13/08/2012 – El rector de Medjugorje, pare Petar Vlasic crida l’atenció sobre la comercialització del fenomen de l’aparició de Maria

Creu que el missatge de la Mare de Déu ha estat el mateix des de fa 500 anys, i sembla que les seves aparicions estan preparant la tornada de Jesús, de manera que l’aparició de Maria té una responsabilitat, podria salvar al món, però considera que la comercialització és perjudicial pel missatge principal de Medjugorje.

Medjugorje pot ser part dels preparatius del cel per la reaparició de Jesucrist. Les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje poden precedir a la reaparició de Jesús, de la mateixa manera que les seves aparicions semblen haver-ho estat fent en els últims cinc segles, diu el sacerdot Petar Vlasic, rector de Medjugorje, a una entrevista al diari croata Vecernji List.

Per arribar a aquesta conclusió, el pare Vlasic cita el primer dia de les aparicions el 1981 – el 24 de Juny, dia de la festa de Sant Joan Baptista, el predecessor i pregoner de Jesús. Allà la Mare de Déu es col·loca en el context de Sant Joan Baptista demanant el penediment, que és el resum de les aparicions de la Mare de Déu en els últims cinc segles.

“El cor dels missatges es va donar el primer dia de les aparicions. Joan el Baptista apareixia amb el missatge de penediment. Jesús apareixia també amb el mateix missatge, perquè el Regne de Déu estava aquí, no en un futur llunyà“ diu el Pare Petar Vlasic.

“El mateix missatge ha arribat de la boca de Maria a totes les seves aparicions en els últims cinc segles. No hi ha res de nou per a nosaltres, però ens dóna una medicina que pot salvar el món“.

“El món està corrent encara més ràpid amb la crisi, no veiem el final. Fa molt temps es va parlar dels límits del creixement. Ara tenim un estancament, recessió en el món, i necessitem acceptar l’Evangeli, el consell de Crist”. diu el P. Petar Vlasic.

“Només la veritat i la paraula de Crist poden salvar el món. Però Maria és important en el servei del seu Fill i per la seva tornada al món. Una vegada Ella el va portar en aquets món, i ara sembla que les seves aparicions en els últims cinc segles preparen el camí per a la seva tornada” conclou el rector de Medjugorje.

El privilegi i la responsabilitat de Medjugorje

Vlasic reconeix que aquesta anàlisi té conseqüències immediates pels seus feligresos. El seu punt de vista del rol de Medjugorje porta a la memòria els missatges de la dècada de 1980 quan la Mare de Déu va cridar els habitants de Medjugorje per ser el seu reflex acollint i donant testimoni als peregrins, ensenyant als visitants una altra forma de viure.

“Si la parròquia es troba en una posició privilegiada en relació amb totes les demés, si Maria va escollir aquest lloc, aleshores hem de tractar de respondre a aquest privilegi i a aquest amor amb la nostra vida. Això significa l’acceptació de noves normes i criteris en la vida, l’acceptació d’un estil de vida evangèlic, una vida radicalment diferent de les normes d’aquets món” diu el P.Petar Vlasic.

“Si som fills estimats de Maria, aleshores per nosaltres Maria ha de ser la nostra estimada mare. Hem de pagar amor amb amor, restaurar el primer amor, recuperar l’entusiasme d’aquells primers dies de fa 31 anys quan no teníem res, però érem tots rics, rics de Déu. Aquest és el paper de la parròquia i dels feligresos” diu el sacerdot de la parròquia, reconeixent que res pot donar-se per fet.

“La gràcia és com la pluja d’estiu. S’escampa i se’n va. Depèn de nosaltres de com estiguem exposats a ella”.

Aleshores i ara són dos mons diferents

El Vecernji List demana al sacerdot de la parròquia que compari els primers dies amb la moderna Medjugorje, on el P. Petar Vlasic n’ha estat el capellà de la parròquia des de l’any 2007.

Vist des de l’exterior, es tracta de dos mons completament diferents. “Al principi nomes teníem el fenomen dels vidents, i amb un fervor religiós que era imparable” diu.

Tot en aquell temps estava conspirant contra el fenomen de les aparicions marianes, amb l’excepció que els creients tenien un sentit de seguretat interna garantida. Si un miracle es produeix aquí, el cel ve aquí, invisible i inaudible, però les coses estan passant, diu el P.Petar Vlasic, el que contrasta el passat amb la moderna Medjugorje.

“Avui el panorama és molt diferent. Avui ho volem tot: aliments, begudes i allotjament; tot menys entusiasme i una fe sòlida, i oracions que van tenir la força de fer desaparèixer el comunisme ateu “.

“Mentre les amenaces contra Medjugorje van venir dels comunistes en els primers dies, al 2012 venen dels capitalistes”, va dir el rector de Medjugorje.

“Avui s’està oferint una gran comercialització, i cadascun a la seva manera vol “rendibilitzar” el benefici d’aquest fenomen, a vegades fins i tot en detriment de l’espiritual i del missatge principal, que és la raó per la qual Maria es va aparèixer”, finalitza el P. Petar Vlasic a Vecernji List.

Font: www.medjugorjetoday.tv