12/01/2021 – Francesc als joves de Medjugorje: “Jesús és qui dóna sentit ple a la vida”

Les paraules del Papa Francesc van arribar amb força i esperança a la Trobada Internacional de Pregària de Joves “Mladifest”, que va tenir lloc a Medjugorje de l’1 al 6 d’agost i que portava com a lema el passatge de Joan, “Veniu i veureu” (Jn 01:39). El festival és un moment ric en oració, catequesi i fraternitat, i el Pontífex va enviar un missatge convidant els joves a “córrer” cap a Jesús sostinguts per l’Esperit Sant, a buscar-lo, a confiar-se a Ell i a donar-ne testimoni.

Gabriella Ceraso – Ciutat del Vaticà

“Trobar a Jesucrist viu, especialment en l’Eucaristia i en la Reconciliació, és possible a Medjugorje, en aquesta cita, on coneixereu una forma diferent de viure. No a la cultura del que és provisional, no al relativisme. Sí a les respostes veritables i segures”. Són les paraules que el Papa Francesc va dirigir als joves que participaven en la Trobada Internacional de Pregària de Joves “Mladifest”, que va tenir lloc a Medjugorje de l’1 al 6 d’agost i que portava com a lema el passatge de Joan, “Veniu i veureu” (Jo 01:39).

Es tracta d’un moment ric en oració, catequesi i fraternitat, en què el Pontífex va enviar un missatge convidant als joves a “córrer” cap a Jesús sostinguts per l’Esperit Sant, a buscar-lo, a confiar-se a Ell i a donar-ne testimoni.

El missatge original va ser llegit el dia 1 d’agost, en llengua croata, i va ser lliurat als joves pel Nunci Apostòlic a Bòsnia i Hercegovina durant una celebració.

«Les paraules guia d’aquest festival:” Veniu i veureu “(Jn 1,39), dirigides per Jesús als deixebles, són una benedicció també per a vosaltres, joves», explica el Papa recordant que “Jesús també dirigeix ​​la seva mirada cap a vosaltres i us convida a anar i estar amb Ell”.

DONAR TESTIMONI DE JESÚS

“Estar amb el Senyor -diu el Sant Pare als joves- és donar sentit a la vida, Ell fa noves totes les coses: Quan trobes a Jesús et converteixes en una persona nova i reps la missió de transmetre aquesta experiència als altres però mantenint sempre la mirada fixa en Ell, el Senyor”, afegeix el Pontífex, tot convidant tothom a trobar-se amb Jesús, anar al seu encontre, confiar-se a Ell -que és un expert del cor humà-, per omplir-se del “Seu Esperit” i estar a punt per a la fascinant aventura de la vida”.

MARIA, MODEL DEL NOSTRE “SÍ”

El Papa proposa als joves de Medjugorje que segueixin el model de Maria, que amb el seu “sí” es va involucrar i arriscar, sense cap altra garantia que la certesa de ser portadora d’una promesa”. El seu “Heus aquí l’esclava del Senyor” (Lc 1,38) -diu Francesc- és “l’exemple més bonic que ens mostra què succeeix quan l’home, en la seva llibertat, s’abandona a les mans de Déu”. L’última invocació és, per tant, a la Mare de Déu: “Maria és la Mare que vetlla per nosaltres, els seus fills que caminen per la vida, sovint cansats, necessitats, però amb el desig que la llum de l’esperança no s’apagui. Això és el que volem: que la llum de l’esperança no s’apagui”.

L’ESGLÉSIA NECESSITA ELS JOVES

Finalment, el Sant Pare llença als joves un missatge contundent, tret de la Christus Vivit – Exhortació Apostòlica Post-Sinodal:

“Corre, atret per aquest Rostre tan estimat, que adorem en la Sagrada Eucaristia i reconeixem en la carn del nostre germà que pateix. Que l’Esperit Sant t’impulsi en aquesta carrera cap endavant. L’Església necessita el teu impuls, les teves intuïcions, la teva fe (ibíd., 299)”.

Font: https://www.vaticannews.va/es/papa/news/2020-08/papa-a-jovenes-de-medjugorje-es-jesus-quien-da-sentido-pleno.html