15 d’octubre de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 d’octubre, la Mirjana rebé l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, rodejada d’una gran quantitat de peregrins. Després, ens va transmetre el següent missatge:

«Estimats fills, el meu Cor matern us convida avui a la pregària, a una relació més personal amb Déu Pare, a l’alegria de la pregària en Ell. Déu Pare no es troba lluny de vosaltres ni us és un desconegut. Se us ha manifestat per mitjà del meu Fill i us n’ha donat la vida, que no és sinó el meu Fill. Per això fillets meus lluiteu contra les temptacions, les quals cerquen allunyar-vos de Déu Pare. Pregueu! No intenteu tenir famílies ni societats sense Ell. Pregueu! Pregueu a fi que els vostres cors s’inundin de la bondat que només pot venir del meu Fill, el qual n’és la veritable bondat. Només els cors amarats de bondat poden comprendre i acceptar Déu Pare. Us seguiré fent de guia. Per això us demano de manera especial que no jutgeu els vostres sacerdots. Fills meus, que potser heu oblidat que Déu Pare els ha cridat? Pregueu! Gràcies! »

Comentari de la Mirjana al final de l’aparició: «Mai n’havia dit res abans. Tanmateix, sou conscients, germans i germanes, que la Mare de Déu ha estat amb nosaltres? Que potser en som dignes? Que cadascú de nosaltres s’ho pregunti. Us ho dic perquè se’m trenca el cor de veure-la patir, ja que tots cerquem un miracle, però, a voltes, no ens esforcem prou per obtenir-lo d’un mateix»

2 – La confessió més bonica de la Souha. Un grup arribat d’Orient Mitjà estava passant uns dies a Medjugorje, desitjosos de fer una autèntica peregrinació. Entre ells, la Souha, una dona casada i mare de 2 nens. El seu marit, que era metge, no podia deixar la seva feina i ella hi havia anat tota sola.

La Souha té un secret que no la deixa en pau. Poc després de la seva arribada busca un capellà del grup per confiar-li que fa poc ha realitzat un avortament. El nadó que esperava tenia el síndrome de Down i ni el seu marit ni ella volien continuar amb l’embaràs. Junts van decidir treure’l del ventre matern i van realitzar l’avortament. Com que el seu cor no està en pau, la Souha li pregunta al capellà: “No és cap pecat, oi?”. El mossèn li contesta: “Doncs sí, filla meva, és un pecat i un pecat molt greu. T’hauries de confessar!”. Però la Souha no en queda prou convençuda i s’obstina en no confessar-se. De totes maneres, li demana a la Mare de Déu un signe que l’ajudi a discernir si s’ha de confessar d’aquell acte o no.

Aquella mateixa tarda, durant l’aparició de la Gospa al Turó amb l’Ivan, la Souha es trobava allà amb el seu grup. Des del moment de l’arribada de la Mare Santíssima, el seu cos es va doblegar imprevisiblement en dos, com llençada a terra, tot el seu cos estava corbat amb el nas tocant a terra. Va estar així una bona estona. Quan finalment es va aixecar, després de l’aparició, els seus amics la van veure plorar. La Souha els va dir: “Aviseu un capellà, necessito confessar-me ara mateix!”.

No sabem el que va passar durant l’aparició i els seus amics van respectar el seu secret, però la Mare de Déu havia actuat. Amarada de llàgrimes, la Souha va fer la confessió més bonica de tota la seva vida. Sí, havia tocat l’horror del pecat i per això havia plorat tant. Acceptà la misericòrdia de Déu cap a ella, la seva pau interior es va restaurar i es va sentir alliberada. Quina lluminositat reflexa ara la seva cara! La Souha va donar testimoni d’una immensa alegria als seus amics, una alegria que mai abans havia experimentat.

A Medjugorje, alguns grups de peregrins tenen una tradició molt bonica. El líder proposa que cadascú assumeixi la responsabilitat de pregar per una altra persona del grup i que el recordi especialment en les seves pregàries durant tota la peregrinació. Per fer això, la primera o la segona tarda, cadascú treu d´una cistella el nom d’un altre peregrí. Aquella tarda, de les 150 persones que formaven el grup, qui va rebre el nom de la Souha per pregar per ella? Una jove amb síndrome de Down!

Aquella mateixa tarda, el marit de la Souha la va trucar per telèfon i després d’escoltar el relat de la seva dona, li va dir: “Saps, et truco perquè se’m fa molt estrany que tu estiguis allà pregant a Déu, mentre jo aquí estic fent avortaments. Això no pot seguir així! Avui mateix deixo de fer-ho”. Ell també plorava mentre parlaven. En la distància, tenia el pressentiment que alguna cosa li estava passant a la seva dona i estava disposat a fer aquell gran pas en el terreny professional. La Souha no es podia creure el que estava sentint.

Tot això va passar el mes d’agost passat. Ara, la Souha, el seu marit i els fills viuen de manera diferent; han posat Déu en primer lloc. Practiquen els sagraments, van a missa gairebé cada dia i donen testimoni. Després d’aquest episodi memorable, mentre es preguntaven com podrien reparar el mal causat en el passat, van rebre la trucada d’un orfenat que necessitava ajuda. Unes germanes els van demanar que s’ocupessin d’un nadó orfe. Van veure en aquesta demanda la resposta de Déu i en reconeixement van decidir fer tot el que estigués a les seves mans per ajudar aquell nadó.

I què se’n va fer del petit amb síndrome de Down avortat? A Medjugorje, Maria ha dit sobre aquests nens no-nascuts: “Estan amb mi”. Amb tota seguretat aquest nen prega molt pels seus pares i pels seus petits companys que avui dia estan destinats a no veure la llum del sol.

I jo em pregunto: devia tenir realment el síndrome de Down? Cada vegada veig amb més freqüència que es realitzen diagnòstics equivocats. Quan les mares, malgrat l’anomalia diagnosticada, decideixen conservar el nen, moltes vegades neix perfectament normal. La nostra cultura de la mort i la pressió cada vegada més poderosa del mercat de l’avortament, certament hi juguen un paper important. N’hi ha per meditar-ho!

Però Déu és meravellós! Per a aquesta família ha convertit el mal en un bé. Centenars de nens (potser milers) no seran avortats perquè aquest metge ara està lluitant a favor de la vida.

“Estimats nens, aquesta nit us convido de forma particular a pregar pels nens no nascuts. Pregueu especialment per les mares que maten els seus fills. Estimats nens, estic trista per tants nens que són matats. Pregueu perquè al món no hi hagi mares així.” ( al grup de pregària de Medj, 3-3-90)

3 – Un agent de policia finalment feliç! La història té lloc a Madrid durant les JMJ. Com bé sabeu, s’havien disposat molts confessionaris per als joves. Un agent estava de guàrdia, vigilant la zona. Una jove s’adona que aquest agent vigila sempre al mateix lloc, com si estigués enganxat als confessionaris. Llavors li pregunta: “Per què sempre es queda aquí? (Normalment els agents es desplacen) I ell li respon:

– Durant tots els meus anys de servei com agent he rebut contínuament insults, burles i gestos d’odi… El que mai he rebut és un somriure…. Des que sóc aquí veig rostres feliços i no deixen de somriure’m, especialment els joves quan surten dels confessionaris. És per això que m’agrada estar aquí.

– Està bé! Però no ha pensat a confessar-se vostè mateix?

– Oh, no, no! No arribo a tant !

Al dia següent, la jove es torna a trobar amb l’agent, que desborda una gran alegria. L’agent se li acosta amb un somriure d’orella a orella i li diu: “He anat a confessar-me!”.

La Mare de Déu va dir: “Estimats fills, us convido a confessar-vos com a mínim un cop al mes, perquè no hi ha ningú a la terra que no necessiti una confessió mensual. La confessió mensual serà un remei per a l’Església d’Occident. Us convido a difondre aquest missatge pel món sencer” (estiu de 1981).

4 – La Comissió. Les investigacions dels experts que treballen a Roma sobre el cas de Medjugorje han estat força discretes fins ara. Tanmateix, hi ha hagut alguns signes: aquesta primavera, la vident Ivanka Elez (la primera que va veure la Gospa el 24 de juny de 1981) va ser convocada a Roma per donar el seu testimoni. El pare Jozo Zovko i la vident Vicka també han anat a Roma aquests dies per trobar-se amb el Cardenal Ruini, president de la Comissió. Continuem pregant perquè el pla de la Verge Maria es dugui a terme sense obstacles. Es realitzarà amb tota seguretat, els vidents ho saben: “Tot el que no és de Déu passarà, diuen, i tot el que és de Déu romandrà”. Ens correspon a nosaltres apressar l’hora de Déu mitjançant les nostres pregàries i limitar els sofriments causats per les resistències.

5 – Pirateria per internet? Algunes persones malintencionades s’apropien d’una adreça de mail i envien a tots els contactes d’aquella adreça una crida d’auxili demanant importants quantitats de diners per ajudar a la persona propietària d’aquella adreça. Això és pirateria. Si alguna vegada rebeu de part nostra una demanda urgent de diners, sapigueu que no prové de nosaltres. Si us plau, elimineu-lo sense respondre. Preguem per aquells que utilitzen els seus coneixements per enganyar als altres en lloc de posar-los al servei de Déu! Així evitaran un trist desenllaç. Qui cava una fossa en el camí del seu germà, acabarà caient-hi ell mateix (veure Sal 9,15).

6 – Si ja no rebeu el butlletí de Medjugorje, podeu escriure a boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org. Podeu veure els missatges de  la Mare de Déu i els seus comentaris, així com els butlletins anteriors, a www.mensajerosdelareinadelapaz.org

Estimada Gospa, nostra Senyora del Rosari, ajuda’ns a romandre fidels al nostre rosari quotidià per estar protegits sota el teu mantell maternal i escapar així dels dards encesos del Maligne.

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

PS 1 – Es necessita una persona que visqui a Espanya i que parli italià i pugui traduir amb certa professionalitat un CD italià al castellà, per ser després editat en forma de llibret. Qui se senti cridat a prestar aquest servei contacteu amb jesusbonastre@gmail.com

PS 2 – Celebracions de Medjugorje en directe https://www.medjugorje.hr/es/multimedia/tv-web/

PS 3 – Nou! Un llibre que es llegeix d’una tirada i que és una veritable bomba de llum: Mariam de Betlem, la petita àrab, per Sor Emmanuel. Qui és la petita àrab?

Mariam Baouardy és una filla de Galilea. La seva vida és una successió de manifestacions sobrenaturals dignes de Catalina de Siena, des dels estigmes fins els singulars combats amb Satanàs. D’on li ve aquesta saviesa deliciosa, infantil i tan forta, que fa que tots l’estimin? D’on li ve aquest foc d’amor que la consumeix? En el Carmel pren el nom de Sor Maria de Jesús Crucificat. La humil tornera serà visitada per Jesús i per Maria. Les paraules que ens transmet il·luminen el futur de la nostra humanitat tan angoixada. Mariam mor a Betlem als 33 anys, el 26 d’agost de 1878. Joan Pau II la va beatificar el 13 d’octubre de 1983. És difícil descobrir la Mariam sense enamorar-se d’ella i sense deixar de desitjar nosaltres mateixos ser també sants!

PS 4–Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel en diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Tel (+ 54 11) ó (011) 4431-7847

Xile: foyertome@gmail.com – Tel: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.comTel (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel (+52) 33 31 223 223

Perú: Librería Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

PS 6- Per rebre aquest butlletí per e-mail a partir del 15 de cada mes us podeu inscriure en les adreces següents:

castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org

francès: contact@edm.eu.com

anglès i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com

italià: info@vocepiu.it

croata: rsilic@yahoo.com

portuguès: medjugorjeport@yahoo.com

xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc www.childrenofmedjugorje.com ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Per accedir al Butlletí del mes i als Butlletins anteriors:

www.mensajerosdelareinadelapaz.org

Contestadors telefònics amb el missatge del dia 25:

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i en anglès)

PS 7 – Prepareu el vostre pa per el dejuni! (veure recepta en el butlletí del 18-3-11)