11 de febrer de 2016: Estimats fills de Medjugorje, lloats siguin Jesús i Maria!

Festa de la Mare de Déu de Lourdes

1. El 2 de febrer de 2016, la Mirjana va rebre l’aparició mensual a la gran sala de la seva pensió, rodejada d’una quantitat reduïda de pelegrins, com succeeix durant els mesos hivernals. Després la Mirjana va transmetre el missatge següent:

“Estimats fills, us he convidat i us convido novament a conèixer el meu Fill, a conèixer la Veritat. Estic amb vosaltres i prego perquè ho aconseguiu. Fills meus, heu de pregar molt per tenir cada vegada més amor i paciència, per saber suportar el sacrifici i ser pobres en esperit. El meu Fill, per mitjà de l’Esperit Sant, sempre està amb vosaltres. La seva Església neix en cada cor que el coneix. Pregueu perquè pugueu conèixer el meu Fill, pregueu perquè la vostra ànima sigui una sola cosa amb Ell. Això és la pregària, aquest és l’amor que atrau els altres i que fa de vosaltres apòstols meus. Us miro amb amor, amb amor maternal. Jo us conec, conec els vostres dolors i afliccions, perquè jo també he patit en silenci. La meva fe em va donar amor i esperança. Us ho repeteixo: la Resurrecció del meu Fill i la meva Assumpció al Cel són per a vosaltres esperança i amor. Per tant, fills meus, pregueu per conèixer la veritat, per tenir una fe ferma que guiï el vostre cor i sàpiga transformar els vostres sofriments i dolors en amor i esperança. Us en dono gràcies!”

2. El Jubileu extraordinari de la Misericòrdia

Aquesta iniciativa del Papa Francesc ens ajuda a aprofitar millor una ocasió excepcional d’aconseguir la indulgència plenària. Es tracta d’anar a la trobada amb Déu com un Pare tendre i misericordiós, que perdona sempre els qui es penedeixen i que està esperant que tornem a Ell.

La indulgència plenària obtinguda per a un mateix és una ocasió única de tornar a adquirir la puresa baptismal. La indulgència plenària a favor d’un difunt (o de diversos) l’allibera del Purgatori. Quantes ànimes podrien ser alliberades en aquest any jubilar!

La indulgència plenària condona totes les penes corresponents als pecats ja confessats. No cal pelegrinar a Roma, només cal travessar la “Porta Santa” d’alguna de les esglésies jubilars de cada diòcesi. Per rebre aquesta indulgència plenària s’han de complir les condicions següents:

– Confessió recent amb el ferm propòsit de desenganxar-se de tot pecat, inclusivament dels venials.

– Ingrés a través de la “Porta Santa” d’una església jubilar.

– Participació a la Santa Missa.

– Comunió eucarística acompanyada d’una profunda reflexió interior sobre la Misericòrdia.

– Rés del Credo

– Rés d’un Parenostre, 1 Avemaria i un Glòria per les intencions del Sant Pare.

-Realització d’una obra de caritat corporal o espiritual (Veure PS).

Aquesta indulgència pot guanyar-se un cop al dia, fins al 20 de novembre de 2016. Aquells que estan impedits de sortir, poden rebre-la si compleixen les condicions indicades més amunt i assisteixen a la Santa Missa per televisió. Per als presos, totes les portes de la presó compleixen la funció de Portes Santes.

3. Què va salvar en Luca?

Perquè comencem bé aquest temps de Quaresma, un ex-desesperat ens comparteix el seu secret:

“Per casualitat, i mogut per la curiositat, vaig escoltar un CD sobre el dejuni i la meva vida va canviar diametralment, un dimecres. Durant molts anys, el meu pensament va estar esclavitzat amb la idea del suïcidi, fustigat pel constant desig d’acabar amb la meva vida. Pares divorciats, inseguretat afectiva, dificultats laborals i econòmiques … i per completar el quadre, grans desviacions espirituals. Vaig fer incursions en diverses disciplines del new age, però gràcies a Déu sense mai practicar-les a fons: curació tetha, renaixement, canals de xacres, sokka Gakkai, reiki i tantes altres pràctiques, totes basades en els principis de l’espiritisme, l’ocultisme i la màgia. Li havia obert la porta de la meva vida a les tenebres que em suggerien que no estava fet per viure i que tot el que emprengués estava per endavant condemnat al fracàs.

Durant la meva infància havia sentit parlar de Medjugorje i sabia que la Mare de Déu demanava la pregària del Rosari i la pràctica del dejuni per tenir la pau del cor. La pau del cor? Seria possible que jo també l’obtingués?

Vaig intentar aprofundir sobre el tema per Internet i vaig caure al lloc de Vocepiú que oferia un CD “Curació i alliberament pel dejuni” d’una religiosa. El vaig comprar immediatament. Era un dimarts. El vaig escoltar tot d’una tirada, amb molt d’interès. Per què no provar dejunar a pa i aigua durant 24 hores? Ho vaig fer una mica com un desafiament, però també per intentar viure una jornada d’”una altra manera” perquè sempre em sentia submergit en un abisme de tristesa i d’angoixa.

L’endemà, dimecres (la Mare de Déu demana que dejunem els dimecres i els divendres a pa i aigua), vaig comprar un bon pa i vaig decidir que no menjaria altra cosa més que això i que beuria només aigua.

Aquell dia alguna cosa poderosa m’envaí i des del matí fins a la nit em vaig sentir reviure, amb el cor lleuger i lliure! L’obsessió suïcida havia desaparegut i els pensaments mòrbids dirigits contra la meva vida fins i tot semblaven ridículs i estúpids. No havia pregat, havia simplement avisat la Mare de Déu que si això no funcionava, trobaria la forma de posar fi a la meva vida. Poc abans de la posta del sol, vaig sortir de casa … el cel estava tan bonic, mai no l’havia vist així anteriorment. ‘La meva vida havia canviat per complet en un sol dia! I n’hi havia hagut prou amb obeir la Mare de Déu!

El dejuni té un enorme poder espiritual. Una llum encesa enmig de les meves tenebres interiors em feia veure tots els paranys que Satanàs havia col·locat en el meu esperit i en el meu cor. Però Déu, a través de la seva Mare, havia desarmat totes les manipulacions del dimoni i les havia reemplaçat per principis d’una vida renovada. Llavors em vaig adonar que durant anys no havia estat jo qui pensava, sinó que en realitat era el dimoni que m’havia inspirat aquells pensaments mortífers contra la vida, l’amor i l’alegria, i sobretot contra el meu Senyor i Salvador Jesús.

El dejuni i el rés del Rosari són les armes del triomf del Cor Immaculat de Maria, en primer lloc en nosaltres mateixos i després al nostre voltant. En un sol dia em va ser retornada l’alegria de ser un “fill estimat” (és així com la Mare de Déu ens diu). De suïcida fallit vaig passar a ser en un sol dia un fill perdonat, sense cap mèrit per part meva, un feliç consagrat. Si només ens abandonéssim obedients als braços de la nostra Mare, l’únic “pes” que sentiríem en la nostra vida seria aquell tan dolç del seu mantell maternal!”

Déu vos salve, Maria, la tota Pura “(Gmà. Redento).

És cert, “Qui prega no té por de l’esdevenidor, qui dejuna no té por del Mal” (Mare de Déu)

Estimada Mare de Déu, beneïda siguis per recordar-nos la finalitat essencial de la nostra vida a la Terra: que la nostra ànima sigui una sola cosa amb el vostre Fill Jesús! En la pregària, durant aquesta Quaresma, ajuda’ns a treballar sobre aquesta divina unió d’ànimes!

Sor Emmanuel +

Nota Bene:

Estem buscant un bon traductor francès-portuguès (o castellà-portuguès) per traduir el meu llibre “La pau tindrà la darrera paraula”. Aquest llibre existeix ja en 11 idiomes (xinès, àrab, anglès, castellà i llatinoamericà, italià, polonès, lituà, romanès, hongarès i francès). Properament el tindrem també en flamenc, croata i eslovè. Els portuguesos i els brasilers l’estan reclamant.

PS 1 Seminarista xinès? Vull agrair profundament a tots els qui han adoptat un seminarista a partir de la lectura del butlletí del 15 de gener. El pare Huang Yu-Tao està feliç i molt agraït. Per a ell, com a rector del seminari, es tracta d’una ajuda molt important. Per a qualsevol informació al respecte, contacteu per mitjà de gospa.fr@gmail.com

PS 2 Tenim una nova carpa al nostre solar. Després de l’enfonsament de la carpa blava sota el pes de la neu, la Providència ens va venir a ajudar. Una parella ens n’ha donat una altra, amb capacitat per a més de 250 persones. Veniu-la a provar!

PS 3 El Pare Pio al nostre jardí! Un bell bust de marbre tou del Pare Pio amb el Nen Jesús en braços ens va arribar aquest hivern des d’Itàlia…

Està a l’espera de la construcció d’un petit pedestal a l’entrada del nostre bosquet; d’aquesta manera els pelegrins podran veure’l des del carrer i potser acostar-se per encomanar-s’hi.

PS 4 Les obres de misericòrdia corporals són: visitar els malalts, donar menjar al famolenc, donar beure a l’assedegat, donar repòs al pelegrí, vestir el despullat, visitar als presos i enterrar els difunts. Les obres de misericòrdia espirituals són: ensenyar a qui no sap, donar bon consell a qui ho necessita, corregir el qui s’equivoca, perdonar els que ens ofenen, consolar el qui està trist, patir amb paciència els defectes del proïsme i resar a Déu pels vius i pels difunts.

PS 5 Amb motiu del Jubileu de la Misericòrdia, us convido a escoltar el testimoni de Gloria Polo a YouTube.

PS 6 El proper 3 de març, a les 21 (hora francesa) La Germana Emmanuel comentarà el missatge del dia 2 (en francès)

https://www.enfantsdemedjugorje.fr/index.php/le-direct-du-3.html

PS 7 La nostra pàgina a Facebook: https://www.facebook.com/pages/Enfants-de-Medjugorje/808951742534244?ref=hl

i el nostre compte a Youtube. Trobareu vídeos breus sobre Medjugorje i altres temes d’interès entrant a:

https://www.youtube.com/channel/UCj0N4Onr3OLP3ATJt0QbAoA

Pel directe del 3: https://www.facebook.com/direactdu3 (en francès)

També ens podeu seguir a twitter @EnfantsdeMedj

PS 8 Seguiu el programa del vespre de la Parròquia de Medjugorje en directe entrant a l’enllaç: https://www.centromedjugorje.org/

PS 9 Pensem en obsequiar els nostres amics amb un bon material de lectura. Contactes per aconseguir material de Sor Emmanuel a diferents països:

Argentina: gisele.riverti@gmail.com – Tel. (+ 54 11) o (011) 4431-7847 o mòb.:(011) 15 3577 0507

Xile: foyertome@gmail.com – Tel.: (+56) 41 265 1332, Fax (+56) 41 265 1127

Espanya: hijosdemedjugorjeespana@gmail.com Tel. (+ 34) 676 05 95 94

Estats Units- info@fcpeace.com – Tel. (+1) 305-412-1700 – www.fcpeace.com

Mèxic: dulcelanda@hotmail.com Tel. (+52) 33 31 223 223

Perú: Llibreria Magnificat, lilypesa@hotmail.com Tel (+51) 1448 1789

Uruguai: Andrea Cappellini, acappe@adinet.com.uy mòb.:098.308.307