Els secrets de Medjugorje. Entrevista al Pare Petar Ljubicic

10 de novembre de 2012 a les 4:51h

Pare Petar, la vident Mirjana l’ha escollit a vostè per revelar els secrets que la Mare de Déu li ha confiat. Se sent honorat o li fa una mica de por?

Quan una tarda, ja fa 25 anys, em van dir que la Mirjana m’havia escollit per revelar els secrets, al primer moment vaig pensar que era una broma. Els vaig dir que era un tema molt seriós i que no se n’havia de fer broma. Però em va fer pensar. Em preguntava: pot ser realment cert? Però no em deixava indiferent. Em costava d’imaginar les decisions per les quals la Marija em podia haver triat justament a mi. Ho considerava un gran honor però també una gran responsabilitat. No acabava d’entendre perquè, però no tenia por. Llavors em vaig trobar amb la Mirjana i em va dir: “saps que quan arribi el moment, tu seràs qui revelarà els secrets?. Em va passar un pensament pel cap: “Pot ser possible?”. Se’m fa difícil trobar les paraules adequades per expressar el que vaig sentir en aquell moment. Només sé que em va inundar una sensació de felicitat i seguretat.

• Què es pot dir dels secrets i del seu contingut? Quin missatge amaguen? Quan seran desvetllats?

Els secrets, tal com bé diu la paraula, són secrets. No sabem res del seu contingut. Només es pot dir que els secrets tenen a veure amb esdeveniments que succeiran en un lloc determinat i un temps concret. Però el que passarà, no ho sabem. Per tant, no podem ni tan sols fer elucubracions sobre aquest tema. Hem de considerar l’existència d’aquests missatges com una ajuda per prendre’ns seriosament la vida que Déu ens ha donat i aprofitar el temps per a la nostra salvació i la de la nostra ànima. Això vol dir viure de tal manera que en qualsevol moment puguem donar comptes de la nostra vida a Déu. Si vivim així, sempre estarem preparats per anar a l’encontre de Déu i presentar-nos davant d’Ell. Així doncs, no hem de tenir por de les revelacions dels secrets i tampoc fa falta preguntar-se “quan”.

• Vostè revelarà els deu secrets. Ens pot dir com ho farà? La Mare de Déu ha promès deixar un senyal visible i durable. Quin secret serà?

Quan arribi l’hora de revelar el primer secret, deu dies abans, la Mirjana em donarà una mena de pergamí, de la mida d’un A4, en el qual hi hauran escrits detalladament tots els secrets. Així doncs, llegiré el primer secret i descobriré què passarà al cap de deu dies. Llavors la meva tasca serà pregar i dejunar durant 7 dies. Passats aquests 7 dies, podré divulgar aquesta informació. Anunciaré de què es tracta, quan i on succeirà. Pel que m’ha donat a entendre la Mirjana, els dos primers secrets estan relacionats amb Medjugorje. Contenen un avís i una advertència importants per als fidels de la parròquia de Medjugorje. Si aquests dos secrets es fan realitat, el món sencer sabrà que els vidents han dit la veritat i haurem de qualificar les aparicions d’autèntiques. El tercer secret serà un senyal visible sobre el turó de les aparicions, el Podbrdo. Tots els qui han cregut en les aparicions i han reorientat les seves vides a partir d’aquí, se n’alegraran molt. Però per a tothom serà un signe de conversió. No hem d’oblidar que aquest és un temps de conversió i de pregària. És un temps de purificació espiritual i un temps d’escollir Déu amb goig. Per això vull insistir una vegada més que no hem d’esperar per convertir-nos. Si esperem primer, per exemple, el senyal, pot ser que ja sigui massa tard.

• Què passarà, segons la seva opinió, després de la revelació dels tres primers secrets? Quines conseqüències tindrà per a Medjugorje?

Com ja he dit, aquestes aparicions ens ajuden a entendre que cada moment de la nostra vida és important. L’hem de viure totalment entregats a Déu i beneir-lo amb la nostra pregària. Això vol dir escollir sempre Déu. Així portarem el pes de la vida més fàcilment. Crec que la revelació dels secrets ens ajudarà a tots a ser més seriosos i més conscients de les nostres responsabilitats. Segurament veurem signes excepcionals, extraordinaris i grans conversions. Totes les conversions i totes les curacions físiques i espirituals que han estat verificades fins avui, són la demostració que el Cel està obert a sobre Medjugorje i que la Reina de la Pau ha vingut a nosaltres. La revelació dels secrets serà per a tots un gran consol i una gran felicitat. Sobretot seran feliços aquells que han cregut i s’han esforçat per viure segons l’Evangeli de Jesucrist. És un fet constatat que cada any, milers i milers de peregrins venen a Medjugorje. Quan es comencin a divulgar els secrets, segurament encara vindran més persones; potser fins i tot aquella gent que fins ara no havia mostrat cap interès. En qualsevol cas, el futur de Medjugorje serà positiu. Cada cop més serà un imant espiritual.

• Les conversions impactants i les curacions extraordinàries són la demostració que les aparicions són autèntiques. La revelació dels secrets serà determinant per al reconeixement eclesiàstic?

Estic profundament convençut que a Medjugorje hi ha proves suficients i vàlides per demostrar l’autenticitat de les aparicions. Vostè acaba de parlar de conversions i curacions. A més d’altres circumstàncies, per a un reconeixement només fan falta dues curacions extraordinàries documentades científicament. Fins ara, a Medjugorje podem enumerar centenars de curacions. Un metge de Milà ja ha publicat tres llibres sobre aquestes curacions. Jo he descrit la meva experiència personal amb molts dels peregrins de Medjugorje en els llibres La crida de la Reina de la Pau i Aquest és el temps de gràcia. Fa més de deu anys que visc a l’estranger i em trobo amb persones que em diuen que no podrien imaginar les seves vides sense la Reina de la Pau. Parlen de dies indescriptibles de gràcia a Medjugorje. Alguns que tenien malalties incurables han estat curats. Això és una proba que Déu actua a Medjugorje amb la intercessió de la Mare de Déu. Segurament vostè té raó quan suposa que la revelació dels secrets tindrà una importància determinant per al reconeixement eclesiàstic.

• Pensa que hi pot haver un nexe espacial i temporal entre les aparicions de la Mare de Déu a Medjugorje i els esdeveniments a l’antiga Iugoslàvia i a Europa?

Sóc de l’opinió que existeix una relació. La Mare de Déu no ha vingut a Medjugorje per casualitat. El 19-1-1982 una vident em va confessar que la Mare de Déu li havia dit que el totalitarisme comunista (la dictadura) s’ensorraria. Hi hauria una guerra però Croàcia seria alliberada. La Mare de Déu ens va convidar a pregar perquè aquesta tragèdia no fos extremadament greu. Però malauradament no vam fer cas d’aquesta invitació a la pregària i a la conversió. Per això vam plorar moltes víctimes, abans d’aconseguir la llibertat. Crec que tot hauria estat molt diferent si haguéssim respost a les pregàries de la Mare de Déu. Hi ha hagut i hi ha gent que fins i tot lluita amb tots els seus mitjans contra aquestes aparicions. I jo em pregunto: per què? Ens hem d’alegrar per cada conversió i per cada intervenció divina!. Com es poden ignorar senyals tant positius com les curacions i les conversions? La història de les aparicions de la Mare de Déu demostra que Ella sempre ve a nosaltres quan sorgeixen grans perills. Només mirant els últims 150 anys veiem que precisament en les seves aparicions es manifesta el Seu amor matern i la Seva preocupació per a les nostres necessitats. Amb les aparicions, la Mare de Déu vol evitar el pitjor (…)

 Font: https://medjugorje.altervista.org