14/11/2020 – 8 consells pràctics per resar més bé el Sant Rosari

Resar el Sant Rosario és, en paraules de Sant Joan Pau II, «com anar a “l’escola” de Maria per llegir a Crist, per penetrar en els seus secrets, per entendre el seu missatge». A Medjugorje, la Mare de Déu Santíssima ha insistit sovint, al llarg de les seves aparicions, en la importància de resar el Rosari amb el cor. Així, el 25 de setembre de 2019 afirmava: “Estimats fills, avui us convido a pregar per les meves intencions per tal que jo us pugui ajudar. Fillets, reseu el Rosari i mediteu-ne els misteris, perquè també vosaltres en la vostra vida travesseu alegries i tristeses. D’aquesta manera transformeu els misteris de la vostra vida, perquè la vida és un misteri fins que no la poseu a les mans de Déu.”

No obstant això, malgrat la seva bellesa i profunditat, moltes persones tenen dificultats per resar el Rosari, ja que és una pràctica espiritual que requereix temps, paciència, disciplina, dedicació, però sobretot, amor. Basant-me en la meva pròpia experiència, vull compartir aquests consells pràctics per ajudar-te a incorporar en la teva vida quotidiana el rés del Sant Rosari amb el cor, perquè així puguis créixer en la teva relació amb el Senyor quan meditis seva vida a través de la Mare de Déu Santíssima:

1) Comença a poc a poc. Si encara no pots resar el Rosari a diari, prova de resar i meditar un misteri cada dia. De dilluns a divendres ja n’hauràs resat cinc. A poc a poc se’t farà més fàcil anar augmentant el nombre de misteris, fins que puguis pregar i meditar els 5 misteris cada dia.

2) Ajuda’t d’audiovisuals. Si et costa concentrar-te i et distreus fàcilment, ajuda’t amb vídeos o àudios del Rosari, per meditar els misteris amb música i imatges i evitar que et distreguis amb els teus pensaments.

3) Dedica-hi temps. Resar el Sant Rosari, com tot el que val la pena, demana temps i esforç. Intenta fer un espai en el teu dia per pregar amb tranquil·litat, sense interrupcions innecessàries. Recorda que l’oració és una trobada amb Déu, que mereix tot el teu temps i atenció, tot i que no tinguis temps ni ganes. El Rosari s’ha de resar amb tranquil·litat, sense presses.

4) No et desesperis. Si al principi et costa resar el Sant Rosari, no et desesperis ni et desanimis. L’important és que perseveris i facis que aquesta pràctica espiritual es converteixi a poc a poc en part de la teva vida.

5) Busca el lloc més escaient. Si per manca de temps només pots resar el Rosari mentre condueixes, fes-ho. No obstant això, per evitar distraccions al volant, fes el possible per resar-lo a casa teva o en un lloc on puguis fer-ho tranquil·lament i sense distraccions.

6) Fes servir la imaginació. El Rosari és una oració tant vocal com contemplativa i té com a propòsit ajudar-nos a meditar la vida de Jesús i la Mare de Déu mentre repetim les oracions. Fes servir la imaginació i intenta visualitzar, en repetir l’Ave Maria, les escenes del misteri (ex. a la Mare de Déu rebent l’anunci de l’Àngel, etc.).

7) Resa pels altres. El Sant Rosari és l’oració d’intercessió més poderosa que existeix després de la Missa. Fes l’esforç de demanar a través d’aquesta pregària per les necessitats dels qui ho necessiten més, tant vius com difunts.

8) Augmenta’n el rés. Si ja reses el Rosari cada dia, esforça’t de mica en mica a resar-lo diverses vegades durant el dia, com una manera de meditar la vida de Jesús i la Mare de Déu, estar en la seva presència constantment i pregar per les teves necessitats i les dels altres.

“Estimats fills, pregueu! Reseu el Rosari cada dia, aquesta corona de flors que m’enllaça directament, com a Mare, als vostres dolors, als vostres patiments, als vostres desitjos i a les vostres esperances.
Apòstols del meu amor, sóc amb vosaltres per la gràcia i l’amor del meu Fill, i us demano pregàries. El món té molta necessitat de les vostres pregàries perquè les ànimes es converteixin. Obriu amb total confiança els vostres cors al meu Fill, i Ell hi escriurà un resum de la seva Paraula, que és l’amor. Viviu un vincle indestructible amb el Sagrat Cor del meu Fill.
Fills meus, com a Mare us dic que ja és hora que us agenolleu davant del meu Fill, que el reconegueu com el vostre Déu, el centre de la vostra vida. Oferiu dons: allò que Ell més estima és l’amor al proïsme, la misericòrdia i el cor pur.
Apòstols del meu amor, molts dels meus fills encara no reconeixen el meu Fill com el seu Déu, encara no han conegut el seu amor. Però vosaltres, que pregueu des d’un cor pur i obert, amb els dons que oferiu al meu Fill, fareu que s’obrin, fins i tot els cors més endurits.
Apòstols del meu amor, el poder d’una pregària pronunciada des del cor, d’una pregària plena d’amor, canvia el món. Per això, fills meus, pregueu, pregueu, pregueu. Jo sóc amb vosaltres. Us en dono gràcies!”
Missatge del 2 de Setembre de 2019, Medjugorje, Bòsnia-Hercegovina).

Per Ottmar Tovar.

Font: www.centromedjugorje.org