no té miraments en provocar-nos fins a tal punt que alguns ja han començat a fer-se moltes preguntes. Molt millor, això ens ajuda a progressar!

Jesús deia a santa Catalina de Siena: “Jo sóc el que Sóc i tu ets la que no ets,” i això que es tractava d’una gran santa! Potser es podria entreveure un cert menyspreu per part de Jesús, però en realitat és tot el contrari! Jesús vol dir-li: Jo estic del costat de l’Ésser, i tu en canvi estàs del costat del no-res, ho veus? Estem fets l’un per l’altre! Jo et regalaré el meu Tot i tu em regalaràs el teu no-res. I d’aquesta manera estarem indefectiblement units! També li diu: “ Fes-te recipient i jo em faré torrent” Aquesta és la clau del missatge! Si humilment li obrim tot el nostre cor a Déu, li permetrem que se’ns entregui completament, es tornarà torrent en nosaltres i ens omplirà de les seves gràcies. Això sí que és realment una anticipació del Cel! Si el nostre ego disminueix i deixa que Déu ocupi el primer lloc en les nostres vides, serem exultants de felicitat!

Sabem que la veritable pau, el veritable Shalom, consisteix en estar “fins a dalt de tot” ple de la presència de Déu, sense cap buit en nosaltres. Déu és llavors “tot en tots” segons la paraula de les Escriptures.

La beata Mariam de Betlem, una gran mística de Galilea, s’anomenava a ella mateixa “petita no-res” i això li causava molta alegria.

Com més santedat, més consciència té la persona de la seva insignificança davant Déu, però també més alegria experimenta enfront del seu no-res. L’autèntica humilitat consisteix en ser verídics davant Déu i aquesta veritat ens torna lliures, feliços. Per a Déu no hi ha rangs d’importància entre els homes, no existeixen rics i pobres, persones VIP i els altres, els grans i els “zero a l’esquerra”. Tots som radicalment pobres, però mentre que alguns ja són conscients de la seva pobresa, d’altres encara no se n’han adonat. “Feliços els pobres d’esperit perquè el Regne del Cel els pertany”, ens diu Jesús que tant desitja la nostra felicitat!

Un bon indici d’això ens ho dóna santa Teresa del Nen Jesús. Genialment ens indica la seva “petita via” per caminar segurs juntament amb Déu cap a la felicitat del Cel. Ella se sap pobre, petita, incapaç de realitzar cap bona obra per si mateixa. Això en lloc d’entristir-la, tot al contrari, li fa experimentar una gran alegria: “Allò que estima el Senyor de la meva petita ànima, deia, és que jo estimi la meva petitesa i la meva pobresa; és l’esperança cega que tinc en la seva misericòrdia” i també “per estimar Jesús, com més dèbil, sense desitjos ni virtuts un es trobi, més disposat està per a les operacions d’aquest Amor que tot ho consumeix i transforma. (Carta 197 del 17-9-1896 a Sor Maria del Sagrat Cor). Ella sabia del gran amor de Jesús pels nens i pels qui s’hi assemblen. Els nens per excel·lència són conscients que han d’esperar-ho tot dels grans.

El món ens ensenya tot el contrari. Per ser admirat pels homes, s’ha de ser algú rellevant. Quina il·lusió! Com li agraeixo a la Mare de Déu el seu missatge! Una vegada més ens sana de les falses imatges de felicitat que el món ens inculca, i ens torna a encaminar per la via de la realitat, aquella que és indeclinable i que farà de nosaltres homes i dones que es mantinguin ben drets, orgullosos, no de si mateixos, sinó del Déu que els habita. Maria ens converteix en cristians que no temen perdre la causa de la seva alegria perquè aquesta rau en Déu i està ben assegurada. Mentre el món ens ofereix satisfaccions passatgeres i superficials que acaben enfonsant-nos en l’angoixa, Déu ens proposa sadollar la nostra set profunda i ens permet ser el que veritablement som: fills de Déu que tot ho posseeixen. “Fill meu, ens diu Déu, tot el que és meu és teu!” (Llc 15)

3 – Bones notícies franciscanes Un nou provincial ha estat nomenat a Mostar. És el pare Miljenko Steko, de 44 anys. Ha servit com a vicari a la parròquia de Medjugorje durant 6 anys, i és per això que el coneixem i l’estimem molt. Que Déu beneeixi el seu ministeri; el tenim molt present en les nostres pregàries.

Els franciscans estan molt contents també pel nomenament del pare José Rodríguez Carballo, director general de la seva Ordre, que el Papa Francesc va posar al capdavant de la Congregació romana per a la Vida Consagrada, el 8 d’abril. Aquest és el primer nomenament efectuat pel Sant Pare que havia disposat d’un temps de reflexió i de pregària abans d’escollir als nous responsables dels diferents dicasteris. El pare José va estar a Medjugorje l’octubre de 2007, amb motiu d’“una visita fraternal” segons ell va expressar i va ser entrevistat per Ràdio MIR: “Puc manifestar que estic satisfet del servei que brinden els Germans en aquesta parròquia de Medjugorje”, va dir.

No es va pronunciar sobre l’autenticitat de les aparicions ni en va donar la seva opinió personal, però va afegir: “Per mi, el fet que tantes persones vinguin a Medjugorje revela una set de Déu en l’home contemporani, Espero que els que vinguin a Medjugorje puguin tenir una veritable trobada amb Déu, que s’apropin a Crist i el segueixin”.

El 8 d’abril, el Primer Ministre de Croàcia, el Sr. Zoran Milanovic, va visitar Medjugorje i es va trobar amb els franciscans durant la seva visita de dos dies a Bòsnia Hercegovina. El Sr. Milanovic no oculta el seu ateisme i actua en conseqüència. Preguem perquè la Mare de Déu l’inspiri en les decisions que afavoreixin el pla de Déu pel seu país. Els caps d’estat carreguen amb una gran responsabilitat davant Déu i per aquest motiu hem de pregar molt per ells.

Estimada Gospa, ets un exemple perfecte de confiança en Déu i d’humilitat. Transmet-nos els teus tresors més preciosos ja que, com va dir santa Teresa del Nen Jesús: “El tresor de la mare pertany al fill”.

Sor Emmanuel
(Traduït del castellà)

PS 1. El pare Lombardi, portaveu del Vaticà, ha desmentit el 12 d’abril un rumor segons el qual el Papa emèrit Benet XVI (86 anys) pateix una malaltia greu. “A la seva edat, Benet XVI va estar al capdavant d’un pontificat molt compromès i per tant suporta els signes d’una persona entrada en anys que ha treballat durament, va precisar. Però dir que està malalt és una bajanada que no té cap fonament”.

PS 2. Després d’un hivern molt ocupat amb els pelegrins, la Vicka està hospitalitzada de nou a Roma amb problemes dorsals. Preguem per ella, que prega i ofereix tant per tots nosaltres; perquè aquest testimoni tan preciós de la Mare de Déu pugui reincorporar-se ben aviat.

PS 3. Del 8 al 12 de juliol se celebrarà una reunió internacional a Lourdes. Us convidem a festejar el 40è aniversari de la Comunitat de les Benaurances amb Maria! Hi haurà testimonis, moments per compartir, celebracions litúrgiques, ensenyances, processons, ministeri de l’escolta, adoració, vetlles de pregària, consagració a la Mare de Déu, amb la participació del card. Barbarin, el gmà. Enric Donneaud o.p. i membres de la Comunitat, entre ells Sor Emmanuel, que parlarà el primer dia. Informació Tel + 33 6 6092 6626 ó + 33 4 9221 1581 lourdes_sessions@beatitudes.org – http//Lourdes_sessions.beatitudes.org

PS 4. Una encomiable iniciativa post-avortament. La nostra amiga Benedetta Foà de Milà, diplomada en psicologia clínica, organitza un seminari de guarició de l’1 al 5 de setembre a Medjugorje per a dones que hagin patit un avortament. El pare Danko, franciscà de la Parròquia, va beneir aquesta iniciativa. Per a més informació entreu a www.benedettafoa.it o escriviu a info@benedettafoa.it

PS 5. Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 6. Com cada any, el Festival de Joves a Medjugorje serà del 30 de juliol al 6 d’agost. Per a més informació contacteu https://www.medjugorjeyouthfestival.ba/

PS 7. Pensem en obsequiar als nostres amics bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847
Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127
Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94
Estats Units- info@fcpeace.com – Te (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com
Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223
Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789
Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy cel:098.308.307

PS 8. Per rebre aquest butlletí per e-mail al voltant del 15 de cada mes us podeu inscriure a les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org
francès: gospa.fr@gmail.com
anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com
italià: info@vocepiu.it
croata: djeca.medjugorja@gmail.com
portuguès: medjugorjeport@yahoo.com
xinès: teresamedj@gmail.com
El lloc www.childrenofmedjugorje.com  ofereix aquest butlletí en altres idiomes.