11/12/2020 – El P. Damir Pavić, OFM, a la Muntanya de la Creu: «Les nostres vides estan marcades per el senyal de la creu»

Han passat vuitanta-sis anys des que es va construir la creu a la Muntanya de la Creu (Krizevac) i s’hi va celebrar la primera Eucaristia, que s’ha fet tan famosa arreu del món a les darreres dècades. A Medjugorje, la Festa de l’Exaltació de la Santa Creu se celebra tradicionalment el primer diumenge després de la Nativitat de la Mare de Déu Santíssima, aquest any va ser el 13 de setembre, i la Santa Missa a les 11 va ser celebrada pel P . Damir Pavic, OFM.

“Tot el que fem en la nostra vida i tots els esdeveniments fins al nostre darrer alè, estan marcats pel senyal de la creu”, va dir el P. Damir i va destacar com n’és d’important estar sempre amb la creu de Jesús, aferrar-s’hi.

Va dir que mentre es preparava per a aquesta Santa Missa, li venia la imatge de Sant Pere, assegut al costat del foc, durant aquella nit horrorosa, quan Jesús va ser traït i entregat als qui el van torturar fins a la mort. Aquesta imatge de Sant Pere, amb el foc, símbol de seguretat, és la imatge de la fugida de la creu.

Nosaltres, fidels, en comptes de ser al peu de la creu, en comptes d’abraçar-la i carregar-la, sovint la defugim. El problema dels cristians d’avui és que tots volem el Jesús que fa miracles, no el que va ser crucificat; i la raó principal per la qual evitem ser al peu de la creu és perquè va ser des d’aquesta creu que Jesús va perdonar a tots els que el van matar; i va pregar per ells”. El P. Damir també va citar a un sacerdot croat beatificat, que va ser assassinat brutalment pels comunistes i que va dir:

“La meva venjança és el perdó. Hem de perdonar els nostres enemics, perquè només així els convidarem a la conversió”, va dir el P. Damir.

Va explicar la importància de les paraules de Jesús a la creu, especialment les que li va dir al seu estimat deixeble Joan: Aquí tens la teva Mare! Paraules que són tan significatives a Medjugorje.

“Tots aquests anys de la presència de Maria, ¿no són la revelació d’aquesta promesa de Jesús? Maria és aquí, sempre la necessitem, per això se segueix apareixent, perquè té el cor adolorit pels seus fills. Pateix quan veu que els fills del seu Fill, que va vessar la seva sang per ells, no escolten les seves paraules i no es preocupen per Ell”, va dir el P. Damir al final.

Si voleu escoltar l’homilia: https://youtu.be/FVGWBm7qov0

Font: www.centromedjugorje.org