11/4/2020 – 2ª carta de Sor Emmanuel des de Medjugorje

Estimats amics, que la pau de Déu sigui sempre amb vosaltres!

Us envio unes línies per posar-vos al dia del que passa a Medjugorje, no sigui que us oblideu de nosaltres!

Per part nostra, no us oblidem per res de món i els nostres cors estan units als vostres permanentment, sobretot per la pregària i les nostres súpliques. Però també per la nostra intenció d’oferir-vos una mica d’alleujament mitjançant la transmissió dels nostres vídeos humils, per cert no gaire professionals, però fets amb amor. Que sembrin als vostres cors alguna llavor d’esperança i us recordin que en mig d’aquest drama mundial, el nostre Pastor estimat segueix sempre viu! Al nostres costat. A molts aquesta prova us ha acostat a Ell i a la seva Mare, la Verge Maria; i aquesta Amistat, retrobada o entrellaçada de nou, s’ha convertit en un far en mig de la tempesta!

Tingueu sempre aquest far a la vista! Ens trobem davant l’evidència desconcertant però benèfica de que l’única ajuda vàlida i duradora no és la que ens vindrà del “món”, sinó del Déu Viu. Ell sempre treu i traurà bé del mal, fins i tot quan avui dia el nostre enemic actua amb violència. Volem escollir una altra forma de violència per a vèncer-lo, aquella que Jesús fa servir per establir el Seu Regne i ens mostra amb el seu exemple. Que no ha vençut la mort amb la seva mansuetud i la seva humilitat? Per la misericòrdia viscuda fins l’extrem, ha entregat la seva vida per a la salvació eterna!

El poble de Medjugorje segueix buit i silenciós; però hi ha una vida secreta que continua a dins les cases, a punt per ressorgir  tan bon punt s’anunciï la llibertat recuperada. En aquests moments de patiment i d’incertesa, la pregària es torna més intensa, tant com l’escolta fraterna.

Els nostres Germans Franciscans? Estan bé, gràcies a Déu. Fins i tot el pare Ante, que estava infectant i va haver de ser traslladat a Mostar, està millor. Els altres encara no han acabat l’aïllament però sembla que no n’hi ha cap que tingui els símptomes del coronavirus.
Així també les Germanes Franciscanes estan bé, menys una, la que s’encarregava de la bugaderia dels frares. Preguem per ella!
En canvi a Miletina (un dels sis masos de Medjugorje), el virus ha estat més virulent a la casa de recessos de les Germanes velletes, i unes quantes estan internades a l’hospital de Mostar. El pare Tomislav Pervan, el seu mossèn, que també es va infectar del coronavirus, es troba bé. Totes les meves germanes de la Comunitat de les Benaurances gaudeixen de bona salut i ens proveeixen d’aliments quan ho necessitem.

Com que hi van haver queixes sobre la prohibició de sortir als qui ja tenen una certa edat, aquesta mesura s’ha aixecat unes hores durant el matí i podré sortir…Visca la Creu blava i alguns dels passejos pels caminets de la plana! Evidentment guardant la distància obligatòria de dos metres, si és que em trobo amb algun esser viu.

El bisbe de Mostar ha autoritzat que algunes esglésies de la seva diòcesi estiguin obertes i se celebrin misses, però amb un màxim de 10 persones.

L’streaming de la missa vespertina de Medjugorje del 4 d’abril ha tingut una participació de 3.541.024 de persones, de les quals 479.273 hispanoparlants, i aquest nombre creix cada dia. És preciós veure com les comunions espirituals s’entenen i es practiquen cada vegada més. Fins i tot quan ens sentim assedegats de la comunió sagramental i esperem amb impaciència tornar-la a recuperar!

Algunes dites de sants molt inspiradores:

Sant Antoni Maria Claret: “Tindré una capella erigida al meu cor i allí, nit i dia, lloaré el bon Déu i li donaré culte espiritual”.

Sant José María Escrivá de Balaguer: “Quina font de gràcies que és la comunió espiritual! Si la practiques sovint, estaràs més en presència de Déu i estaràs més unit a Ell en les teves activitats diàries”.

Sant rector d’Ars: “Una comunió espiritual actua sobre l’ànima com una ratxa de vent sobre una brasa a punt d’apagar-se. Cada vegada que vegis que el teu amor per Déu es refreda, fes de seguida una comunió espiritual!”

Sant Joan Pau II: “És de molt profit cultivar al nostre esperit l’anhel constant del Santíssim Sagrament Eucarístic. Així és com ha nascut la pràctica de la Comunió espiritual”.

Entrant en el Tridu Pasqual, sapigueu que estem junts més que mai, tots units al nostre Salvador i a la seva Mare, plorant amb ells, pregant i donant gràcies pel do inefable de la salvació i de la Vida eterna obtinguda a un preu tan alt.

“Proclamem la teva mort, Senyor Jesús, celebrem la teva Resurrecció i esperem el teu retorn en Glòria”.

Amb tot el meu cor us dic: Manteniu els ànims ferms i sigueu beneïts en aquesta Pasqua de llàgrimes i de glòria!

Medjugorje en confinament: Mireu aquest vídeo impressionant que mostra la situació actual de Medjugorje, desert, comparat amb imatges del festival de joves on es veuen multituds lloant el Senyor. https://www.youtube.com/watch?v=G5IsjZuFA-Q&t=186s

La vostra germana, Emmanuel +
Comunitat de les Benaurances