12 de desembre de 2011. Estimats fills de Medjugorje, siguin lloats Jesús i Maria!

1 – El 2 de desembre, la Mirjana va rebre l’aparició mensual de la Mare de Déu a la Creu Blava, envoltada només d’una petita munió de pelegrins ja que feia un fred hivernal. En acabar, va transmetre el següent missatge:

“Estimats fills, com a Mare estic amb vosaltres per ajudar-vos amb el meu amor, la meva pregària i el meu exemple, a convertir-vos en llavor del què succeirà; una llavor que es convertirà en un arbre fort que estendrà les seves branques pel món sencer. Per convertir-vos en llavor d’amor, demaneu-li al Pare que us perdoni les omissions comeses fins ara. Fills meus, només un cor pur, no aclaparat pel pecat, pot obrir-se, i només uns ulls sincers poden veure el camí per on us vull conduir. Quan comprengueu això, comprendreu i rebreu, alhora, l’amor de Déu. Llavors, el donareu als altres com una llavor d’amor. Us n’estic agraïda.”

2 – Aquesta foto pot sorprendre més d’un. Aquesta imatge del Nen Jesús té una història poc comuna, la qual cal explicar. El mes d’octubre de 2010 un franciscà de Cava dei Tirrei (prop de Salern) en un viatge que va fer a Israel, va trobar aquesta imatge i la va comprar de forma immediata. Quan va arribar de nou a Itàlia va deixar de nit la imatge a una habitació del convent i se’n va anar a dormir. L’endemà al matí es va despertar quan va sentir una veu molt suau que li deia: “Obre’m que m’ofego!”. Si el punxen no li treuen sang: pensava que era la veu de la seva difunta mare. Després va obrir el paquet que havia portat d’Israel i va veure que la imatge havia plorat llàgrimes de sang! Tot seguit va avisar el seu bisbe que, casualment aquell dia era al seu convent, i ell també va veure amb els seus ulls les llàgrimes ben fresques que queien pel rostre de Jesús. De forma immediata es va sotmetre la qüestió a les autoritats, als experts… per dur a terme les corresponents anàlisis que validen l’autenticitat del què ha passat. Comproven, realment, que no hi ha truc. La sang és humana i té les mateixes característiques que la del Sant Sudari de Torí. Un any més tard, el 24 d’octubre de 2011, la imatge és exposada per a ser venerada pels fidels.

S’acosta Nadal i segurament ja hem preparat el pessebre. Hi posarem el Nen Jesús i en família l’envoltarem per venerar-lo, lloar-lo i quedar bocabadats de la seva vinguda entre nosaltres. Ara bé: fa tot just un any aquest Nen estava plorant llàgrimes de sang! Per què s’ofegava a la seva caixa?. Jesús va dir: “Allò que feu al més petit, m’ho esteu fent a mi”. I doncs, què hem fet? O… què hem deixat de fer?

Hem embellit la història del Nadal: adornem el pessebre, l’hem ornamentat amb garlandes, l’hi hem posat llums de colors (quan allí no hi havia pas llum), en resum: l’hem convertit en quelcom bonic de veure i contemplar. Però podem demanar-nos: “Nen Jesús, si ens parlessis avui dia, què ens diries? Per què plores? Què és el que t’angoixa fins a fer-te vessar llàgrimes de sang? A quin nou Getsemaní s’ha vist abocat el teu petit cor ple d’amor?”

Cadascú pot imaginar la seva resposta. Però aquestes llàgrimes, que no les podem passar per alt, ens sacsegen! Sí, què hem deixat de fer? Ara més que mai, tenim l’oportunitat d’eixugar-li almenys una, de les seves llàgrimes de sang. I això només amb una pregària feta amb el cor o amb un dejuni ofert per una mare que està pensant a avortar, per una visita a un veí que viu trist i en soledat, per una ofrena discreta a una mare de família que està passant una necessitat… El Nen Jesús és tan humil que tot ho accepta, fins al més petit gest afectuós! El 25 de desembre, que no és sinó el seu aniversari? Que potser no té dret a ocupar el primer lloc a les nostres celebracions i que els regals més bonics que posem als peus de l’arbre no siguin els seus?

Petit Nen Jesús, amb la teva innocència, vine a guarir els nostres cors afeixugats per les vanes preocupacions del món! No volem deixar-te gemegant dins la caixa mentre ens passegem estarrufats lluny de tu… ans al contrari: t’obrim les nostres portes de bat a bat! Volem que siguis amb nosaltres arreu i a tot hora, volem dur-te dins el nostre cor ferit com el Nen de la casa de qui n’estem tan orgullosos. Perquè “ets el més bell de tots els homes, exhalen gràcia els teus llavis”. (Salm 44, 3). No tinguis por Nen Jesús: no et farem mal, resta amb nosaltres, sense tu estem perduts! Tu ets la nostra alegria i la nostra glòria!

3 – Hi ha sants que us esperen! No us oblideu de treure el nom d’un sant per Nadal o Cap d’Any, i tenir-lo de company de camí durant l’any 2012! Per exemple, si a algú li toca Sant Vicenç de Paul (festa el 27 de setembre) rebrà una paraula per ser viscuda durant l’any: “El Senyor sempre va per feina quan aparta tots els mitjans humans i ens encarrega de fer quelcom que escapa a les nostres capacitats”. I també una missió: “Prega per aquells que es desanimen amb els obstacles” (Vegeu PS 1)

4 – Algunes notícies locals. El pare Jozo Zovko i 4 vidents més ja han estat a Roma i han estat “examinats” per la Comissió. N’han tornat molt contents.

La vident del cor Jelena Vasilj s’està recuperant, de mica en mica, d’una trombosi i la seva vida ja no corre perill. Preguem per una rapida recuperació.

El pare Jozo viu actualment en un convent de Zagreb amb el pare Ljubo, al qual molts pelegrins ja el coneixien de Medjugorje.

Vicka torna a donar el seu testimoni als pelegrins, però no a la caseta blava sinó a la de Sor Kornelia, però a causa del seu fràgil estat de salut només ho fa de manera intermitent.

5 – Una família en el nostre camí. Casa nostra ha rebut no fa gaire la visita de sor Briege McKenna que ens ha portat l’alegria amb la seva presència. Aquesta germana, juntament amb el pare Kevin Scallon, recorre el món sencer per donar a conèixer i estimar Jesús, l’Eucaristia i per posar en pràctica el seu do de guariment.. El pare Kevin també té testimonis per a compartir:

Una Nit de Nadal anava cap a casa el seu nebot per a la celebrar-ho i el cotxe es va quedar aturat en mig del camí a les 9 de la nit. Era literalment impossible engegar-lo de nou i encara li faltava una hora de trajecte per arribar-hi. A més a més, aquella nit no s’havia creuat amb cap cotxe durant el viatge ni havia vist una ànima des que havia sortit de Dublín. Amb el reflex de la llum de lluna, va veure una petita casa just al davant del lloc on havia quedat aturat i una llum que il·luminava una de les finestres. Va decidir demanar ajut a la gent de l’interior perquè li deixessin utilitzar el telèfon per trucar al seu nebot. Va obrir la petita porta blanca de la tanca, va caminar pel corriol fins a la porta de l’entrada i va picar la porta amb la mà (doncs no hi havia timbre).. Després d’una curta espera, un home d’aspecte força jove li va obrir la porta i li va donar una càlida acollida. Ja a dins la casa, el sacerdot es va fixar que hi havia una dona amb un nadó, que el tenia als braços abraçat a la seva galta. Va somriure al pare Kevin mentre aquest preguntava al marit si podia utilitzar el telèfon. El marit li va respondre:: “No tenim telèfon, però si torneu caminant fins al poble trobareu un venedor de bicicletes que us deixarà trucar. El trobareu fàcilment perquè la seva casa és la que es troba al costat del supermercat”. El sacerdot va donar les gràcies a la parella i els va desitjar un Bon Nadal. “Puc deixar el cotxe davant de casa vostra?” va preguntar. Li va respondre: “I tant, no passeu ànsia, jo en tindré cura”. Tot seguit el pare va anar a peu fins al poble guiant-se per la llum de la lluna, fins que va arribar a la botiga de bicicletes. De camí no podia deixar de pensar en aquella trobada que acabava de tenir amb la parella i amb el seu nadó, especialment en l’estranya olor de la casa. No era una olor d’Irlanda. Per què li recordava el seu recent viatge a Terra Santa? I per quina raó la casa només estava il·luminada amb espelmes?

En arribar, li va obrir la porta el venedor de bicicletes que va escoltar el problema que el sacerdot li exposava i, de seguida, el va deixar trucar per telèfon al seu nebot. Mentre s’esperava que el vinguessin a recollir, la dona del ciclista li va oferir un te i un tros de dolços de Nadal, que va acceptar i va menjar amb plaer, mentre li parlava del temps, de la pau del Nadal d’aquell any, etc. El seu nebot va arribar abans d’una hora, es van acomiadar del matrimoni i se’n van anar a buscar el cotxe que van trobar on l’havien deixat. Van veure que faltava la corretja del ventilador, raó per la qual van decidir deixar-lo allà aquella nit i van marxar. Al dia següent van tornar a buscar el cotxe amb un mecànic de la zona, un cop acabada la reparació el sacerdot va voler saludar de nou la jove família que havia trobat la nit anterior i es va dirigir cap a la porteta blanca de la tanca, però… no la va trobar… Allí només hi havia un cèrcol i a la llunyania camp fins a l’horitzó, ni una sola casa. Durant el viatge de tornada, el nebot no parava de parlar i el pare Kevin callava. Era la Festa de la Sagrada Família.

Estimada Gospa, que aquest Nadal sigui el més bonic de la nostra vida! I per això et demanem que entris a les nostres llars, a les nostres habitacions i als nostres cors! Vine i deixa-hi el teu tresor més preuat, el teu Nen acabat de néixer! I ensenya’ns a adorar-lo com tu ho fas!

Sor Emmanuel

(Traduït del castellà)

PS 1No oblideu el vostre sant! Rebreu un company per al 2012. Tenim necessitat d’aquesta presencia celestial al nostre costat, sempre disponible i acollidora. Us proposem una llista de sants a fi que pugueu preparar-la (es retallen els noms i es posen dins un cistell, després cadascú extreu el sant que serà el seu company). Al convent de Sor Faustina aquesta selecció de sants es feia el dia d’Any Nou i era una tradició. (vegeu PS 359 del Diari). Trobareu un llistat de sants actualitzat a , i el podreu utilitzar a les vostres reunions familiars.

PS 2- Pregària al Nen Jesús: “Nen Jesús, Nen Déu, has vingut tan petitó, tan vulnerable, tan pobre, tan dèbil per nosaltres que t’ofereixo les pors de la meva debilitat, de la meva vulnerabilitat, de la meva petitesa, de la meva pobresa. Diposito en el teu cor innocent i pur tot allò que sóc. Sí, em consagro a tu Nen Jesús. Rei de L’Amor, em consagro a la teva innocència i a la teva puresa. Sí, tu ets l‘Amor veritable, la bellesa veritable, tu ets Aquell que mai no sospita. Serem salvats per la innocència de la teva mirada! Nen Jesús, salva’m per la teva innocència!” (JM Hammel).

PS 3Nou! Un llibre que es llegeix d’una tirada i que és una veritable bomba de llum: Mariam de Betlem, la petita àrab, per Sor Emmanuel. Qui és la petita àrab? Mariam Baouardy és una filla de Galilea. La seva vida és un degoteig de manifestacions sobrenaturals dignes de Santa Caterina de Siena, des dels estigmes fins als combats sobrenaturals contra Satanàs. D’on li ve aquesta deliciosa saviesa, alhora infantil i forta, que fa que tots l’estimin? D’on li ve aquest foc d’amor que la consumeix? Al Carmel agafa el nom de Sor Maria de Jesús Crucificat. Aquesta humil tornera rebrà la visita de Jesús i Maria. Les paraules que ella ens transmet il·luminen l’esdevenidor de la nostra angoixada humanitat. Mariam va morir a Betlem, als 33 anys, el 26 d’agost de 1878. Joan Pau II va beatifica-la el 13 d’octubre de 1983. No és possible descobrir Mariam i no enamorar-se d’ella! I desitjar esdevenir sants com ella!

PS 4- Altres publicacions de Sor Emmanuel: “Medjugorje, el triomf del cor”, “El Nen amagat de Medjugorje”, “El sorprenent secret del Purgatori” i el DVD de les seves missions a Espanya.

PS 5 –Contactes per aconseguir el material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele_riverti@mensajerosdelareinadelapaz.org – Te (+ 54 11) ó (011) 4431-7847
Xile: foyertome@gmail.com – Te: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127
Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Te (+ 34) 676 05 95 94
Estats Units: www.fcpeace.com (aneu a la botiga – Medjugorje)
Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Te (+52) 33 31 223 223
Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Te (+51) 1448 1789

PS 6 Per rebre aquest butlletí per correu electrònic,  cap al dia 15 de cada mes, podeu subscriure-us a les següents adreces:
castellà: boletinsoremmanuel@mensajerosdelareinadelapaz.org
francès: wmmedjugorje@childrenofmedjugorje.com
anglés i alemany: pray@childrenofmedjugorje.com
italià: info@vocepiu.it
croata: rsilic@yahoo.com
portuguès: medjugorjeport@yahoo.com
xinès: delai.teresa@gmail.com

El lloc:

https://ui.constantcontact.com/Datos%20de%20programa/Microsoft/Word/www.childrenofmedjugorje.com

ofereix aquest butlletí en altres idiomes.

Existeix una altra alternativa per Espanya: medjugorje_paz-subscribe@yahoogroups.com

Per accedir al butlletí del mes i als butlletins anteriors: https://www.mensajerosdelareinadelapaz.org, aneu després a Children of Medjugorje: “Boletines en español”.

Contestadors automàtics amb el missatge del dia 25

Espanya: (34) 91 345 54 041

Estats Units: (1) 305 362 7314 (en castellà i anglès)