15 d’abril de 2012. Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1 – El 2 d’abril de 2012 la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, i després ens va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills: com a Reina de la Pau us vull donar, fills meus, la pau veritable, la pau que ve del Cor del Meu Fill Diví. Com a Mare prego perquè regni en els vostres cors la saviesa, la humilitat i la bondat: que regni la pau, que regni el Meu Fill. Quan el Meu Fill sigui el sobirà en els vostres cors, podreu ajudar els altres a conèixer-lo. Quan la pau del cel us conquereixi, els qui la cerquen en llocs equivocats, fet que em provoca dolor al Meu Cor matern, la reconeixeran. Fills meus, la meva alegria serà gran quan pugui veure que acolliu les meves paraules i desitgeu seguir-me. No tingueu por, no esteu sols. Lliureu-me les vostres mans i Jo us guiaré. No oblideu els vostres pastors. Pregueu perquè els seus pensaments estiguin sempre amb el Meu Fill, el qual els ha cridat perquè en donin testimoni. Us n’estic agraïda!”

2 – Una sola missa a l’any? Molta gent encara ignora un element magnífic i sorprenent de la història de Medjugorje. Tinc una immensa alegria poder-lo compartir avui, perquè està directament unit al diumenge de la Misericòrdia:

Els turcs van governar el país durant més de quatre segles (de 1463 a 1973). Durant aquella època, els cristians van patir una terrible persecució i van ser obligats a convertir-se a l’Islam. Segons l’emissari papal, Peter Masarecchi, al voltant de 40 a 50.000 catòlics croates de Bòsnia Central varen ser obligats a convertir-se a l’Islam el 1624 (d’aquí ve la presència de musulmans en el país, que en realitat son “ex cristians” pels seus orígens). El govern d’aleshores no permetia que els catòlics celebressin la missa. Llavors es va formar una vida cristiana secreta, similar a la vida cristiana de les catacumbes romanes durant els primers segles del cristianisme, i que segueix existint avui dia en alguns països com Xina.

Malgrat això, gràcies a Déu, hi va haver una excepció a la regla. Els cristians foren autoritzats a celebrar una missa a l’any, només una, i en un lloc ben concret, lluny de tot i perdut enmig del camp. La data d’aquesta missa també estava fixada i era el primer diumenge després de Pasqua, dia que Jesús escolliria més tard com la Festa de la Divina Misericòrdia, segons les revelacions de santa Faustina Kowalska. Els cristians, tan fervorosos en aquella època, no dubtaven de concórrer per milers al lloc indicat, havent de caminar durant dies i nits tot lluitant contra les inclemències del temps (el mes d’abril és l’estació de les pluges) i als perills del camí, a fi de poder viure aquella missa i “veure Jesús” present en l’hòstia, un cop a l’any. Aquesta peregrinació era per a ells la font de la seva força i de la seva esperança; la seva alegria i la seva llum enmig de la nit de la persecució.

Ho sabem, Déu porta el fil dels esdeveniments a través del temps! Només veurem en el Cel el costat dret del tapís que Ell mateix teixeix en el món mitjançant la Divina Providència, i com n’estem de lligats els uns als altres per la comunió dels sants! Descobrirem, llavors, com alguns dels fets que ens semblen nous, tenen profundes arrels en el passat en el cor de diverses generacions de creients que han pregat i patit, arribant, fins i tot, al vessament de la seva sang per la seva fe. A vegades Déu revela una mica dels seus misteriosos designis i il·lumina una continuïtat sorprenent en les seves eleccions. Perquè en aquest lloc beneït on aquests milers de cristians atrafegats celebraven la seva missa anual, justament eren els camps pedregosos de Medjugorje, completament dessolats en aquella època, actualment s’hi troba ubicat el cementiri de Kovacica (indret on reposa el pare Slavko), a pocs metres del temple actual on milers de pelegrins es reuneixen de nou avui dia!

Com no ens hem de sorprendre dels torrents de gràcies que es vessen en aquest poble? Déu és veritablement meravellós!

3 – Viatge de 15 dies a Àsia. Abans de Setmana Santa vaig poder anar a Malàisia, Indonèsia i també a Xina. No seria estrany que algun dia aquests cristians vinguin a evangelitzar l’Occident apòstata que ha recaigut en el paganisme més perillós!

A Xina per exemple, on la llei només permet tenir un fill per família, imagineu el problema per als pares, des del punt de vista humà, si el fill únic ingressa al sacerdoci! En canvi, tenir un fill sacerdot és el seu orgull, perquè estimen a Crist sobre totes les coses. En el sud de Pekín, són molt poques les famílies que no tenen un màrtir entre la seva parentela, i en canvi cada any es bategen centenars de persones. Jesús és el seu veritable tresor. Una d’aquestes famílies, que havia pogut tenir dos fills, va acceptar amb alegria lliurar-los a Déu perquè ambdós se sentien cridats al sacerdoci. Confien en què Déu, si s’Hi abandonen, tindrà cura de les seves necessitats a la vellesa. Això és admirable, tenint en compte el context econòmic de la regió! Saben també que un sacerdot té milers de fills: totes les ànimes que condueix a Déu pel seu ministeri.

En canvi, en un altre país on els naixements són lliures i on la vida és més fàcil, una mare catòlica ens deia: “Tinc tres fills, però no vull que cap es faci sacerdot!” Realment no sap el que es perd; preguem perquè Déu il·lumini el seu cor! Si Déu crida a un dels seus fills, que s’alegri de l’immens honor que es concedeix a tota la seva família, als que estan vius i a les generacions futures, i que mantingui la seva vocació com ho ha fet Bàrbara Stepinac amb el seu fill Alois, el qual ha estat beatificat per Joan Pau II. Déu necessita mares així, perquè Ell segueix cridant avui com ho feia en el passat, però són pocs els que responen, perquè moltes famílies ofeguen l’humil xiuxiueig de Crist en el cor dels seus nens. Satanàs busca destruir la imatge del sacerdot segons el pla diví, desplegant el pecat d’alguns d’ells a través dels mitjans de comunicació i fent oblidar la santedat i el do heroic de sí mateixos i de tants altres. Aquestes famílies, com tots nosaltres, desitgen la benedicció de Déu sobre elles i sobre la seva descendència, i això està bé. Han d’obrir la porta de bat a bat a Aquell que és la font de tota benedicció i que desitja lliurar-se a nosaltres a través dels seus sacerdots. No són també altres Crists quan administren els sagraments?

4 – Els nostres mossens, els nostres tresors, les nostres escales cap al Cel. Durant la novena a la Divina Misericòrdia, el segon dia intercedim pels sacerdots, i heus aquí les paraules de Jesús a Sor Faustina: “Avui porta’m les ànimes dels mossens, religiosos i religioses i submergeix-les en la meva insondable misericòrdia. Elles m’han donat força per suportar la meva amarga passió, perquè a través seu, com uns canals, la meva misericòrdia es vessa sobre la humanitat”.

El 18 de març de 2011, la Gospa va acabar el missatge donat a la Mirjana de la següent manera: “Pel meu amor maternal us mostraré el que espero de cadascú de vosaltres, el que espero dels meus apòstols”. Després convidant-nos a pregar pels seus fills sacerdots, va afegir: “Insisteixo de nou, amb ells venceré!

Jesús va donar també a la Beata Mariam de Betlem, “la Petita Àrab”, missatges específics pels mossens. Molts d’ells van experimentar com canviava la seva vida a mesura que els anaven posant en pràctica: “Desitjo ferventment que els mossens celebrin cada mes una missa en honor a l’Esperit Sant. Qui la oficiï o qui hi assisteixi seran honrats pel mateix Esperit Sant. Rebran llum i pau. Guariran els malalts i despertaran els que dormen”. (veure PS 3)

5 – Els mossens necessiten més que mai que els protegim perquè, per descomptat, són els primers objectius de Satanàs. Aquest, obligat per Déu a revelar a Mariam de Betlem les seves trampes i tècniques, va confessar: “Per a nosaltres (els dimonis) triomfar en un mossèn o una religiosa, és més gran que pervertir a una ciutat sencera”. En efecte, milers d’ànimes depenen místicament dels mossens en primer lloc, i també de les ànimes religioses. Només celebrant la seva missa diària, un mossèn fidel atrau una multitud de pecadors cap a la salvació oferta per Crist. L’enemic, que coneix molt bé el que està en joc per a les ànimes, tremola vers el poder dels sacerdots i els vol destruir; és per això que necessiten tant les nostres pregàries. Que prenguin de tot cor la mà de Maria i caminaran segurs.

Marta Robin (en vies de beatificació) pregava així: “Oh Déu meu, pren a tots els teus sacerdots en el teu sant camí; no permetis que les atraccions del món i els desitjos de la carn tinguin la més mínima influència sobre ells. Fes que tots siguin cada cop més els teus apòstols, amb una fe cada cop més incommovible, cada cop més fidels al seu ministeri, i que sempre la teva adorable voluntat es compleixi plenament en ells” (Veure PS 1)

6 – ¿Receptes de pa de dejuni? Durant les meves missions, he comprovat que certes persones havien anat abandonant a poc a poc la pràctica del dejuni a pa i aigua dels dimecres i divendres. Efectivament, s’havien cansat del pa blanc que no és nutritiu. En canvi, molta gent podia perseverar consumint un pa més favorable per al dejuni. És per aquest motiu que desitjo fer aquí una crida a tots aquells que han seguit per aquest camí, fent-lo més necessari que mai en un món sense pau. Envieu-me, si us plau, les vostres receptes de pa i de com vau aconseguir perseverar en el dejuni i ho publicaré. Tal fet ajudarà a la gent de bona voluntat que encara està indecisa. El seu dejuni serà d’un gran ajut per a la conversió del món i la protecció dels sacerdots. Us ho agraeixo per avançat! Si us plau, envieu el vostre email amb el nom de “Receptes de dejuni” a boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

Estimada Gospa, ets la mare del Sumo Sacerdot per excel·lència. Diposita en els nostres cors el mateix amor que abraça el teu cor pels teus fills predilectes! Transforma totes les crítiques en intercessió i tota desconfiança en misericòrdia!

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

PS 1 Causa Marthe Robin – Foyer de Charité, 85 rue Geoffroy de Moirans, F-26330 Châteauneuf de Galaure, França. Lloc d’internet www.martherobin.com

PS 2 Pregant i meditant el Rosari amb sor Emmanuel, a través de María Visión de Mèxic tots els dissabtes. Podeu unir-vos-hi escoltant en directe la programació dels dissabtes a les 22.30 hora mexicana. https://www.mariavision.com/senal_en_vivo.php

PS 3 “Mariam de Betlem la petita àrab”. Un llibre de sor Emmanuel sobre una gran mística de Galilea que serà canonitzada pròximament. La seva vida? Una successió de manifestacions sobrenaturals dignes d’una Catalina de Siena, des dels estigmes fins als seus combats singulars contra Satanàs. Joan Pau II la va beatificar el 13 de novembre de 1983. És difícil descobrir a Mariam sense enamorar-se d’ella i, alhora, desitjar ser sants nosaltres també!

PS 4 Altres publicacions de Sor Emmanuel: Medjugorje, el triomf del cor, El Nen amagat de Medjugorje, El sorprenent secret del Purgatori i DVD de les seves missions a Espanya.

PS 5 Com va la Comissió romana? Vaig decidir entrevistar a les persones implicades per escoltar de primera mà els seus relats. Ja ho han fet amb els sis vidents i amb el pare Jozo, els quals han estat convocats a Roma, alguns d’ells en més d’una ocasió. A la conferència de premsa del 14 de febrer a Roma, el cardenal Puljic de Sarajevo va declarar que la Comissió rendirà comptes de les seves conclusions davant la Congregació per a la Doctrina de la Fe (CDF) abans del final de 2012. Li correspon a la CDF emetre un informe final pel papa Benet XVI.