15 d’abril de 2.016: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

1. El 2 d’abril de 2016, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava. Després va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, no tingueu el cor dur, tancat i ple de temor. Permeteu que el meu amor matern l’il·lumini i l’ompli d’amor i d’esperança per tal que jo, com a Mare, pugui alleujar els vostres dolors, que jo també conec perquè els he experimentat. El dolor eleva i és la pregària més gran. El meu Fill estima de manera especial aquells que pateixen dolors. Ell m’ha enviat per alleugerir-vos i portar-vos esperança. Confieu en Ell. Sé que això és difícil per a vosaltres perquè cada vegada veieu més tenebra al vostre voltant. Fills meus, cal foragitar-la amb la pregària i l’amor. Qui prega i estima no té por, té esperança i amor misericordiós. Veu la llum, veu el meu Fill. Com a apòstols meus, us crido a ser exemples d’amor misericordiós i d’esperança. Pregueu sempre d’una manera nova per tenir tant d’amor com sigui possible, ja que l’amor misericordiós porta la llum que dissipa tota tenebra, porta el meu Fill. No tingueu por, no esteu sols: jo sóc amb vosaltres. Us demano que pregueu pels vostres pastors, perquè tinguin amor en tot moment i actuïn amb amor envers el meu Fill, per mitjà d’Ell i en memòria d’Ell. Us en dono gràcies!”

2. Dos grans confessors

Sabeu que els dos sants patrons de l’Any de la Misericòrdia eren el Pare Pio i el p. Leopold Mandic? El 13 d’abril la ciutat de Zagreb va ésser molt beneïda. Els italians varen permetre que el cos de Sant Leopold (conegut com “el Capellà d’Ars croata”) pogués viatjar des de Pàdua fins a Croàcia. Fou venerat de manera solemne a la catedral de Zagreb en presència d’una multitud enfervorida, juntament amb les restes del Beat Cardenal Stepinac que es troben allà. Hi va haver un gran nombre de confessors fins a mitjanit i també al dia següent al matí. Cal remarcar que a Boka Kotorska, ciutat natal de Leopold, les famílies acostumaven a ser molt nombroses i freqüentment el primer fill era mossèn. El Leopold fou l’excepció perquè era el 12è fill. Va treballar molt a favor de la unió de l’Església catòlica i l’Església ortodoxa de l’Est, tema prioritari encara avui dia.

No és casual que a Medjugorje la seva imatge es trobi al costat dels confessionaris, ja que vetlla perquè cada pelegrí faci una bona confessió.

Quan els superiors del pare Leopold Mandic li deien que era massa indulgent amb els que es confessaven amb ell, els responia: “Si el Senyor vol acusar-me de ser massa indulgent amb els pecadors, li diré que Ell m’ha donat exemple. I això que jo ni tan sols he mort per la salvació de les ànimes com Ell!” El pare Mandic deia als seus penitents: “Aneu-vos-en en pau, carregueu-ho tot sobre les meves espatlles; jo me’n encarrego”. I explicava: “Dono penitències petites als meus penitents perquè la resta les faig jo mateix”. Efectivament s’estava en pregària durant hores i hores hores durant la nit, fent penitència pels seus confessats.

Durant els bombardejos de la 2a. Guerra mundial a Pàdua, es va incendiar tot el convent excepte la seva cel.la i el seu confessionari que era de fusta, tal como ell havia profetitzat: “Déu ha mostrat aquí tanta misericòrdia pels seus fills que això ha de perdurar com a monument a la seva bondat”.

El Pare Pio, d’altra banda, tenia la reputació de ser força sever. Però, com que llegia les ànimes, sabia exactament el que cadascú necessitava per convertir-se. Sabia que molts acudien a ell tot esperant un miracle, però sense cap intenció de canviar de vida. El procés de conversió començava amb ell però, com tot bon confessor, guia espiritual o amic que acompanya a altres en el seu caminar, no podia emprendre el camí de la conversió ell tot sol. Això és una decisió personal que depèn de cadascú. El Papa Francesc va explicar per què havia triat el Pare Pío i Sant Leopold Mandic per al Jubileu: “Perquè tots dos són missioners de la Misericòrdia. La misericòrdia s’aconsegueix en la confessió i aquests dos sacerdots van passar gran part de la seva vida al confessionari”.

3. La vident Jacqueline Aubry va marxar cap al Pare el passat 15 de març, a l’edat de 80 anys. Però de qui es tracta?

Remuntem al 8 desembre 1947 al migdia a Ile Bouchard (Indre i Loire). Quatre nenes veuen a la Mare de Déu Santíssima a l’església del poble: La Jacqueline, la gran, té 11 anys; la segueixen la Jeannette, la Nicole i la Laura. Les aparicions tindran lloc cada dia durant una setmana. La bella Dama, tal com l’anomenaven les petites vidents, les convida a “pregar per França, que ho necessita molt”. En efecte, després de la segona guerra mundial, aquest país es trobava a la vora de la guerra civil i els comunistes estaven a punt d’arribar al poder.

Aquell matí, el pare Finet, fundador dels Foyers de Caritat, havia entrat al dormitori de Marthe Robin i li havia dit: “Marthe, França està en perill!” “No pare -li va respondre ella- França no està en perill com vostè diu, perquè la Mare de Déu s’apareixerà a unes nenes … “en efecte, amb el suport del rector que va creure en aquestes nenes, la parròquia sencera d’Ile Bouchard es va posar en oració i contra tota expectativa el pla comunista va fracassar. Des d’aleshores, la Mare de Déu és venerada a Ile Bouchard sota l’advocació de Nostra Senyora de l’Oració.

Avui França es pot tornar a salvar si la pregària dels nens, així com també la dels adults, es reprèn a les famílies i a les parròquies. Tal com el pare Jozo Zovko acostuma a dir freqüentment: “No espereu que la pau vingui del món de la política! La pau arribarà per mitjà de la vostra pregària”.

4. Jesús es va aparèixer a Medjugorje. La Vicka em va explicar que durant l’aparició del Divendres Sant de 1982, la Mare de Déu es va aparèixer amb Jesús. Però aquella vegada no va ser com acostuma a venir cada any per Nadal quan ella, radiant, té al seu Nen nadó entre els seus braços.

“Aquell dia Jesús es va mostrar adult. Patia la seva Passió i estava coronat d’espines. Li corria sang pel front, les galtes i la barba. El seu rostre estava cobert de escopinades i de fang. El seu cos entumit pels cops rebuts durant la nit que va passar a la presó de Caifàs i pels cruels tractes que els soldats de Pilat li havien infringit. Portava un mantell vermell estripat i tacat de sang “. “Estimats fills, els va dir la Mare de Déu, avui he vingut amb el meu Fill Jesús en la seva Passió perquè vegeu com ha patit per vosaltres i fins a quin punt us estima”. Li vaig preguntar a la Vicka: “¿Jesús també va dir alguna cosa?” “No, em va respondre. Jesús va romandre en silenci; no va dir res. Però el vaig mirar als ulls i la seva expressió era d’una tendresa tal, d’un amor tan gran, tan humil, que per a mi va ser molt més fort que totes les paraules que hagués pogut dir. ‘Vaig veure com patia i al mateix temps com ens estimava! Saps? No oblidaré mai la mirada de Jesús en la seva Passió”.

La vident Marija també va comentar aquesta aparició de Crist en ocasió d’una entrevista que li va fer Radio Maria (Itàlia) el passat 25 de febrer. Heus aquí el seu relat dels fets: “En aquella època érem perseguits pels comunistes. Ens van portar a un asil ple de bojos. Ens van fer patir molt perquè ens deien que acabaríem com ells. Només teníem 16 anys i teníem por.

Anteriorment la Mare de Déu ens havia previngut que no mengéssim ni beguéssim res del que els comunistes ens donessin. Ens va dir que no acceptéssim res d’ells. Més tard ens vam assabentar que un d’ells ens havia intentat drogar. Efectivament, havien comentat per la televisió que estàvem drogats i volien que els tele-espectadors ho veiessin. Sortosament la Mare de Déu ens havia advertit del perill.

Després ens van tornar a portar a l’església del poble i ja de nit, completament esgotats, finalment vam tornar a casa. Allà la Mare de Déu se’ns va aparèixer. Li vam dir tot plorant que ja no aguantàvem més, que no mereixíem el tracte que els comunistes ens infringien. En efecte, per espantar-nos, ens deien per exemple que el pare de la Vicka, que treballava a Alemanya, seria arrestat i empresonat quan tornés a casa, que no podria guanyar més diners per mantenir la seva família i es moririen de fam.

Li vam explicar a la Mare de Déu tot el que ens havien fet, com ens havien arrestat i portat a l’asil, la forma en què ens amenaçaven amb deixar-nos allà per sempre dient-nos que acabaríem bojos. Va ser llavors que Ella ens va mostrar Jesús coronat d’espines, ple de ferides, banyat en sang i ens va dir: ‘Així com Ell ha patit tot això per amor a vosaltres, pel gènere humà, accepteu els vostres patiments també vosaltres per amor a Ell’. Jesús, per la seva part, no deia res, tan sols ens mirava … No vaig poder dormir en tota la nit, la impressió havia estat massa forta. Mai no oblidarem allò! ”

Estimada Mare de Déu, Mare del Ressuscitat, tu que veus també l’interior dels nostres cors, saps que encara som captius a causa del buit i de la por. Fes-ne brollar fonts de vida i d’amor.

Sor Emmanuel +

PS 1 El proper dijous 28 d’abril, festa de Sant Lluís María Grignon de Montfort a les 20:30 a la sala del subsòl de la Parròquia María Madre de la Iglesia de Buenos Aires, Avda. Pedro Goyena 1628, CABA, (Altura Avda. Rivadavia al 6000) s’hi farà un Cenacle Marià del MSM (Movimiento Sacerdotal Mariano). Per a més informació, contacteu: boletínsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

PS 2 El diumenge 29 de maig es realitzarà una Jornada Mariana de 10:30 a 17:30 a l’Instituto Antonio Próvolo, Avda. Juan B. Alberdi 1679 al barri de Caballito, CABA. Es farà:

– un Cenacle Marià amb exposició del Santíssim Sagrament

– la renovació de la Consagració a la Santíssima Trinitat mitjançant Maria

– Santa Missa

– Vídeo conferència des de Medjugorje amb Sor Emmanuel que presentarà el seu últim llibre La Pau tindrà la darrera paraula, el llibre de Mariam de Betlem, la petita àrab i l’ampliació dels seus altres llibres sobre el Purgatori i el Dejuni, amb temps per a preguntes i respostes amb traducció simultània.

No us perdeu aquesta cita! Hi haurà també un bufet atès per les monges del Próvoloiy i la possibilitat de comprar llibres. Per a més informació, contacteu amb:

boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

PS 3 El proper Direct (en francès) serà el 3 de maig a les 21 (hora de França), en el que Sor Emmanuel comentarà el missatge del dia anterior. El Direct del 3 de març es pot veure a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html. S’ha creat una pàgina pel Direct del 3: https://www.facebook.com/directdu3

PS 4 Entrant a https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/prier-videos.html trobareu “petits consells espirituals” de 10 minuts de durada (en francès). També s’ha creat una nova pàgina Facebook per a Children of Medjugorje (en francès)

https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

PS 5- Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant al link: https://www.centromedjugorje.org/

PS 6– Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel (+ 54 11) ó (011) 4431-7847 o mob:(011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Equador: info@fundacionjesusdelamisericordia.com

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mob:098.308.307