14 de febrer de 2019: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesus i Maria!

1. El 2 de febrer de 2019, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu al seu hostal, davant d’un petit grup de peregrins. Després va transmetre el següent missatge:

Estimats fills, l’amor i la bondat del Pare Celestial us donen revelacions que fan que la fe creixi en vosaltres, que la pugueu comprendre i us porti pau, seguretat i esperança. També jo, fills meus, per l’amor misericordiós del Pare Celestial, sempre i novament us mostro el camí cap al meu Fill, cap a la salvació eterna. Però, lamentablement, molts dels meus fills no em volen escoltar, molts dels meus fills dubten. Jo sempre, en el temps i més enllà del temps, he magnificat el Senyor per tot el que ha fet en mi i a través de mi. El meu Fill es dóna a vosaltres, parteix el pa amb vosaltres, us dóna paraules de vida eterna perquè les porteu a tots.
I vosaltres, fills meus, apòstols del meu amor, de què teniu por si el meu Fill està amb vosaltres? Oferiu-li la vostra ànima perquè Ell pugui habitar-hi, i perquè ell faci de vosaltres instruments de fe i instruments d’amor.
Fills meus, visqueu l’Evangeli, visqueu l’amor misericordiós cap als altres i, sobretot, visqueu l’amor cap al Pare celestial.
Fills meus, no esteu units per casualitat. El Pare Celestial no uneix ningú per casualitat. El meu Fill parla a les vostres ànimes i jo parlo als vostres cors. Com a mare us dic: camineu amb mi, estimeu-vos els uns als altres, doneu testimoni. No tingueu por de defensar, amb el vostre exemple, la veritat, la Paraula de Déu, que és eterna i mai no canvia.
Fills meus, el qui obra a la llum de l’amor misericordiós i de la veritat, sempre rep ajuda del Cel i no està mai sol. Apòstols del meu amor, que sempre us reconeguin entre tots els altres per la vostra discreció, pel vostre amor i la vostra serenitat. Jo estic amb vosaltres. Us en dono gràcies!

“LaMirjana va comentar que la Mare de Déu estava trista. Podeu veure el vídeo de l’aparició a: https://www.youtube.com/watch? v=SVB-0tvzaJc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Sant Josep busca feina! El 19 de març celebrarem al gran Sant Josep, espòs de la Mare de Déu. A la nostra casa de Beit Lehem tenim la tradició d’oferir-li una trentena, a partir del 18 de febrer fins al 18 de març, resant les seves lletanies (PS1); sense oblidar-nos de proveir-li una agenda ben completa, ja que li agrada tant treballar que no tolera estar desvagat quan es tracta d’obtenir gràcies pels seus protegits.
Sant Josep no podia ser aquell ancià que els artistes representen freqüentment. Havia de ser un home vigorós per poder fugir a Egipte en plena nit amb una joveníssima esposa i un nadó. I, un cop a Egipte, va haver de mantenir la seva família. Les tradicions locals d’aquell país ens el revelen com un home responsable que va haver de fugir dels espies d’Herodes. Aquest, efectivament, en veure que no havia aconseguit el seu objectiu tot i la massacre dels innocents a Betlem, no parava de buscar al petit rei dels jueus a qui tant temia! La Sagrada Família va haver de recórrer milers de quilòmetres durant quatre anys, abans de la mort d’Herodes. Més endavant, a Natzaret, sant Josep va haver de començar novament des de zero una activitat viable per als seus i reprendre el seu bell ofici d’arquitecte/fuster. En el seu taller havia d’aixecar cada dia bigues pesades, taulons, sòcols, carretes, mobles i altres objectes fabricats per ell i portar-los als seus clients. ¿Que no en va aprendre d’ell, Jesús, a portar bigues ben pesades sobre les seves espatlles, preparant-se així per a la seva tan dolorosa marxa cap al Gòlgota?
I encara avui dia li agrada treballar. Aquesta trentena (o aquesta novena) serà per a ell una bona ocasió per omplir-nos de benediccions i mimar-nos una mica!

3. Els que solen interrompre. Alguns pelegrins havien anat a Tihaljina (a 30 minuts de Medjugorje) per resar davant la famosa mare de Déu miraculosa. Per a molts aquesta imatge representa l’emblema de Medjugorje, encara que hagi estat entronitzada en aquell temple abans de les aparicions.
Després de la pregària, una peregrina li va demanar a la meva amiga espanyola, la Teresa, que li fes una foto davant de la imatge amb el propòsit d’immortalitzar aquell moment beneït. Un cop la foto presa, un home es va agenollar davant la imatge i amb el cap entre les mans pregava ferventment. La peregrina, veient que la foto no havia sortit bé, li va demanar a la Teresa que li’n fes una altra. Però ella li va proposar d’esperar per no interferir amb la pregària d’aquell senyor. I l’oració durava, durava i durava, més de 20 minuts … Llavors la peregrina es va impacientar i va dir en veu alta: “Bé, no esperarem la foto eternament, anem-nos-en!”
L’home va sentir aquesta observació i es va aixecar per cedir-los el lloc, demanant disculpes. Van fer una nova foto. Però, quina sorpresa quan la Teresa va veure aquesta segona foto! El rostre tan dolç de la Mare de Déu havia canviat. Expressava un retret silenciós, ben visible en els seus ulls i en la seva boca. La peregrina va comprendre immediatament el missatge. No hauria d’haver interromput mai la pregària d’aquell home per una foto!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un dia, Caterina de Siena, quan tot just tenia sis anys i jugava amb el seu germanet, tot d’una se li va aparèixer el Senyor Jesús assegut a la càtedra de Pere i revestit amb els ornaments pontificis. Fascinada per aquesta aparició, la petita Caterina estava immersa en la mirada d’aquest Déu que li parlava i ja la preparava per a la seva gran missió a l’Església. Aquest intercanvi es perllongava des de feia alguns minuts quan el seu germanet, impacientat per no poder seguir jugant, la va treure de la seva contemplació. Ella es va girar i el va renyar, però quan va reprendre la seva oració i va mirar novament en direcció al lloc de l’aparició, ja no va veure més a Jesús. Això la va submergir en una profunda tristesa. Sens dubte, també Jesús hagués volgut continuar el seu diàleg amb ella … Però la distracció havia posat fi a aquest moment de divina intimitat.
Quantes vegades es reprodueix la mateixa escena en els nostres temples! Molt poca gent prega veritablement amb el cor. Llavors, no hauríem d’alegrar-nos de veure algú submergit en una relació amb el seu Déu? Qui sap el que passa entre Déu i l’ànima? Qui sap si Déu no ha previst atorgar un do o una gràcia al seu fill/a en aquell moment? Qui som nosaltres per interrompre un diàleg íntim entre Déu i l’ànima? Aquest diàleg és sagrat. Per descomptat, en cas d’incendi o d’alguna urgència hem d’intervenir, però certament això no succeeix a cada missa!
Un dia estava pregant després de la comunió amb el cap entre les mans. Algú em va colpejar l’espatlla i em va preguntar: “Vostè és la germana Emmanuel?” Confesso que no vaig ser molt amable amb aquella persona, perquè li vaig respondre: “Poc importa qui sóc, però Aquell amb qui intento parlar és Jesús!” De seguida em vaig penedir de la meva reacció que probablement havia ferit a aquella persona. Llavors vaig modificar una mica la meva fórmula i quan l’ocasió es presentà, vaig dir: “Sí, ens veurem de seguida, però abans permeteu-me acabar de parlar amb Jesús que està en el meu cor! I també està en el seu; Per què no li regalem 10 minuts més del nostre temps per parlar amb Ell? “Els fruits són excel·lents!
Un dia, un grup de 8 peregrins em va interrompre; quan els vaig suggerir que preguéssim uns minuts més en silenci, tots ho van fer de bon grat i van rebre tantes benediccions que després ja no tenien ganes d’abandonar el temple!

4.Una confessió memorable! S’aproxima el temps de Quaresma  i voldria publicar aquí un testimoni que arribarà al cor d’aquells que encara tenen dubtes.
Cap a l’any 1840, un home de cognom Rochette tenia un fill esguerrat. Va decidir anar a veure el Rector d’Ars, famós pels miracles que es produïen per mitjà de la seva pregària. La seva dona i el nen el van acompanyar. Ella es va confessar amb el sant sacerdot i va combregar. Però Rochette només tenia una cosa en ment: obtenir la curació del seu fill. Tot i que va entrar a l’església en diverses ocasions, sempre es quedava al final del temple a l’alçada de la pica d’aigua beneïda. Un dia el sant, que acabava de confessar uns sacerdots, va començar a cridar-lo en veu alta. Rochette ni es va immutar. La seva esposa i el fill eren a l’interior de l’església, prop del combregador.
“Tant incrèdul és? li va preguntar el sant rector a la senyora. El va tornar a cridar i, a la tercera vegada, per fi l’home es va decidir a avançar pensant: “No se’m deurà pas menjar viu! I es va dirigir cap on era el Rector d’Ars, darrere de l’altar.
– Som-hi, senyor Rochette, li va dir assenyalant-li el confessionari. ¡Agenolli’s allà!
– És que … no en tinc gaires ganes!
– Comenci!
Incapaç d’oposar resistència a aquest atac tan brusc, el senyor Rochette va caure de genolls.
– Pare, va somicar, fa molt temps que … com deu anys.
– Afegeixi’n alguns més!
– Dotze anys!
– Encara unes miques més! …
– Sí, des del Gran Jubileu de 1826.
– Ara sí! Qui busca sempre troba!
El senyor Rochette es va confessar com un nen després de 14 anys. Va combregar al dia següent juntament amb la seva dona, i el nen va deixar les seves dues crosses a l’església d’Ars perquè ja no les necessitava! (PS2)
“Estimats fills, ens diu la Mare de Déu, no puc ajudar-vos si no viviu els manaments de Déu, si no viviu la Missa i si no us confesseu”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. El bisbe de Mostar, Mons. Ratko Peric, de 75 anys d’edat, es jubila. No sabem encara qui el succeirà en el càrrec, però des d’ara mateix preguem per ell, com també pel seu predecessor.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. El meu proper Directe del missatge de 2 de març serà el 3 de març a les 9pm, en Francès. El Directe del 3 de febrer el podeu veure aquí:

Medjugorje : Replay du Direct du 3 février 2019 à 21h00

Estimada Gospa, gràcies per recordar-nos que “el Pare Celestial no uneix a ningú per casualitat”. Aquí mateix on vivim, ajuda’ns a lluitar amb força contra el “divisor”! Ajuda’ns a anticipar les alegries del Cel on Déu ho serà tot en tots! Que predomini entre nosaltres l’Esperit de la Unitat!

Germana Emmanuel +

PS 1. Lletanies de Sant Josep
Déu Pare Celestial, (es repeteix)
Déu Fill, Redemptor del món,
Déu Esperit Sant,
Santa Trinitat, un sol Déu.
Santa Maria, pregueu per nosaltres.
Sant Josep,
Il·lustre descendent de David,
Llum dels patriarques,
Espòs de la Mare de Déu,
Custodi puríssim de la Mare de Déu,
Pare adoptiu del Fill de Déu,
Sol·lícit defensor de Crist,
Cap de la Sagrada Família,
Sant Josep just,
Sant Josep cast,
Sant Josep prudent,
Sant Josep fort,
Sant Josep obedient,
Sant Josep fidel,
Mirall de paciència,
Amant de la pobresa,
Model dels treballadors,
Exemple d’amor a la llar,
Custodi de verges,
Empar de les famílies,
Consol dels que sofreixen,
Esperança dels malalts,
Advocat dels moribunds,
Terror dels dimonis,
Protector de la Santa Església,
Anyell de Déu que lleveu el pecat del món, perdoneu-nos Senyor
Anyell de Déu que lleveu el pecat del món, escolteu-nos Senyor
Anyell de Déu que lleveu el pecat del món, tingueu pietat de nosaltres.

PS 2. Extracte de “El cura de Ars”, per Mons. Trochu – Éd. Résiac.

PS 3. Sor Emmanuel anirà de missió des del 20 al 31 de març a Itàlia, Alemanya i Àustria. Preguem perquè sigui motiu d’una bonica collita espiritual. Gràcies!

PS 4. Un rosari per la Vida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El proper 25 de març, Festa de l’Anunciació i del Nen per Néixer, com ho fem des del 2004, ens unirem en oració a les 18 hores amb la celebració de l’Eucaristia seguida pel Sant Rosari davant del Santíssim a la Catedral Metropolitana de Buenos Aires. Molts fills de Maria, defensors de la vida, s’uneixen a nosaltres des de diferents punts d’Argentina i de tot el món.
Esperem que aquell dia siguem molts els que clamem el Cel!

PS 5. Realitzeu una peregrinació virtual! No podeu anar a Medjugorje? Medjugorje ve a casa! A www.IMedj.net rebreu les gràcies especials dels 11 llocs més importants de Medjugorje (en francès).

PS 6. Novetat! Instagram de la Germana Emmanuel, visitant el link:
https://www.instagram.com/ enfants_de_medjugorje/