15/05/2023 – Mons. Aldo Cavalli, l’enviat del Papa a Medjugorje, ha arribat a Barcelona

 

En el marc del seu viatge a terres espanyoles, Mons. Aldo Cavalli va arribar dijous a la tarda a Barcelona amb el seu secretari, fra Antonio Primorać, responent a la invitació del President de la Conferència Episcopal Espanyola, Mons. Joan Josep Omella.

 

 

 

Van ser rebuts pel sacerdot salesià Francesc Rius i amb Oriol Vives, president de la Fundació Centre Medjugorje van poder visitar el Temple Expiatori del Sagrat Cor, més conegut com el Tibidabo. El pare Francesc Rius els va explicar la història d´aquest bellíssim temple català, que fou construït, en part, amb els donatius de feligresos de Catalunya i d´altres parts d´Espanya. També li va mostrar una il·lustració que va impressionar Mons. Aldo, en què apareixen representats els escuts dels països de Llatinoamèrica que allotja el temple, i que també van contribuir amb els seus donatius, tal com es pot apreciar a la fotografia.

Va ser la venerable donya Dorotea Chopitea, nascuda a Xile, que es va traslladar amb la seva família a Barcelona, ​​qui va convèncer Don Bosco a anar a Espanya. A més, amb la seva aportació econòmica, es va construir la primera ermita que hi va haver al Tibidabo.

Tots els presents van compartir la pregària de Vespres a la capella on hi ha exposat el Santíssim Sagrament, que és una capella emblemàtica de Barcelona.

Al vespre, Mons. Cavalli es va dirigir a l’Arquebisbat de la ciutat, on va ser acollit per Mons. Joan Josep Omella i el Bisbe Auxiliar, Xavier Vilanova. Precisament a l’arquebisbat de Barcelona és on Mons. Aldo s’allotjarà aquests dies, abans de continuar el viatge cap a Madrid.

Quina gràcia de Déu, no només per al poble espanyol sinó per a tota Iberoamèrica, que l’enviat a Medjugorje del nostre estimat Papa Francesc, ens visiti.

Gràcies Mons. Aldo, us rebem amb el cor obert i l’oïda atenta a les vostres paraules!