12/12/12 – L’Ivan porta unitat a les esglésies del Pròxim Orient

En Charbel Maroun

La presència de cinc bisbes catòlics grecs a l’aparició a l’Ivan Dragicevic el passat 16 de novembre a Zahleh, al Líban, mostra la Mare de Déu elevant la seva veu a tots els cristians de l’Orient Mitjà, segons explica el president dels laics que espera un avenç molt important en l’interès per Medjugorje al Pròxim Orient.

Medjugorje serà molt més conegut al Pròxim Orient, i bona part de l’oposició a les aparicions minvarà amb la visita de l’Ivan Dragicevic al Líban aquests dies, segons espera el president dels laics de Galilea després de l’aparició de l’Ivan a Zahleh el divendres.

L’aparició de vuit minuts tingué lloc al santuari catòlic grec de la Mare de Déu de Zahleh, amb la presència de cinc bisbes catòlics grecs, més de quaranta sacerdots i més de 7.000 persones. L’Església era plena de gom a gom i milers de persones es quedaren fora.

La primera aparició a l’Ivan al Líban, el 15 de novembre a Bkerke.

“Avui és la primera vegada que una aparició de Medjugorje té lloc en una església catòlica grega al Pròxim Orient. Significa que la Mare de Déu vol portar la seva veu a tots els cristians que viuen allà una gran majoria dels quals pertanyen a aquesta església”, segons explica a Medjugorje Today en Charbel Maroun, president del moviment Marià pels laics a Galilea.

“És molt important que l’Ivan estigui a l’església catòlica grega amb bisbes de la mateixa església presents a les aparicions. Significa molt per a nosaltres que ens hagin donat permís per entrar a les seves esglésies a parlar als seus fidels dels missatges de la Mare de Déu a Medjugorje”.

 

Alguns assistents esperant que comenci la visita de l’Ivan a Zahleh el 16 de novembre.

“Hem tingut molts problemes a l’hora de parlar de Medjugorje amb força sacerdots catòlics grecs. Ara aquests problemes desapareixeran ja que ells i tots els cristians veuen que els bisbes de la seva església les aproven i hi prenen part. Això és molt, molt important pel moviment Marià, pel nostre moviment i per tots els grups de pregària de Medjugorje”, diu en Charbel Maroun.

Ell veu la visita de l’Ivan al Líban com un gran avenç en el coneixement sobre Medjugorje a tot el Pròxim Orient:

“Segur, segur. És el primer cop que els mitjans parlen de Medjugorje d’aquesta manera, fortament. Ara, la gent del Pròxim Orient sap què passa a Medjugorje. Molts d’ells mai n’han sentit res abans”, explica ell.

A la seva homilia, l’Arquebisbe catòlic grec Issam Darwish mostrà una gran simpatia. Com a amic personal del vident durant el temps en que fou responsable de l’església catòlica melquita a Austràlia i Nova Zelanda, l’Arquebisbe parlà d’ell i de Medjugorje:

L’arquebisbe grec catòlic de Zahleh, Issam Darwish

“Aquesta nit som aquí per escoltar un missatge especial de Medjugorje. Dono una càlida benvinguda a l’Ivan en el meu i en el vostre nom, a ell que ve de la vila de Maria, aquesta vila que l’Església ha proclamat com a centre de devoció Mariana. L’Ivan és el meu amic més proper. Ell em va visitar molts cops a Austràlia i jo el vaig visitar a Medjugorje. Us exhorto a visitar Medjugorje. Medjugorje és el santuari Marià més important del món”, digué l’Arquebisbe Issam Darwish.

Segons l’Ivan, la Mare de Déu es mostrà amb molta joia i alegria durant l’aparició. Ella donà aquest missatge als assistents a Zahleh:

“Estimats fills meus, avui us vull mostrar com us estimo. Sento no poder-vos fer comprendre el meu amor per a cadascú de vosaltres. Aquesta és la raó per la qual us exhorto a pregar i rendir-vos completament a Déu, ja que Satanàs us vol dirigir en el vostre actuar diari. Satanàs vol ocupar el primer lloc a les vostres vides. Per tant, fills meus, pregueu constantment. Gràcies per haver respost a la meva crida”.

L’Ivan rep la Sagrada Comunió de mans del Cardenal Patriarca El-Rahi a Bkerke el 15 de novembre.

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org