12/02/2013 – Un Cardenal i un vident inauguren una rèplica de la Creu

Més del doble d’alçada, però exactament com la creu del cim de la Muntanya de la Creu a Medjugorje: La Creu a Danli, Hondures.

Amèrica Central ja té la seva versió del Festival de la Joventut de Medjugorje, i Danli, a Hondures, té una rèplica precisa de la Creu que hi ha al cim de la Muntanya de la Creu. El 7 de febrer, ambdues inauguracions foren seguides pel Cardenal local i el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic.

El Cardenal Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga d’Honduras i el vident de Medjugorje Ivan Dragicevic prengueren part a l’obertura del primer Festival anual de la Joventut a Danli, Hondures, amb la presència d’uns 4.000 joves catòlics de 12 països, dels dies 7 al 9 de febrer.

Després de l’obertura oficial, els participants assistiren a la inauguració solemne d’una rèplica exacta de la creu que hi ha al cim de la Muntanya de la Creu a Medjugorje, que ha estat construïda damunt d’una muntanya als afores de Danli, segons explica el diari local El Heraldo.

Joves durant l’obertura del Festival de la Joventut a Danli, on també hi ha estat construïda una rèplica de l’Església de Sant Jaume de Medjugorje

L’única diferència amb la Creu de Medjugorje és la mida: amb 20 metres d’alçada, la rèplica d’Hondures té més del doble d’alçària que l’original.

Des de Medjugorje, el rector Pare Danko Perutina també participà a l’obertura del Festival de la Joventut, que ell supervisa a Medjugorje i n’ha estat l’artífex per a dur-lo a Hondures.

El Cardenal Maradiaga ha estat considerat el que els italians anomenen “papabile”, és a dir, algú amb possibilitats d’esdevenir Sant Pare.

L’Església Catòlica d’Hondures s’ha fet responsable de la rèplica de la Creu. Igual que a Medjugorje, la devoció a la pregària de les Estacions del Camí de la Creu està facilitada durant la pujada al cim.

El Cardenal Maradiaga s’adreça al Festival de la Joventut

Cert finançament per a la construcció de la Creu ha vingut de la Universitat de la Reina de la Pau de Danli, anomenada així segons el títol que rep la Mare de Déu a les seves aparicions a Medjugorje.

Font: www.medjugorjetoday.tv

Traducció de l’anglès a càrrec de l’equip de www.marededeudemedjugorje.org