10/07/2017 – Clou amb èxit a Gironella el primer festival de joves i famílies catòliques

Al llarg del cap de setmana els assistents han pogut gaudir d’un programa que ha combinat catequesis, testimonis de vida, estones de pregària, així com concerts de reconeguts artistes del panorama catòlic.

Aquest passat cap de setmana del 7, 8 i 9 de juliol, la vil·la de Gironella (Berguedà) ha acollit unes 200 persones de diferents indrets -principalment d’arreu de Catalunya, però també d’altres llocs com Castelló de la Plana, Saragossa, Múrcia o Madrid- per participar al GironellaFest, una trobada de joves i famílies impulsada des de la parròquia de Santa Eulàlia de la població, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Amor de Déu i el suport del Bisbat de Solsona i de l’ajuntament del municipi. Al llarg dels tres dies els assistents han pogut gaudir d’un complet programa que ha combinat catequesis, testimonis de vida, estones de pregària, així com concerts de reconeguts artistes del panorama catòlic. Així mateix, també hi ha hagut una mostra d’entitats i grups vinculats a la tasca de l’Església, des d’un caire més social com Càritas, Mans Unides i Casa de María Reina de la Paz, fins a la botiga online de productes cristians The Fishermen o l’emissora Radio Maria, entre d’altres.

La inauguració oficial del divendres a la tarda va anar a càrrec de mossèn Lluís Ruiz, rector de la parròquia, que juntament amb diversos voluntaris ha estat al capdavant de l’organització del festival. El programa de la primera jornada va seguir amb la celebració de la Missa i una vetllada de pregària amb música en directe, sota la direcció del pianista i compositor Lluís Guerra. A la nit va arribar un dels primers plats forts de la mà del cantant cordovès Jesús Cabello, que va oferir un concert al Local del Blat, carregat d’experiència de vida, ganes i il·lusió de transmetre la seva fe. Cabello porta 15 anys als escenaris i compta amb quatre treballs discogràfics que sonen en una dotzena de països.

L’endemà dissabte, de bon matí, es va reprendre el programa a l’església, amb una pregària amb lloances, cants i lectures amb l’acompanyament musical de Cor Nou, i es va seguir amb el testimoni de vida de Jesús Cabello i la sessió «Com comunicar la Fe» a càrrec del coach Eduard Gratacós. A continuació va ser el torn d’una catequesi per part del bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. Ja a la tarda es va fer la projecció de la pel·lícula Guardianes de la Fe, sobre la persecució dels cristians a l’Orient Pròxim, on es va comptar amb la presència del seu productor i codirector, el periodista i escriptor Jaume Vives. La jornada va seguir amb la celebració de la Missa i l’Adoració al Santíssim -novament acompanyada per música en directe-, en el que va ser un dels moments més emotius del festival.

Al vespre va haver-hi un altre dels plats forts del GironellaFest: el concert del Pare Damián, el conegut sacerdot redemptorista ex-concursant del programa d’èxit televisiu La Voz, que va demostrar un gran talent, alhora que proximitat i connexió amb el públic.

El darrer dia del festival es va iniciar amb una pregària matinal i amb una catequesi a càrrec del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que va parlar als assistents sobre com ser deixebles missioners enmig del món. Tot seguit va tenir lloc el testimoni de conversió del jove Alexis, sota el títol suggeridor de “De les tenebres a la Llum“, una xerrada que no va deixar indiferent a ningú. Al migdia, el festival es va cloure amb la celebració de la Missa, presidida pel bisbe –un altre dels moments més emotius del GironellaFest- i una arrossada de germanor al Local del Blat.

Novell, “sorprès i content” per l’èxit del festival

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va manifestar-se “sorprès i content” de com havia anat la trobada, així com per “l’èxit de participants i la bona organització”. També va destacar positivament “els intents de la comunitat de Gironella per renovar-se i no conformar-se només amb la Missa del diumenge, sinó moure’s per sortir a l’encontre de la gent”. Per la seva part el rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Gironella, mossèn Lluís Ruiz, va agrair “a totes les persones que han col·laborat en l’organització del festival, als voluntaris de fora i als de la parròquia, i a tots els joves i famílies que han participat”. “També vull fer un agraïment especial a l’Ajuntament de Gironella, que ens ha donat les facilitats necessàries per poder-ho tirar tot endavant” va indicar mossèn Ruiz, que va remarcar també que l’experiència d’aquest festival ha estat “molt positiva” així com també “hem procurat que tots els participants estiguessin ben acollits i que es trobessin com a casa».