14/5/2020 – Jornada de pregària i dejuni, els dimecres

A l’inici del confinament, a mitjans de març, molts catòlics compromesos vèiem com es trencaven molts desitjos i aspiracions, es tancaven els temples, finalitzaven els apostolats i quedàvem tots reclosos a casa.

Els més dur per a molts catòlics va ser el tancament de les esglésies, i els laics ens quedàvem sense sagraments sine die, molt dolorós.

Anaven passant els dies, la primera setmana, la segona…i albiràvem allò que ens queia al damunt a tots.

Les empreses es reinventaven, molts treballadors afectats per Ertes, tots preocupats més per la post-pandèmia que per estar confinats.

Tot i així, en aquests moments de prova i tribulacions, veiem com es multipliquen els sacerdots i les parròquies per a mantenir-nos en contacte, encara que sigui online: misses, trobades, rosaris, xerrades, que ens ajuden molt a sostenir-nos en la Fe.

A les llars redescobrim la importància de la família. Moltíssims, per primer cop, vàrem fer el que tantes i tantes vegades ens demana la Mare de Déu a Merdjugorje, que és pregar en família. Amb el Rosari a la mà, units.

Amb el món sencer aturat, ens vàrem tancar a casa. Passàrem del “no parar” i no tenir temps per  l’important, ancorats en mil activitats, a veure com Déu ens tria a tots la millor part, i ens obliga, per força, a deixar-lo fer i començar-lo a escoltar.

Veiérem al Sant Pare el 27 de març, en plena quaresma, resar davant el santcrist de Sant Marcel, amarat per la pluja i tot sol, en una històrica plaça de Sant Pere buida. Després el vàrem veure petit, coix, pujar el turó del Vaticà cap a l’atri i pujar els esglaons tot encorbat, amb gran esforç i en solitud, fent seus els patiments del món, i dient davant de la Creu: “Senyor, no ens abandonis, estem perduts i espantats”.

Aquell dia, el Sant Pare va mostrar al món una estampa veritablement històrica i profètica.

En arribar el 18 de març, a tots ens va cridar l’atenció que la Mare de Déu li digués a la Mirjana que el dia 2 de cada mes ja no tindria més missatges.

Va arribar el 25 de març i la Verge li diu a Marija:

“Estimats fills, estic amb vosaltres tots aquests anys per guiar-vos en el camí de la salvació. Torneu al meu Fill, torneu a la pregària i al dejuni. Fillets, permeteu que Déu parli al vostre cor, perquè Satanàs  regna i vol destruir les vostres vides i la terra per la qual camineu. Sigueu valents i decidiu-vos per la santedat. Veureu la conversió en els vostres cors i en les vostres famílies; la pregària serà escoltada, Déu atendrà les vostres súpliques i us donarà pau. Estic amb vosaltres i us beneeixo a tots amb la meva benedicció maternal. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

Amb el Rosari a la mà i sostinguts per les 3 capelles d’Adoració Perpètua que segueixen obertes a Catalunya, alguns adoradors del Santíssim Sagrament de Barcelona molt vinculats a l’espiritualitat de Medjugorje i Emaús (el Quique, l’Alberto i el que escriu), sentim que, sí en algun moment ha calgut actuar decididament, és ara, més que mai.

A ningú se li escapa que el món, ja abans de la pandèmia, estava immers en el pecat, amb la ideologia de gènere per bandera. Com a mostra, els 55 milions d’avortaments d’infants no nascuts, assassinats cada any a tot el món (Font: OMS, que pot consultar-se per internet).
Sens dubte, és el major crim perpetrat per la humanitat des de sempre.

Per tant, des de el discerniment, aquesta pandèmia és una oportunitat per reflexionar, per tornar a l’important, per fer dejuni i pregar, tal com ens demana la Mare de Déu a Medjugorje des fa gairebé 40 anys.

“Mitjançant la pregària i el dejuni es poden aturar les guerres i interrompre les lleis de la natura”, “Les pregàries continuades i el dejuni redueixen els càstigs de Déu”, etc.

Som conscients que el nostre petit gran sacrifici no és res pels mals que afligeixen la humanitat, però també sabem que, a les mans de Maria, ho són molt. Amb tan poc com li oferim, Ella fa molt per a la salvació de les ànimes i la conversió del món. Ens hi ajudes?

1ª Jornada 22 d’abril, 590 participants
2ª Jornada 29 d’abril, 224 participants
3ª jornada de pregària i dejuni 6-maig
4ª jornada de pregària i dejuni 13-maig

https://sites.google.com/view/jornada-oracion-y-ayuno/home