15/05/2023 – L’enviat del Papa a Medjugorje visita per primer cop Espanya: “És un lloc de Gràcia i de canvi de vida”

Mons. Aldo Cavalli reafirma que la comissió del Vaticà no s’ha pronunciat fins ara sobre les aparicions però que la presència de la Verge “és evident”.

L’enviat del Papa a Medjugorje visita per primer cop Espanya: “És un lloc de Gràcia i de canvi de vida”.

 

Mons. Aldo Cavalli.

L’enviat del Papa Francesc a Medjugorje, l’italià Mons. Aldo Cavalli, ha visitat Espanya del 12 al 14 de maig, atenent la invitació personal que el president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal de Barcelona, ​​Mons. Joan Josep Omella , li va fer el mes d’agost passat, amb motiu de la celebració anual del Festival de la Joventut.

Ahir diumenge 14 de maig, va impartir una catequesi a l’Església Sant Martí de Tours de Madrid i va dir: “Medjugorje és un lloc de Gràcia i de conversió. La gent es confessa però no només per ser perdonada dels seus pecats sinó normalment perquè volen canviar de vida”.

“La presència de la Mare de Déu és evident”
En una església abarrotada de gent, amb la presència del president de la Fundació Centre Medjugorje, Oriol Vives, i del vicepresident, L. Miguel Onieva, a més d’altres membres del patronat (també s’hi trobava l’escriptora María Vallejo-Nágera que es va convertir en qüestió de segons en Medjugorje), Mons. Aldo Cavalli va dir: “La presència de la Mare de Déu és molt evident. Ella ens acompanya a trobar Jesús. Això és Medjugorje”.

En declaracions a Religión Confidencial va deixar clar que les aparicions encara no estan aprovades per la Santa Seu: “Hi ha una comissió del Vaticà que està estudiant les aparicions però per ara no ha dit res”. Ni tan sols les primeres que, extraoficialment, la Comissió hauria dit que tenen totes les evidències de sobrenaturalitat.

“Jo també hi estic molt a gust”
Sobre si la Mare de Déu es continua apareixent actualment com asseguren molts a Medjugorje, Cavalli assegura a RC: “Són consideracions privades. Ni sí ni no”.
Molts catòlics pensaven que Mons. Aldo Cavalli podria haver anat a la ciutat de Bòsnia amb escepticisme: “Abans que m’hi enviés el Papa fa dos anys, no havia estat mai a la ciutat de Bòsnia i Hercegovina. Però allà hi vaig trobar un lloc de Gràcia. Allí s’hi fa el que l’Església ens demana: adoració, missa, eucaristia, el rosari, la confessió. I tothom que és allà resa a gust”, explica Mons. Aldo Cavalli, que confessa: “Jo també hi estic molt a gust”.
I repeteix: “Els peregrins van als turons de les aparicions, de gust. A l’adoració, de gust. A la confessió, de gust.

Per què triga tant l’Església?
A la pregunta de per què l’Església triga tant a donar un veredicte sobre les aparicions, respon: “Sempre ho fa així. És per prudència eclesiàstica i per investigació”.

Per a l’enviat del Papa, Medjugorje és un centre d’espiritualitat molt potent però no pas l’únic d’Europa. “És un centre espiritual profund perquè és un centre de Gràcia. L’any passat hi van peregrinar un milió de persones”.

Cavallí insisteix que fa quatre anys el Papa Francesc va autoritzar les peregrinacions a Medjugorje, després que uns anys abans, la Conferència de bisbes de l’antiga Iugoslàvia hagués dit: “Basant-se en les investigacions fins ara realitzades, no es pot afirmar que es tracti d’aparicions sobrenaturals i revelacions, però les nombroses reunions de fidels que, des de diferents parts del món acudeixen a Medjugorje, inspirats tant per motius de fe com per altres, requereixen l’atenció i la cura pastoral, primerament del Bisbe diocesà, i amb ell, també dels altres bisbes, perquè a Medjugorje i en tot allò que hi estigui relacionat, sigui promoguda una sana devoció a la Benaurada Verge Maria, d’acord amb l’ensenyament de l’Església».

“Si voleu anar a un lloc de Gràcia, veniu-hi”
Preguntat si animaria la gent a peregrinar a Medjugorje, afirma: “Jo hi estic molt a gust. Si volen anar a un lloc de Gràcia, que vinguin. Però només per resar. Si venen amb una altra motivació com el turisme, no cal que vinguin perquè no tenim res per oferir-los. Un centre de Gràcia, això sí”.
Durant aquest cap de setmana a Espanya, Mons. Aldo Cavalli s’ha reunit amb el cardenal Omella, ha visitat la Catedral de Barcelona i la Sagrada Família, el monestir benedictí de Montserrat, ha dinat amb els monjos i ahir a Madrid durant una adoració i catequesi a l’Església Sant Martí de Tours de Madrid.

Aldo Cavalli presidint la missa a l’Església de Sant Martí de Tours de Madrid.

Religión Confidencial