13/5/2019 – El Papa autoritza les peregrinacions a Medjugorje

Mare de Déu de Medjugorje, Polònia.   (ANSA) 

L’anunci l’han fet el visitant permanent Henryk Hoser i el Nunci Apostòlic. El portaveu de la Oficina de Premsa de la Santa Seu, Gisotti: “Atenció dirigida a afavorir i promoure els fruits del bé”, però això no vol dir “una autenticació dels esdeveniments coneguts”.

Massimiliano Menichetti – Ciutat del Vaticà

El Papa Francesc autoritza les peregrinacions a Medjugorje i d’ara endavant seran organitzades oficialment per les diòcesis i parròquies i ja no es faran de forma “privada” como ha passat fins ara.
Així ho han anunciat avui el Nunci Apostòlic a Bòsnia i Hercegovina, Luigi Pezzuto i l’arquebisbe Henryk Hoser, visitant apostòlic especial de la Santa Seu, durant la Missa al Santuari-parroquial que s’ha convertit en destí de milions de peregrins.
Les peregrinacions no autentiquen els esdeveniment coneguts
El director interí de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu, Alessandro Gisotti, responent a les preguntes dels periodistes sobre aquest anunci, ha especificat que l’autorització papal ha d’anar acompanyada de “atenció, per evitar que aquestes peregrinacions s’interpretin com l’autenticació dels esdeveniments coneguts que encara requereixen un examen per part de l’Església”. Per tant, cal evitar que aquestes peregrinacions creïn confusió o ambigüitat quant a l’aspecte doctrinal. Això també va per tots els pastors de totes les ordres i graus que pretenguin anar a Medjugorje i celebrar-hi o concelebrar-hi de manera solemne”.

Atenció pastoral

“Degut a la gran afluència de persones que van a Medjugorje i els fruits abundants de la gràcia que n’ha sorgit – va continuar Gisotti – aquesta disposició és part de la particular atenció pastoral que el Sant Pare ha volgut donar a aquesta realitat, dirigida a afavorir i promoure els fruits del bé”.
“El visitant apostòlic, ha acabat dient Gisotti, tindrà d’aquesta manera més facilitat per establir – d’acord amb els ordinaris de cada lloc – les relacions amb els sacerdots encarregats d’organitzar peregrinacions a Medjugorje, com a persones segures i ben preparades, i oferir-los informació i indicacions per poder fer peregrinacions fructíferes”.
La decisió del Pontífex s’ha produït un any després del nomenament de Hoser, arquebisbe emèrit de Warszawa-Praga a Polònia, com a “visitant apostòlic especial per a la parròquia de Medjugorje, per un període indefinit i ad nutum Sanctae Sedis”, a disposició de la Santa Seu, que va tenir lloc el 31 de maig de 2018.
Ni aquell nomenament ni l’anunci d’avui, però, no entren en les qüestions doctrinals relacionades amb l’autenticitat de la història dels sis visionaris sobre el que va succeir a Medjugorje a partir del juny de 1981, un fenomen encara no conclòs.

Testimonis dels visionaris

Dels sis visionaris, en aquella època nens o adolescents, n’hi ha tres que asseguren que encara tenen l’aparició diària de la “Reina de la Pau”, sempre a la mateixa hora de la tarda, sigui on sigui que es trobin. Aquests són: la Vicka (que viu a Medjugorje), la Marija (que viu a Monza) i l’Ivan (que viu als Estats Units però sovint torna al seu país). Una quarta visionària, la Mirjana, diu que rep una aparició cada mes, el dia 2,  i els dos últims nens de Medjugorje la veuen un cop l’any.

Font: https://www.vaticannews.va