10/01/2015 – Personatges ambigus s’acosten a Medjugorje

La Mare de Déu, en molts dels seus missatges, ens parla del Maligne, de com Satanàs vol destruir els seus plans de pau i salvació. En pregària, dejuni i adoració es descobreixen i s’espanten els plans malèfics del Maligne.
Es necessita prudència fins i tot quan anem en peregrinació a Medjugorje. Com pelegrins hem de saber que en aquest lloc hi poden haver trampes d’estranys personatges.

Avui us vull advertir sobre algunes situacions que succeeixen a Medjugorje.

La primera és aquest grup de poloneses amb el vel vermell que s’acosten sovint a Medjugorje amb relíquies, que en realitat no ho són, perquè les persones les besin. També regalen mans santes de Crist i medalletes de la Mare de Déu. Us recomano no agafar-les.

Però qui són? Es fan dir Cavallers de Jesucrist Rei. Han estat fundats per un sacerdot que es diu Piotr Natanek, que ha estat suspès pel cardenal Dziwisz. Els motius? Ho explica el mateix cardenal en la carta següent:

“Em dirigeixo a vosaltres, estimats germans i germanes en Crist, amb una difícil però important comunicació. Com a bisbe de l’Església de Cracòvia i tenint la responsabilitat de vetllar per
la seva unitat, per la veritat i credibilitat de l’Evangeli de Jesucrist, m’he vist obligat a prendre decisions crucials contra un sacerdot de l’arxidiòcesi, el pare Piotr Natanek i castigar-lo amb la suspensió, d’acord amb la disposició del Codi de Dret Canònic. Això vol dir que el pare Natanek no pot exercir cap funció sacerdotal ni exercitar la potestat de govern.

Aquesta decisió s’ha pres després de moltes advertències canòniques i decrets disciplinaris al pare Natanek, que ha violat les disposicions des del moment en què ha rebutjat la proposta de parlar amb els seus superiors, qui l’han convocat moltes vegades. Cada sacerdot promet honor i obediència al seu bisbe i als seus successors. El pare Natanek ha vulnerat aquesta promesa.

La base d’aquesta decisió és fruit de la desobediència del pare Natanek i dels seus ensenyaments que es contradiuen amb els ensenyaments de l’Església en la qüestió de
la reialesa de Jesús. Ell es basa en revelacions provades i en ensenyaments a l’estranger inspirades en la doctrina de l’Església de sectes escatològiques. El pare Natanek distorsiona en certa manera la doctrina consolidada de l’eficàcia de la salvació a l’Església però també de la devoció a la Mare de Déu, dels àngels i dels sants, tot barrejat amb nocions màgiques de fe que porten a la ridiculització de l’Església.

En el seu missatge, distribuït per les xarxes socials, treu autoritat als bisbes i als sacerdots acusant-los d’incredulitat i d’obrar recíprocament amb els enemics de l’Església. Com a resposta a les crítiques dels seus col·legues pastors i sacerdots, intenta crear la seva pròpia estructura, animant als seus fidels a formar part de l’Església universal i exposant-los a grans danys morals i espirituals.

Al mes de juny va celebrar il·legalment, per exemple, un matrimoni sense l’autorització pertinent a la llei eclesiàstica.

Em dirigeixo doncs als qui es relacionen amb el pare Natanek. Ajudeu-lo a tornar a la comunió amb l’Església i a la unió amb el seu bisbe. Si continueu participant i obrant segons les seves conviccions actuals, sereu corresponsables de la confusió i del mal a l’Església i a la seva comunitat.

Estimats germans i germanes, la decisió presa partint de la meva responsabilitat apostòlica em produeix un gran dolor patern envers Cracòvia i la comunitat sencera de l’Església. Espero que aquestes paraules serveixin al pare Natanek per tornar al ministeri fructífer i fidel de l’Església catòlica.

Si el sacerdot pren el camí correcte i legítim, el camí de la penitència i de la reparació del mal, pot demanar l’exempció de la pena.

Es prega pregària constant també per la unitat, l’harmonia i la fidelitat de tots els pastors i fidels de l’Església mitjançant la intercessió de Maria, Mare de l’Església, dels nostres sants patrons i en particular per la intercessió de sant Joan Pau II”.

Un altre cas estrany es troba als peus del turó de les aparicions on recentment s’ha venut una vella casa a una coreana. Això és el que m’ha escrit un pelegrí de Medjugorje:

“Vaig anar de peregrinació a Medjugorje i vaig veure un lloc que fins l’any passat no havia existit i vaig veure una cosa que em va torbar molt. Vaig anar fins a la creu blava a resar, en arribar al lloc vaig veure una nova construcció amb dues portes on hi havia escrit Kapela. M’hi vaig acostar per fer una ullada: a dins hi havia moltes imatges religioses, moltes espelmes enceses amb les flames agitades, i un home de genolls amb el rosari penjat, amb un crucifix en una mà i una estàtua de la Mare de Déu a l’altra. Al seu costat, una dona de baixa estatura amb els cabells i ulls negres, la pell de color d’oliva i la mirada fosca, vestida amb vels blancs, resava fent rituals amb un líquid blanc que li va fer beure. Després li va fer fer un petó al crucifix i a la Mare de Déu i després li va tirar a sobre del cap una mica d’aigua d’una ampolla de plàstic. Descompost i amb ganes de vomitar, me’n vaig anar, però com que sóc tafaner hi vaig tornar l’endemà. A dins no hi havia ningú, només les espelmes enceses. Vaig veure que
hi havia una escala de fusta, vaig pujar a poc a poc i vaig veure que a l’altell hi havia alguns llits fets només de xarxa i matalassos amb l’edredó. Però aquesta vegada em vaig quedar molt impressionat i em va tornar a venir la sensació de nàusea quan vaig sentir veus lamentant-se.”

Us he mostrat dos casos. Potser la parròquia no pot fer res per controlar aquestes situacions però clarament pot posar en guàrdia d’abusos eventuals. Per això hem d’avisar al màxim de persones sobre aquests enganys amb l’objectiu de no deixar-nos seduir per falsos profetes.

Font: https://www.annalisacolzi.it/personaggi-ambigui-si-aggirano-attorno-alla-collina-di- medjugorje/