10/12/2015 – XV aniversari de la mort del P. Slavko

El dimarts dia 24 de novembre de 2015, Medjugorje va commemorar el XV aniversari de la mort del P. Slavko. La Santa Missa va ser presidida pel P. Dragivevic i fou concelebrada per 35 sacerdots més. Tot parlant de la vida i la personalitat del P. Slavko, va destacar, entre d’altres, el següent: “Aquesta tarda mirem amb gratitud el nostre germà difunt Slavko, que va passar a l’eternitat fa 15 anys. Les seves profundes conviccions, per les que va viure, es podrien sintetitzar així: ‘Jesús és el meu Déu, visc per a Ell. És el meu tot: la meva força, la meva ajuda. Només el serveixo a Ell però sempre sota la protecció i guia de Maria, la nostra Mare del cel.’

De la seva pregària diària a la muntanya de les Aparicions i la muntanya de la Creu, de les seves innombrables hores d’Adoració del Santíssim i veneració a la Creu de Jesús, de les seves meditacions sobre la Paraula de Déu i els missatges de María, el P. Slavko aconseguí una saviesa Divina en la seva incansable feina com a sacerdot, guia espiritual i patriota. Va combatre el brutal règim comunista amb la creu de l’amor i del sacrifici pels altres. Quan pujava la muntanya de la Creu per meditar la Passió de Crist, atresorava els misteris del patiment de Déu per nosaltres, transformant-los en meditacions escrites en el volum: “Vía Crucis: amb Jesús i María al Gòlgota cap a la Resurrecció”. Aquest Vía Crucis s’ha traduït a molts idiomes i es fa servir com a llibre de pregària no només per pujar la muntanya de la Creu sinó també per pregar en família durant la Quaresma. Tot el que escrivia sortia de la seva experiència personal, de la seva fe profunda en Déu i la mística franciscana. El P. Slavko era una encarnació de l’amor per Déu i pels altres. Era simplement gran.”

En la Celebració Eucarística hi va participar, contribuint així a la solemnitat de la missa, el cor “Reina de la Pau” -que aquell mateix dia commemorava el seu 25è aniversari. A les 2 de la tarda, els peregrins i parroquians van pujar a la muntanya de la Creu i van resar el Vía Crucis en memòria del difunt P. Slavko, mentre al poble de la Mare es recordava també aquest gran sacerdot, fundador d’aquest lloc tan especial.